בית המשפט המחוזי בתל אביב הפסיק את תשלום השכירות של ענבל אור מקופת הנושים, והטיל עליה את הוצאות המשפט על כך שלא הגיעה לדיון. אור לא הגיעה היום (א') לדיון שעסק בעניין אישור שכר הדירה שהיא מקבלת על חשבון הנושים שלה, וזאת לאחר שביום חמישי הגיבה ואמרה שתשמח ש"כולם יגיעו לדיון".
מי שכן הגיעו היו הנאמן לנכסיה, עו"ד איתן ארז, שמתנגד לממן מקופת הנושים את שכר הדירה של אור. כמו כן הגיעו בא כוחו, עו"ד יואב בן פורת, נציג הכנ"ר, עו"ד אילון בריל, נציגי הרוכשים, יוצרת הסרט על אור, נילי טל ועוד. אור מסרה בתגובה לשאלת כלכליסט מדוע לא הגיעה לדיון: "היום אקיים מסיבת עיתונאים כפי שהבטחתי ואמסור את תגובתי. יש לי הרבה מה לומר".
עו"ד ארז אמר לבית משפט: "היא נוהגת כלפיי באיומים. לא מגיע לה שום פרס. היא לא עובדת. לא מגיעה לבית משפט". נציג הכנ"ר, עו"ד אילון בריל, אמר שאור אמרה לו "שאין לה נושים. היא לא מכירה בהם. אנחנו חושבים שיש לבטל את הליכי פשיטת הרגל שלה. החייבת לא עובדת. לא ראינו שהסתירה נכסים". עו"ד ארז הוסיף כי לאור יש אחות אמידה מאוד והיא יכולה לגור אצלה.
כלכליסט חשף ביום חמישי כי ענבל אור, מי שזכתה לכינוי מלכת קבוצות הרכישה, מקבלת דמי שכירות מקופת פשיטת הרגל על חשבון הנושים. הסכום בשלב זה עומד על כ-5,500 שקל בחודש. הכספים משולמים מקופת פשיטת הרגל ,למרות התנגדות הנאמן לנכסיה, עו"ד איתן ארז, המיוצג על ידי עו"ד יואב בן פורת.
נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב, השופט איתן אורנשטיין, התיר בשבוע שעבר לקיים דיון פומבי בנושא, במהלכו יוכרע האם דמי השכירות ימשיכו להיות משולמים לאור על מנת לאפשר לה מגורים בכבוד. עד כה שולם מקופת הנשייה סכום כולל של כ-125 אלף שקל בעבור דמי שכירות לאור לאורך כשנתיים וחצי.
"איפה החייבת?"
בדיון שמתנהל כעת שאל אורנשטיין: "איפה החייבת?". לנשיא נאמר שאור ביקשה למשוך את הבקשה להמשך תשלום שכר הדירה והיא תגיש בקשה חדשה ישירות לבית משפט מטעמה. המשמעות היא שאור לא תקבל שכר דירה למגוריה עד שלא תוגש בקשה חדשה ועד שלא תאושר. חוזה השכירות יסתיים בסוף יוני.
עו"ד ארז, הנאמן של אור, ביקש לחייב אותה בהוצאות מאחר והגיעו לבית משפט אנשים רבים. "מדובר בזלזול בבית משפט", אמר ארז. "אני צריך לחלק 50 מיליון שקל לרוכשים. 200 משפחות מחכות ולה לא אכפת. היא אמרה שתערער לעליון ובסוף לא ערערה". השופט אורנשטיין: "מילא הזמן שלי, אבל אנשים באו לפה סתם".
עו"ד גיורא רובננקו, בא כוחם של 50 נושים, ביקש למנות לענבל אור אפוטרופוס לאור התנהלותה הלא סדורה. עו"ד אמיר פלמר, בא כוח רוכשים אחרים ציין כי "מדובר בחייבת שאין לה מה להפסיד. היא גורמת הוצאות רבות בזלזול".
אורנשטיין: "אני לא זוכר דבר כזה שקופת הנושים משלמת לחייב. אני לא זוכר כזה תיק. היא לא מגיעה לבית משפט".
נציג מטעם אור אמר להגנתה בבית המשפט: "המשמעות שענבל אור תחזור לרחוב".
"נעשה לי עינוי דין"
אור (43) נחשבה במשך שנים למלכת קבוצות הרכישה בישראל והחזיקה בחברת אור סיטי נדל"ן. היא הצטיירה כסיפור של הצלחה מסחררת ובמקביל הפכה לסלבריטאית והרבתה להופיע בתקשורת. בשנת 2016 הקבוצה שלה נקלעה להליכי חדלות פירעון ולבסוף פורקה. גם אור נכנסה אישית להליך פשיטת רגל ומונה לנכסיה נאמן. במקביל למישור האזרחי שם התנהלו ומתנהלים הליכי חדלות פירעון מול נשיא בית משפט המחוזי בתל אביב, השופט אורנשטיין, נחקרה משנת 2016 לאחר קריסת הקבוצה, על ידי משטרת ישראל ורשות המיסים.
בספטמבר 2019 פרקליטות מיסוי וכלכלה הגישה נגדה כתב אישום לבית המשפט השלום בתל אביב. אור כופרת באישומים נגדה.
לאחרונה הגיבה אור לכתב האישום שהוגש נגדה בעמוד הפייסבוק שלה וטענה כי "המאבק שלי נמשך שלוש שנים וחצי. נעשה לי עינוי דין. הפרקליטות מודעת כי נעשה כלפי הונאה. אני מאמינה שבמסגרת הדיונים בבית משפט האמת סוף כול סוף תצא לאור ויהיה סוף לעינוי הדין הזה שנמשך יום יום. אני פניתי בשנים האחרונות לכול מערכת החוק. גיליתי שאין מערכת. הכול מושחת. יש פה מאפיה. נעשה לי עוקץ. אני הקורבן בפרשה".
פורסם לראשונה: 09:54, 21.06.20