נזקי האסון במירון עשויים להגיע, לפי ההערכות, לכ־200 מיליון שקל, כאשר משלם המיסים הישראלי הוא זה שצפוי לשאת בתשלום. מסתמן כי משפחות ההרוגים והפצועים יאחדו את התביעה לפיצויים לתביעה אחת כוללת. הנתבעים בתביעה כזו יכולים להיות מדינת ישראל, השר לביטחון פנים, שר הפנים, מכבי האש ומשטרת ישראל.
חברת הביטוח איילון היא זו שביטחה אמנם את אירועי חגיגות הר מירון בקבר רבי שמעון בר יוחאי, עם גבול אחריות של עד 18 מיליון שקל. אך מכיוון שהיא תטען לרשלנות שהובילה לאסון – תשלום הפיצויים צפוי ליפול על המדינה. איילון ביטחה את אגף המקומות הקדושים שפועל תחת משרד הדתות, בפוליסה שלפיה מתוך 18 מיליון השקלים, עליה לשלם מהונה העצמי 2.5 מיליון שקל כשהשאר יושת על מבטחי משנה.
לפי שמאי המקרקעין חיים אטקין, "העובדה שמבקר המדינה מצא ליקויים והתריע כבר לפני 12 שנה על בעיות חמורות במערך כיבוי האש ובדרכי המילוט בקבר הרשב"י מעידה על רשלנות ברורה מצדה של המדינה. רשלנות זו סוללת את התביעה של חברת הביטוח לתביעת שיבוב נגד המדינה". כלומר איילון תדרוש בבית המשפט כי חברת הביטוח ענבל שמבטחת את המדינה תישא בעלויות שאותן היא היתה אמורה לשלם.
"הנזק הזה הולך לעלות לנו הרבה מאוד כסף. יש פה ילדים שנספו והוריהם יקבלו פיצוי על סמך שנות המחיה שאבדו. אב ל־7 ילדים שמת באסון, מדינת ישראל תצטרך להיכנס לנעליו ולכלכל את כל ילדיו", אומר אטקין. לדבריו, "ענבל היא הגוף שמבטח את המדינה ואמור לשאת בעלויות. כך קרה באירועי השריפה בכרמל ב־2010 שבהם המדינה פיצתה את הנפגעים בשל אוזלת ידם של כוחות הכיבוי ולאו דווקא חברות הביטוח הפרטיות. החברות, הקבלנים ומהנדסים שאישרו את המסדרון מטעם האחראי על המקומות הקדושים עשויים להימצא כאשמים בפלילים, כפי שקרה למהנדס הפל קל אלי רון באסון ורסאי". רון הורשע בדצמבר 2006 בגרימת מוות ברשלנות, יחד עם שלושת מהנדסי המבנה. על המהנדסים נגזרו 22 חודשי מאסר בפועל ועל רון ארבע שנות מאסר בפועל.
עו"ד חיים קליר, שמייצג מבוטחים ונפגעים, מעריך את הנזק של האירוע ב־100 מיליון שקל על בסיס תביעת נזיקין לביטוחי חיים ועוד 50-100 מיליון שקל שיתבעו הפצועים. בנוסף, חברות הביטוח יצטרכו לשלם למשפחות הנספים שהחזיקו בביטוח חיים. "לא ניתן כמובן לדעת כמה נפגעים החזיקו בביטוח חיים, אך סביר שגם פה טמון נזק משמעותי לחברות הביטוח". חברות ביטוח אינן יכולות לתבוע תביעות שיבוב עבור הפיצוי שנטען למבוטחים.
על פי ד"ר קובי קפלנסקי, מומחה לנזיקין, לנפגעים יש עילת תביעה כלפי כל מי שאחראים לתכנון האירוע, לאישור האירוע ולביצוע שלו בפועל: "לחסידויות יש אחריות מתוקף החזקתן במקרקעין שבהם קרה האסון וגם למשטרה בתפעול של האירוע עצמו. היה לנו תקדים לכך באסונות קודמים כאסון ערד והתמוטטות הגשר במכבייה. יש לבדוק אם מד"א היה ערוך לזה כמו שצריך, ואת האחריות על תכנון הבנייה".
נציגי ענבל מסרו בתגובה כי "זו עדיין לא העת לדבר על תשלום לנפגעים ויש להמתין לממצאי הבידוק וועדות החקירה שיתקיימו בנושא".