ההסתדרות אישרה היום (ג') סכסוך עבודה כללי לכ-70 אלף עובדים במשרדי הממשלה השונים. הסכסוך הוכרז בטענה כי בכוונת הממשלה להפחית את מספר העובדים, את רכיבי השכר ואת היקף תקציבי השכר - מהלך שיפגע בתנאי עבודתם ומעמדם של העובדים.
בהסתדרות קוראים למדינה לנהל משא ומתן, בטענה כי הצעדים מקודמים חד-צדדית. "התנהלות המדינה בנושא זה, המציבה בחוסר תום לב עובדות ותכתיבים חד-צדדיים לעובדים ולהסתדרות, מהווה שבירה של הכללים והנורמות המקובלים והנהוגים ביחסי העבודה הקיבוציים בשירות הציבורי מזה שנים", נמסר מההסתדרות.
במקביל, הוכרז סכסוך נפרד גם ל-650 עובדי שירות התעסוקה ו-3,500 עובדי הביטוח הלאומי, על רקע עומסים כבדים הנובעים מגידול משמעותי במספר המובטלים ודורשי העבודה נוכח משבר הקורונה, וכן בטענה כי מתוכנן קיצוץ במצבת כוח האדם. המו"מ להסדרה והפעלה של תוכניות העבודה בשירות התעסוקה נקלע למבוי סתום.
"המחסור החמור בכוח האדם בשירות והטלת מטלות חדשות ונוספות על העובדים שאינן נמצאות בליבת העיסוק של שירות התעסוקה, מעלים חשש שעובדיו לא יעמדו במשימות החברתיות המוטלות עליהם ובסיוע הנדרש לציבור", טוענים ההסתדרות. "אם לא די בכך - בכוונת הממשלה כאמור לקצץ עוד יותר משרות ממצבת כוח האדם הקיימת בשירות".
סכסוך נוסף - עובדי הבריאות ועובדי המעבדות במגזר הציבורי
סכסוך נוסף הוכרז גם בסקטור עובדי בריאות הציבור במשרד הבריאות, בטענה לשינויים בתקנות ובחוקים שנועדו לשמור על בריאות הציבור, המלווים בעומסי עבודה ללא תוספת כוח אדם ותגמול ראוי לעובדים.
כמו כן הוכרז הבוקר סכסוך עבודה לכלל עובדי המעבדות במגזר הציבורי, זאת בטענה כי נוכח התפרצות נגיף הקורונה, עובדי המעבדות קורסים תחת עומס רב, סובלים ממחסור בכוח אדם לביצוע הבדיקות הנדרשות מהם ולא מתוגמלים כראוי על עבודתם, המעמידה בסיכון את בריאותם ואת בריאות בני משפחתם. משא ומתן בין נציגות העובדים למעסיקים לחתימה על הסכם קיבוצי שיסדיר את מתכונת העבודה בתקופת משבר הקורונה והתגמול בגינה, נקלע למבוי סתום.
"קריסת השירותים החברתיים": סכסוך העובדים הסוציאליים
עוד אושר סכסוך עבודה לעובדים הסוציאליים במגזר הציבורי, בטענה ל"מה שנראה כקריסת השירותים החברתיים, ללא מענה אמיתי והזרמת משאבים הנדרשת באופן מיידי מצד הרשויות".
בהסתדרות מציינים כי העובדים הסוציאליים מתמודדים עם עלייה דרמטית במספר המקרים שדורשים טיפול בייחוד נוכח משבר הקורונה, לרבות מקרים של אלימות במשפחה, אובדנות, קשיים כלכליים ואישיים. לצד זאת הם סובלים ממחסור בכוח אדם וקושי לאייש תקנים קיימים בשל השכר הנמוך המוצע בתחום, וסובלים לא פעם מתקיפות אלימות כלפיהם. סכסוך עבודה נוסף שאושרר בוועדה נוגע לפסיכולוגים המועסקים ברשויות המקומיות.
ממשרד האוצר ומנציבות שירות המדינה לא התקבלה תגובה.