אחרי חמש שנים - הסכם חדש למשרד האוצר עם חברות כרטיסי האשראי, שכולל הפחתה משמעותית בעמלות שתחסוף כסף למדינה, לצד חידושים בטכנולוגיית התשלומים.
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
החשב הכללי במשרד האוצר, יהלי רוטנברג, והחברות מקס, כ.א.ל וישראכרט חתמו על הסכם התקשרות חדש לתקופה של עד ארבע שנים, המעגן מחדש את התנאים המסחריים לסליקת עסקאות עם המדינה בהיקף של למעלה מ-20 מיליארד שקל בכל שנה עבור כלל הגופים הממשלתיים, לרבות רשות המיסים, הביטוח הלאומי, משרד התחבורה וגופים נוספים.
הסכם ההתקשרות הקודם מול שלוש חברות כרטיסי האשראי נחתם ב-2010 ובחלוף השנים הוארך ההסכם מעת לעת, כשעמלת הבסיס שנקבעה ב-2010 בעבור עסקאות שגובהן עד 15,000 שקל כמעט שלא השתנתה.
ההסכם החדש מגלם את השינויים שחלו בענף ובמבנה העסקאות בשנים האחרונות; את השינוי באופי התשלומים והצרכים של משרדי הממשלה; את השינוי בהיקף התשלומים המקוונים למדינה; את היפרדות הבנקים מחברות כרטיסי האשראי; את השינוי מתווה עמלה צולבת פוחתת; את גידול בשימוש בכרטיס אשראי מסוג חיוב מיידי (Debit), ועוד.
במסגרת ההסכם החדש נקבעה עמלה בשיעור קבוע הנמוכה באופן משמעותי ביחס לעמלה הקודמת, בעסקאות בסכום של עד 35 אלף שקל. העמלה לשנת 2021 תעמוד על 0.48%, זאת לעומת 0.53% בממוצע בשנים האחרונות. בנוסף להפחתת העמלה הקבועה, נקבע כי העמלה תפחת בכל שנה בשיעור של כ-2.5%. ההסכם החדש יוביל לחיסכון משמעותי בהוצאות המדינה על עמלות, זאת לצד שיפור השירותים הניתנים למשרדי הממשלה והגברת יכולת הפיקוח והבקרה על ההכנסות המגיעות אליהם דרך התשלום בכרטיסי אשראי.
עבודת המטה והחתימה על ההסכם הובלה על ידי סגנית בכירה לחשב הכללי, חגית שני, ומנהל תחום משרדים כלכליים, אלעד דוידוביץ'.
החשב הכללי, יהלי רוטנברג: "מדובר בהסכם חשוב שבאמצעותו המדינה מתאימה את התנאים לשינויים שחלו בשוק, מוזילה את עלות הפעילות עבור כלל המשרדים הממשלתיים ומייצרת עבורם שקיפות ובקרה".