סוכנות הדירוג מודי'ס פרסמה הערב (רביעי) הסבר לדירוג האשראי של ישראל, לאחר שבסוף השבוע שעבר דחתה את החלטת הדירוג שלה מה-23 באוקטובר למועד מאוחר יותר ובכך למעשה שמרה על דירוג של A1.
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
במודי'ס מציינים כעת, כי הסיכון העיקרי על דירוג האשראי של ישראל הוא נטל החוב של ישראל, המגמות הדמוגרפיות ארוכות הטווח של ישראל (ככל הנראה הכוונה לגידול באוכלוסיות שם שיעורי התעסוקה נמוכים כמו החרדים והערבים - ע"מ) והמתיחות המתמשכת במזרח התיכון, זאת על רקע המערכת הפוליטית המקוטבת שמאיימת גם על המדיניות הפיסקלית. למרות הסכנות הללו, תחזית הדירוג יציבה, כלומר אין צפי להורדת דירוג, לאור חוסנה של הכלכלה הישראלית, המבוססת במידה רבה על מגזר ההיי-טק, מאגרי הגז והמוסדות היציבים.
לפי מודי'ס, המשך הגידול בחוב הממשלתי בעקבות חוסר ההצלחה להשתלט על התפשטות הקורונה, או בעקבות חוסר היכולת לגבש קואליציה שתתמודד עם האתגרים של המשק יוכלו להביא להורדת הדירוג של ישראל. מה שיוכל להביא להעלאת הדירוג - שאינה סבירה בשלב זה על רקע משבר הקורונה - הם שיפור ביחס בין החוב הממשלתי לתוצר, צמיחה כלכלית גבוהה וירידה במתחים הגיאופוליטיים.
תחזית הצמיחה של ישראל שנעשתה על ידי האנליסטים של מודי'ס מעריכה כי השנה המשק יתכווץ ב-5.5% (לעומת התכווצות של 4% בתחזית הקודמת מאפריל) וכי היחס בין החוב לתוצר יזנק משיעור של כ-60% ל-76.2%. בשנה הבאה תעמוד הצמיחה על 6% והחוב יטפס לשיעור של 77.2% מהתוצר, מעריכים בסוכנות הדירוג.