בית המשפט המחוזי בתל אביב לא לקח סיכון בתביעת חברת לייב ניישן ישראל. השופט אליהו בכר לא נעתר לבקשת החברה להורות למשרד הבריאות ועיריית תל אביב לאפשר לה לקיים שני אירועי מסיבות פורים עם פחות מ-5,000 איש, וקבע שיתקיים רק אירוע אחד.
חגיגות פורים הגיעו לראשונה הבוקר (ג') לבית המשפט בצל מגפת הקורונה. לבית המשפט המחוזי בתל אביב הוגשה עתירה לבית המשפט בשל התפרצות הנגיף: חברת הפקות גדולה לביהמ"ש: אפשר קיום מסיבות פורים נפרדות. בדיון סוער שהתקיים אצל השופט אליהו בכר ציינה נציגת הפרקליטות כי "כרגע עומלים על הנחיות חדשות שיורידו את הרף".
חברת לייב ניישן ישראל, שהיא חלק מקבוצת בלוסטון הנחשבת אחת מקבוצות ההפקה והתוכן המובילות בישראל שפעילותה כוללת הפקת מופעים, אירועים שונים ועוד, פנתה בעתירה דחופה לבית משפט. זאת לאחר שסורבה לקיים היום לטענתה שתי מסיבות פורים נפרדות. הנזק, לטענתה, אם לא יתקיים אחד האירועים עומד על לפחות 4.5 מיליון שקל.
העתירה למתן צו ארעי הוגשה באמצעות עוה"ד קרן רייכבך סגל וגיא אידו ממשרד איתן מהולל ושות'. נאמר בה כי "ענייננו במצב בהול וחמור ביותר ולפיו מפקח המחוז לבריאות הסביבה לשכת הבריאות מחוז תל אביב מסיבות בלתי ברורות ללא הנמקה החליט לשנות אתמול (9 במרץ) את החלטתו מאותו הבוקר אשר אישרה את קיום שני האירועים וליתן החלטת סירוב שרירותית מהנימוק על פי הנחיות המשרד הראשי הבקשות מסורבות מאחר ומדובר באותו אירוע ... הודעת סירוב תמוהה זו, המנוגדת לכול האישורים שהוגשו לגבי כול אחד מהאירועים בנפרד, מונעת קיומן של שתי מסיבות פורים רבות משתתפים שעתידות להתקיים היום בגני התערוכה בתל אביב, כאשר האירועים כבר מוכנים לצורך קיומם תוך פגיעה מהותית באלפי רוכשי הכרטיסים ותוך גרימת נזקים ישירים המוערכים במיליוני שקלים רבים". העותרת מציינת כי לרגל חג הפורים ועל רקע הוראות משרד הבריאות הנוגעות למגיפת הקורונה ביקשה להפיק שתי מסיבות "לונאר" בגני התערוכה בתל אביב. האחת בביתן 1 והשנייה נפרדת בביתן 2 כאשר כל אחת מהן מוגבלת לעד 5,000 משתתפים. שני האירועים עתידים להתקיים היום ומחר בין השעות 16:00 עד 04:30 למחרת.
עוד נטען, כי לאור הנחיות משרד הבריאות העותרת הקפידה לייצר הפרדה מוחלטת בין המסיבות. "העותרת קיבלה את כלל האישורים הנדרשים לצורך רישוי עסקים. העותרים הונחו לקבל גם את אישור מפקח המחוז לבריאות", נכתב בעתירה. עוד נטען כי בתחילה ניתן האישור לכל אחד מהאירועים ולפיכך החלו העותרים בהקמת התשתית למסיבות – הקמת ברים, במות, דרכי כניסה, עיצוב, שכירת מאות מאבטחים ועוד. אלא, "שלתדהמתם בשעות הצהריים אתמול קיבלו את הודעות הסירוב. לאור זאת גם עיריית תל אביב סירבה לתת האישורים לקיום שני האירועים. העותרים מציינים כי בתחילה תוכנן אירוע לכ-14 אלף חוגגים, אולם עם הוצאת הנחיות משרד הבריאות ולאור העובדה שהעותרים שומרי חוק הם שינו את התכנון המקורי ובנו שני אירועים נפרדים לחלוטין".
"מתכננים להוריד את הרף לפחות מ-5,000"
בדיון הסוער כאמור בפני השופט אליהו בכר, ציינה נציגת הפרקליטות כי "כרגע עומלים על הנחיות חדשות שיורידו את הרף". גם באת כוח משרד הבריאות, עו"ד נעמי ביבי,ציינה כי "מתכננים להוריד את הרף לפחות מ-5,000 איש". כלומר, רף ההתכנסות. בדיון ציינה נציגת המדינה, עו"ד יעל בארי לוזון כי "המצב הוא שהאירוע מתרחש במקביל... עמדת משרד הבריאות שאירוע כזה יכול להביא להדבקה המונית כלל ארצית". עו"ד ביבי מטעם אמרה כי "יש סכנה מאוד גדולה, אי אפשר לקחת אחריות על אירוע כזה. אנחנו לא מאשרים, חד-משמעית. הם עשו הפרדה מלאכותית. לא מקובל עלינו... אני מצטערת בשבילם אך בריאות הציבור קודמת לכל". מנגד טענה עו"ד רייכבך סגל כי "ההפרדה אינה מלאכותית. העותרים מגיעים בידיים נקיות". מהדיון עולה כי נמכרו 10 אלף כרטיסים לאירועים. כאמור, השופט בכר לא נעתר לבקשת החברה לקיים שני אירועי מסיבות פורים כשבכל אירוע 5,000 איש. משרד הבריאות התנגד מאחר וראה בחלוקת שתי המסיבות חלוקה מלאכותית. המשמעות היא כי היום אחה"צ בשעה 16:30 ועד השעה 04:30 לפנות בוקר תתקיים רק מסיבת פורים אחת עם 5,000 איש שרכשו כבר כרטיסים. 5,000 אחרים שרכשו כרטיסים למסיבה הסמוכה יאלצו לחגוג במקום אחר. השופט בכר פסק כי "לאחר ששקלתי את טיעוני הצדדיים הגעתי למסקנה כי למרות הקשיים העולים מהתנהלות המדינה בנסיבות המקרה דנא, ניתן לראות במתחם עצמו מתחם אחד למרות החלוקה בין שני המתחמים... החלטת משרד הבריאות הינה סבירה בנסיבות... אין לשכוח כי הבריאות קודם והחגיגות אחר כך". תגובת מטה מאבק עולם התרבות והאירועים: "החמרת הנחיות משרד הבריאות בנוגע להורדת הגבלת מכסת הקהל מדגישה את החשיבות המידית ליצירת רשת ביטחון כלכלית לעולם התרבות והאירועים הישראלי. כבר עכשיו עומדת התעשייה כולה במשבר שלא נראה כמותו, כאשר הפאניקה שנוצרה הובילה לביטולים של אירועים רבים הקטנים בהרבה מהמכסות המצויינות. בעקבות כך אנו נגררים להפסדים כלכליים של כ-180 מיליון ש"ח רק מאירועי פורים האחרון וצפי להפסד של מיליארד ש"ח, במידה והמצב יימשך אל תוך עונת החגים וחופשת הקיץ. אנו עומדים בפני קריסה טוטאלית שמשפיעה על 150 אלף עובדים, רובם עסקים קטנים ובינוניים שעתידם הכלכלי לוט בערפל, וברור לכולם שאם המצב יימשך רבבות ימצאו את עצמם ללא פרנסה".