נשיא ארה"ב דונלנד טראמפ הציג אתמול (ב') הגבלות חדשות על ויזות עבודה לארה"ב. המהלך מגיע כחלק ממאמץ של הממשל להגביל כניסת מהגרים למדינה ולעזור לעובדים אמריקניים שנפגעו מהקורונה. על כך מדווחת רשת החדשות CNN. "יש לנו אחריות מוסרית ליצור מערכת הגירה שתגן על החיים והעבודות של האזרחים שלנו", אמר טראמפ.
>>לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
באפריל חתם טראמפ על הגבלת ויזות למהגרים מחוץ לארה"ב שמחפשים להגר באופן חוקי למדינה, אך כלל כמה יוצאים מהכלל. תוקף החתימה היה אמור לפוג, אולם כעת יוארך עד סוף 2020 ויורחב כדי לכלול גם מספר ויזות לאורחי עבודה.
בין ויזות העבודה החדשות שהמוגבלות נמצאות ה-1-L וה-B-1H. אחת מיועדת להעברת עובדים ממשרדים בחו"ל והשנייה לעובדים במקצועות ייחודיים. שתיהן פופולאריות בקרב ענקיות טכנולוגיה אמריקניות. המשמעות היא שההגבלות צפויות להשפיע גם על חברות ישראליות או בעלות סניפים בישראל, ביניהן חברות הייטק רבות, שיהיו מעוניינות לשלוח את עובדיהן לעבוד בארה"ב.
מנכ"ל גוגל: מאוכזב מההצרה
המהלך גרר ביקורות רבות, בעוד בכירים עסקיים טוענים כי הוא יוריד את התחרותיות של ארה"ב. "הגירה תרמה לאין שיעור להצלחה הכלכלית של אמריקה והפכה אותה למובילה בתחום הטכנולוגי, כמו גם את גוגל לחברה שהיא היום", כתב בטוויטר מנכ"ל גוגל סונדר פיצ'אי. "אני מאוכזב מההצהרה, נמשיך לעמוד לצד מהגרים ולעבוד כדי להרחיב הזדמנויות לכולם", הוא הוסיף.
ההגבלות החדשות יכנסו לתוקף ב-24 ביוני. המכון למדיניות הגירה בוושינגטון העריך כי הן יחסמו 219 אלף עובדים זמניים.
ראש המדיניות הציבורית והפילנתרופיה של טוויטר לאמריקה, ג'סיקה חררה-פלאנגיאן, אמרה בתגובה למהלך כי "ההכרזה הזאת מערערת את הנכס הכלכלי הגדול ביותר של אמריקה: הגיוון שלה".
חררה-פלאנגיאן הוסיפה ש"לחנוק באופן חד-צדדי ושלא לצורך את האטרקטיביות של אמריקה לכישרונות גלובליים מיומנים הוא מהלך בעל ראיה קצרה שפוגע באופן עמוק בחוזק הכלכלי של ארה"ב".