חברות הביטוח בארה"ב משלמות הרבה פחות פיצויים מכפי שצפו בתחילה למשפחות של חולי קורונה שהלכו לעולמם - כך מדווח הוול סטריט ג'ורנל. "בשבועות האחרונים צמצמו החברות בשיעור חד של 50-40% את ההערכות שלהן ביחס להיקף החשיפה הכספית בשל הנגיף", אמר לעיתון אנליסט המניות של קרדיט סוויס, אנדרו קליגרמן.
הסיבה המרכזית לכך שחברות הביטוח צפויות להיפגע פחות מן הנגיף היא שרבים מקורבנות הקורונה הם חולים שלא מחזיקים בביטוח חיים, בעיקר מיעוטים. אוכלוסיה נוספת של מתים מן הנגיף הם קשישים שפוליסות ביטוח החיים שלהם נמוכות יחסית.
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
לאנשים מבוגרים, מעל גיל 65, יש בדרך פוליסות ביטוח חיים קטנות יותר מאנשים צעירים יותר שעדיין נמצאים בשוק העבודה ומבקשים להגן באמצעות הפוליסות שלהם על בני זוגם וילדיהם מפני אובדן ההכנסות הפתאומי שייגרם להם, אם יילכו לעולמם, למשל ככל שהם נדרשים לכסות משכנתאות ולממן לימודים גבוהים.
על פי נתוני המרכז למניעת בקרות והפצתן (CDC), עד אמצע ספטמבר כ-80% ממקרי המוות של קורונה בארה"ב היו של חולים בני למעלה מ-65. בנוסף, השפיעו על הנתונים מאוד גם מיעוטים, בעיקר אפרו-אמריקנים. לפי ה-CDC, יותר מ-20% ממקרי המוות מקורונה היו של אנשים שחורים שאינם היספניים, מעל הייצוג שלהם באוכלוסיה.
חברות ביטוח רבות "כלל אינן פונות לשחורים משום שהן סבורות כי האחרונים אינם מעוניינים בפוליסות ביטוח חיים גדולות", אמר לג'ורנל יוג'ין מיטשל, שעמד בעבר בראש יחידה בחברת ביטוח חיים בניו יורק, אשר הגדילה את מכירות הפוליסות הגדולות יותר לאפרו-אמרינאים.
עיון בנתונים מגלה כי יש חפיפה בין שתי הקבוצות - בני המיעוטים והקשישים. באמצעות נתוני ה-CDC, מכון החשיבה ברוקינגס מצא כי אמריקנים שחורים בגילאי 85 ומעלה מתים מקורונה בקצב של 880 לכל 100 אלף תושבים, לעומת 436 לבנים. מן הניתוח עולה כי בכל קטגוריית גיל, אנשים שחורים מתו מקורונה בערך באותו שיעור כמו אנשים לבנים - שמבוגרים מהם ביותר מעשור.
מנהל הכספים הראשי של Equitable, אנדרס מלמסטרום, נימק בפני אנליסטים את ההחלטה להפחית את אומדני הפיצוי כתוצאה מהנגיף בכך שרבים מהמתים כלל לא היו מבוטחים: "בהמשך אנחנו מצפים שהמגמה הזאת תימשך".