קבוצת דלק פירסמה הבוקר (ב') את הדו"חות הכספיים לרבעון השני של 2020, שכוללים הערת עסק חי, כמו בדו"ח הקודם שפירסמה החברה. הערת עסק חי משמעותה ספק בהמשך קיומה של החברה לטווח של יותר משנה.
>>לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
קבוצת האנרגיה שבשליטת יצחק תשובה מתמודדת עם גירעון של 5.2 מיליארד שקל בהון החוזר סולו, ושל 12.9 מיליארד שקל בהון החוזר המאוחד, נכון לסוף יוני. לצד ירידה משמעותית מתחילת השנה בהון המיוחד לבעלי המניות של החברה וכן כשברקע בנק זר סירב בינתיים לוותר על זכותו לפירעון מיידי של החוב. ההון העצמי של החברה עמד בסוף הרבעון על 1.42 מיליארד שקל.
רואי החשבון של החברה ציינו בדו"ח גם את היקף התשלומים המשמעותי שממתין לקבוצה כדי לפרוע את החוב למחזיקי האג"ח. בשורה התחתונה, סיימה דלק את הרבעון בהפסד של 326 מיליון שקל לעומת רווח נקי של 190 מיליון שקל ברבעון השני של 2019.
בצד החיובי התייחסו רואי החשבון לעובדה שקבוצת דלק הגיעה להסכמות עם מחזיקי האג"ח ועם רוב הבנקים הנושים, שלא יעמידו את חובה לפירעון מיידי. לחברה חוב של כשבעה מיליארד שקל, מתוכם 6.7 מיליארד שקל למחזיקי האג"ח ו-340 מיליון שקל לבנקים. קבוצת דלק דיווחה כי במהלך הרבעון פרעה חובות של מיליארד שקל לבנקים ו-550 מיליון שקל למחזיקי האג"ח.
בנוסף לחובות של קבוצת דלק, חברה בת זרה שלה שמחזיקה בשליטה בחברת האנרגיה איתקה חייבת 137 מיליון דולר נוספים לבנק BNP, והיא דיווחה שלפני יומיים הגיעה להסכמות עם הבנק לגבי עילות חדשות להעמדה לפירעון מיידי, כך שגם חוב זה לא עומד בפני איום של פירעון מיידי.
בשורת הרווח הגולמי והרווח התפעולי רשמה דלק שיפור כשהכפילה את הרווח הגולמי ל-809 מיליון שקל. הרווח התפעולי קפץ ב-62% ל-337 מיליון שקל.
הרווח התפעולי הושפע משתי הפחתות חשבונאיות חד פעמיות שנרשמו ברבעון - הפרשה של 35 מיליון שקל בעקבות מכירת כל אחזקות החברה בכהן פיתוח, והפרשה של 75 מיליון שקל בשל הירידה שנרשמה במהלך הרבעון השני במחיר מניית הפניקס שאילצה את דלק לשערך מטה את הלוואת המוכר שהעמידה לקרנות הרוכשות של הפניקס.
הוצאות המימון קפצו ב-87.7% ל-535 מיליון שקל, כתוצאה מעלייה בהוצאות המימון בפעילות האנרגיה בישראל שנבעה בעיקר מהפסקת היוון עלויות האשראי לפרויקט לווייתן.
ההתאוששות במחירי הנפט ברבעון השני הביאה לזינוק של 180% בהכנסות החברה הבת איתקה ל-971 מיליון שקל. הרווח הנקי של איתקה עלה ל-102 מיליון שקל ברבעון, לעומת 27 מיליון שקל ברבעון המקביל.
דלק דיווחה כי היא מנהלת מגעים למיזוג של איתקה עם חברות אנרגיה בינלאומיות שנסחרות בבורסות זרות, כדי להפוך את איתקה לציבורית. כך שיורדת מהפרק האפשרות של הנפקת איתקה בבורסה.