הביטקוין טיפס לשווי של 17 אלף דולר, לראשונה מאז התפוצצה בועת המטבעות הווירטואלים לפני קרוב לשלוש שנים.
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
המטבע הדיגיטלי הגדול ביותר, שהשווי שלו הוכפל מאז תחילת השנה, עלה במסחר הבוקר בניו יורק ב-2.2% למחיר של 17,067 דולר. המטבע טיפס לשיא של קרוב ל-20 אלף דולר בדצמבר 2017, אך בתוך שנה נפל לשפל של 3,136 דולר.
על רקע העלייה הזו הזהיר המיליארדר ריי דליו (Ray Dalio) כי ממשלות יוציאו את הביטקוין "מחוץ לחוק" אם ימשיך לגדול ויהפוך להיות "חומרי". דליו הוא המייסד והיו"ר של ברידג'ווטר אסוסייטס - קרן הגידור הגדולה בעולם. הוא מנהל נכסים בשווי 140 מיליארד דולר באמצעות הקרן והונו האישי נאמד ב-17 מיליארד דולר.
"הממשלות ישתמשו בכל העומד לרשותן כדי לאכוף את זה. הן יאמרו, בסדר, אם אי אפשר לנהל את הביטקוין אי אפשר להחזיק בביטקוין", אמר דליו בריאיון לאתר יאהו פיננס מוקדם יותר החודש. "ואז מתחילים לתהות האם זה פשע? האם אני אהפוך להיות פושע כדי שאוכל לבצע עסקאות?", הוסיף.
עם זאת, הוא ציין כי הוא מעדיף אחזקות של זהב מאשר ביטקוין, אף שגם זה נאסר על ידי הממשל האמריקאי בשנות ה-30 של המאה הקודמת. "איני חושב שמטבעות וירטואלים יצליחו כפי שאנשים מקווים שהם יצליחו", הסביר והתייחס לתנודתיות המתמשכת של הביטקוין ומטבעות וירטואלים אחרים והאפשרויות המוגבלות לבזבז אותם. לפיכך, דליו מעריך כי המטבעות המסורתיים, בראשם הדולר, היוו והיואן הסיני, יהפכו להיות יותר "דיגיטליים".
סין כבר החלה להשיק יואן דיגיטלי ונשיאת הבנק האירופי המכזי כיסטיאן לגארד הצהירה כי הבנק "צריך להיות מוכן להשקת יורו דיגיטלי". דבריו של דליו מהדהדים אזהרה דומה שפרסם המשקיע המפורסם ג'ים רוג'רס בקיץ, אז טען שביטקוין ו"מטבעות וירטואלים דומים שהם מעבר לשליטה של הממשלות" לא יורשו לשרוד.