ארה"ב נכנסת למיתון: הפחד האולטימטיבי עשוי להפוך למחלה אמיתית, שתזכיר תקופות שפל היסטוריות. אומנם אנליסטים ומשקיעים רבים מוצאים סימנים מעודדים של תחייה מחודשת במרכז ההתפרצות המקורי של מגיפת הקורונה – סין – וחוזים על סמך זאת עלייה במחצית השנייה של השנה, לאחר שהתפשטות המגיפה תדעך; אך בינתיים הפעילות העסקית נעצרת ומספר המפוטרים נוסק.
מספר כלכלנים בולטים – כולל כלכלני הבית הלבן הבכירים לשעבר, גלן האברד וקווין האסט, וסגן יו"ר הבנק הפדרלי לשעבר אלן בליינדר, כבר עורכים השוואות לשפל הכלכלי הגדול, למרות שהם עדיין אינם חוזים שפל נוסף שכזה.
הכלכלן הראשי לשעבר של קרן המטבע העולמית, מורי אובסטפלד, אמר שהעולם לא ראה כזו "הפרעה כללית" לתפוקה הכלכלית מזה עשורים. הדוגמה הטובה ביותר שהפרופסור מאוניברסיטת ברקלי בקליפורניה יכול היה לתת: "ובכן, חישבו על השפל הכלכלי הגדול".
אין ספק שארה"ב תסבול מהתכווצות כלכלית עצומה, כאשר עסקים נסגרים והאמריקנים נשארים בבית. על פי חלק מהאומדנים, הכלכלה האמריקנית נמצאת בדרך לרבעון הגרוע ביותר שלה מאז 1947: ג'יי פי מורגן חוזה שהתוצר הגולמי המקומי של ארה"ב יתכווץ ב-14% ברבעון השני על בסיס שנתי, בעוד שהבנק אוף אמריקה וחברת אוקספורד אקונומיקס חוזים ירידה של 12%, וגולדמן זאקס חוזה ירידה של 24%. עם זאת, למרות שמדובר בנפילה גדולה - מדובר גם ברבעון בודד.
בשפל הכלכלי הגדול של השנים 1929-1933, כל הכלכלה התכווצה בכרבע ושיעור האבטלה התקרב ל-25%. מיתונים, שמוגדרים כתקופות של ירידות נרחבות בפעילות הכלכלית, שונים זה מזה באורכם. שפלים, לעומת זאת, שרק אחד מהם התרחש בארה"ב מאז שנת 1900, מוגדרים כירידה שנמשכת זמן רב, ואפילו שנים. אורך הירידה המתקרבת תלוי באופן ישיר בזמן שייקח להשתלט על המגפה.