איש העסקים והנדל"ן מאיר גורביץ' מצטרף למירוץ לרכישת אל על. גורביץ' (56), שמתגורר ופועל בתחום הנדל"ן בארה"ב, הגיש בקשה לרשות החברות לקבלת היתר לרכוש את מניות אל על. הבקשה הייתה לרכוש בין 25% ולא יותר מ-40%.
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
בניגוד לאלי לרוזנברג שהציע לרכוש את השליטה באל על וצפוי להיפגש עם הדירטוריון בשבוע הבא, ההיתר אינו מחייב רכישת שליטה באל על. גורביץ' שכר את שירותיו של עו"ד רונן ציטבר ואת שירותי היח"ץ דבי תקשורת. גורביץ' מקורב לחוגים חרדיים, אוחז ברישיון טיס, ואף נהג להטיס לעתים קרובות את מטוס המנהלים שרכשה ארזים, חברה שהייתה בשליטתו.
גורביץ' נולד בקריית אתא. בגיל 15 עזב את ישראל כדי ללמוד בקולג' תורני בגייטסהד בצפון אנגליה, וכעבור חמש שנים עבר ללונדון. הוא החל לסחור בחומרי בניין ומשם המשיך לענף הבנייה, וב-1984 נכנס לפעילות רכישה של נדל"ן. בשלהי 1996, בסופה של תקופת שפל בנדל"ן הבריטי, הציע בנק לוידס, אחד הבנקים המובילים במדינה, 73 נכסים המאכלסים את סניפיו ברחבי בריטניה, למכירה תמורת סכום של כ-50 מיליון דולר. הבנק אף הבטיח לרוכש בעסקה לשכור את כל הסניפים לתקופה של 15 שנה תמורת שכר דירה המבטיח תשואה שנתית של 9.6%.
גורביץ', שחיפש מימון לעסקת הנדל"ן, הציע לידידו דאז מוטי זיסר להצטרף אליו ברכישה שיצאה לדרך. במקביל השתלט גורביץ' על ארזים חסרת הפעילות ויצק לתוכה את פעילותו הנדל"נית בבריטניה. במסע רכישות אגרסיבי הגדיל גורביץ' את הכנסותיה של ארזים והזניק את הרווח הנקי משבעה מיליון שקל ב-1999 ל-162 מיליון שקל ב-2006.
במקביל להשקעותיה בבריטניה, נכנסה ארזים להשקעות גם בגרמניה. חברת הביטוח הפניקס הצטרפה אליה ב-2004, הלוותה לה 100 מיליון שקל למשך 15 שנה, וקיבלה אופציות הניתנות למימוש ל-10% ממניות החברה (בסופו של דבר נאלצה הפניקס למחוק יותר ממחצית ההלוואה) וגם חברת מנורה.
עם פרוץ המשבר הכלכלי העולמי, בשלהי 2008, מניית ארזים קרסה והחברה הסתבכה בקשיים בעקבות עסקות נדל"ן כושלות באירופה. גורוביץ' עדיין בעל השליטה בארזים, ועדיין פועל לפרוע חובות למחזיקי האג"ח שלה לאחר שביצעה מספר הסדרי חוב, וחובה ירד מ-1 מיליארד שקל ל-200 מיליון שקל.