את החודש הקרוב נעביר בבית. זו הזדמנות להפשיל שרוולים, לקנות גלון של צבע (צבעוני, לא לבן) ולחדש את הקיר הזה שתמיד חיכיתם לזמן להתייחס אליו. בשונה מהחלפת ריצוף ושבירת קירות, קל יחסית להתחרט ולהחליף לצבע אחר. ואם אתם בכלל רוצים להתפרע, ולשלב גם עבודות נגרות או יצירות על הקיר, דעו שזה הרבה פחות מסובך משנדמה לכם.
טרנד הקיימות מתחזק ומתרחב. לא רק חידוש של כיסא או כורסה אהובים, אלא שדרוג של ממש ויצירת קירות כוח בבית מחומרים ממוחזרים. בכתבה הקודמת, התייחסנו לחומרים, לרעיונות היכן למצוא פריטים המתאימים לחידוש ומתי ההשקעה לא משתלמת. בכתבה זו, נרחיב על אלמנטים שיכולים להפוך את הקירות בבית להרבה יותר מעניינים ומיוחדים.
כיצד גם פריטים ממש בסיסיים, יכולים להפוך קיר להצגה? כאן, ככל שמעזים יותר, גם פריטים שנראה לנו מופרך לחבר לקיר, יכולים להיות בדיוק הדבר הכי מעניין בבית. בכתבה הקודמת, הרחבנו על חידושי רהיטים. בכתבה זו, נתמקד בקירות.
סדרו את הפריטים בקומפוזיציה הרצויה על הרצפה לפני התלייה
"ניתן ליצור קירות כוח מופלאים מכל דבר כמעט אפילו מסכו"ם וכלי אוכל ישנים שלא קשורים אחד לשני בכלל", אומרת מירי בלבול, בעלת סקולה, בית-הספר להום-סטיילינג.
"גם אם זה מרגיש מעט נועז, ניתן לעדן זאת בבחירת גוון אחיד או מרקם אחיד, כדי שהם לא יראו כמו גיבוב של חפצים תלויים. כמו כן, כיום יש חומרים מעולים לקיבוע ולהדבקה, כך שניתן לקבע לקיר, גם חומרים שהם כבדים יותר".
אבל רגע לפני שאתם ממהרים עם פטיש ומסמר, עצרו. "תחילה מומלץ לעשות מעין פרישת הדמיה על הרצפה, ולראות איך נראית התוצאה הסופית יחד", ממליצה אלה פאליק, מנהלת תחום הפרויקטים הקהילתיים בסקולה.
"חשוב לעשות סקיצה ולבדוק שהקומפוזיציה עובדת טוב, ושהפרופורציות בין הפריטים נכונה ומתחברת בצורה נעימה לקיר. פשוט ניתן לנסות, להזיז, להחליף מיקומים. אין מה לפחד, ביצירה כל היופי הוא התעוזה והגמישות".
תחביב על הקיר: חדר ייחודי לילד
חדרי ילדים הם חלל מצוין לשלב בו תחביבים שלהם על הקיר, ולהקיף אותם בדברים שהם אוהבים. "תחילה עורכים עם הילד שיחה ומבררים איתו מהם התחביבים האהובים עליו ביותר, ובאיזה תחביב עיקרי הוא היה רוצה לבחור", אומרת פאליק.
"לאחר שמגבשים את הקונספט, עורכים הדמיה. חשוב לתת לילדים להרגיש שהם חלק משמעותי מהתהליך, לתת להם להרגיש את החומרים".
כמובן ששיתוף כל ילד, יהיה בהתאם לגילו. לילד קטן, ניתן לתת תחושה שהוא לוקח גם חלק, עם פטיש צעצוע. לילד בוגר יותר, בהחלט ניתן לתת חלק פעיל יותר בתלייה, בצביעה ובבחירת מיקומי התלייה.
"ברגע שילד לומד ליצור יש מאין, לעשות שימוש בפריטים שממילא אינם עוד בשימוש, אנו מנחילים לו גם ערכים, מסייעים בפיתוח חשיבה יצירתית, מחברים אותו לחדר שלו וגורמים לו להרגיש שהתרומה שלו משמעותית", מוסיפה פאליק.
"מעבר לכך, ברגע שהתחביב קיים בחדר, הוא מחבר את הילד אליו יותר, ולרוב גורם לו לרצות לקחת את העיסוק בו צד אחד קדימה. ככל שהוא מזוהה עם התחביב יותר, הוא רוצה יותר להשקיע בו. ואולם, צריך מנגד גם לזכור, שהדברים מאוד דינאמיים. שתחביבים והעדפות משתנים בגילאים צעירים, ולכן כדאי לשלב אותם בחדר באופן שיהיה קל להחליף אותם".
"חשוב לתת לתחביב ביטוי עקיף, שהוא מעט מחוץ להקשרו", מוסיפה בלבול. "אחרת, הוא יכול 'להשתלט' על החדר, וכמו כל דבר מוגזם, הוא ימאס תוך פרק זמן קצר. החכמה היא להכניס סממנים של התחביב ברמיזה, ולא בצורה מובהקת מדי. לדוגמה, הסוד הוא במינונים".
"כשצובעים קיר מיוחד בבית, ובייחוד אם מדובר בצבע לא שגרתי במיוחד, כדאי לשמור את המספר הסידורי שלו", ממליצים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "זה יבטיח שבמקרה של פגם בקיר, אשר לרוב בולט בקירות שאינם בצבע לבן, יהיה לכם קל וזול יחסית לתקן אותו".
אם אתם מזמינים בעל מקצוע לביתכם, דאגו לתמחר מראש את עלות הצביעה. "ציינו בכתב בכמה שכבות צבע מדובר, מה המחיר כולל, האם ניקיון כרוך בתוספת מחיר, ומי משלם על הצבע", מוסיפים במוקד השירות. "אמנם גלון צבע לא עולה הרבה, אבל כשמדובר בגוונים מיוחדים, כאן כבר המחיר יכול לזנק. אם אתם מנצלים את תקופת החגים לצביעת כל הבית, דאגו לציין במפורש בכמה חדרים מדובר, האם המחיר כולל תיקוני צבע, האם הוא כולל צביעת תקרות, כיסוי רצפה, רהיטים, משקופים ומתגים".
ממה עוד כדאי להיזהר, כדי שהתוצאה לא תהיה דרמטית מדי או פשוט חסרת טעם?
"הסוד הוא להשאיר את הפריטים בצורתם הגולמית", אומרת פאליק. "ככל שהמראה יותר אותנטי, הוא יותר ייחודי בעיני, וגם פחות נמאס. אמנם התרגלנו לחשוב שרק חומר שעבר תהליכי עיבוד הוא הדבר המושלם, אבל דווקא בחומר הפראי, יש שלמות וקסם וייחוד. דווקא פריט כזה, שלא עבר יותר מדי ליטוש, הוא שונה בנוף, והרבה יותר פרסונלי".
לדבריה, "כשמדובר בעיצוב, ובייחוד בהלבשה הסופית של החדר, ניתן לקחת את הזמן. ככל שעושים יותר עבודת שכבות, עוצרים, מתרחקים, לוקחים פסק זמן לבחון את העיצוב בעין ביקורתית כעבור מספר ימים, הסיכוי לקבל תוצאה צעקנית, יורד. וכמובן, ככל שמגזימים יותר בצבע, או בחומר מסוים, התוצאה היא צעקנית ונמאסת מהר מאוד".
האם מה שהתחיל כטרנד הקיימות הופך בעצם למגמה שכאן כדי להישאר?
"בפירוש כן", אומרת בלבול. "נכון שהקיימות עלתה לכותרות בעיקר בעשור האחרון, אבל יש אנשים שכבר שנים זוהי דרך חייהם. אני מאמינה שמשבר הקורונה גרם לאנשים לא רק לרצות להצטמצם מטעמי חיסכון, אלא גם מתוך הבנה שהראוותנות הולכת ונעלמת מהעולם".
לדברי בלבול, "אנו מתחילים להבין את היופי בפשטות, את החשיבות של שימוש במה שכבר קיים. התוספת הנחמדה לכך, היא גם העובדה שעיצוב כזה, אינו גנרי, והוא ייחודי רק לנו. לאף-אחד אין כזה מוצר במדויק, וכשאנחנו יוצרים בעצמנו, החיבור שלנו למוצר הוא גדול יותר, מאשר אם הלכנו לרכוש אותו באיזו רשת גנרית המייצרת להמונים".
עוד כתבות בנושא:
אפשר לקחת חלק בטרנד, גם בצורה עקיפה
גם אם יש לכם שתי ידיים שמאליות, אתם חסרי סבלנות וחסרי דמיון, זה לא אומר שאתם חייבים למהר לרכוש רהיטים חדשים ומוכנים. תמיד תוכלו לקחת נגר או אפילו הנדימן, ולבקש ממנו ליצור עבורכם את מה שהעיניים שלכם רואות או מדמיינות.
תתפלאו, אבל מעבר לחיסכון הכספי, שיכול להיות לעתים שליש מאשר רכישת רהיט אמנותי מוכן, הרי שיהיה לכם חלק בתהליך, שכן אתם תהיו המעצבים שלו.
לא חייבים דיפלומה בשביל ליצור, ובטח שלא אישור מאף-אחד. בלבול: "קיימות כיום שפע של קבוצות יצירה וקבוצות 'עשה זאת בעצמך' ברשתות החברתיות. פייסבוק, אינסטגרם, פינטרסט, יוטיוב ואפילו פשוט חיפוש אקראי בתמונות של גוגל, יכולים להעלות לכם אינסוף רעיונות ושילובים אפשריים".
אם מדובר בפרויקט מורכב מדי עבורכם, תוכלו להזמין בעל מקצוע, ולקחת חלק פעיל. פאליק: "הגיעו מוכנים עם לוח השראה, עם תמונות לדוגמה ועם שרטוט. קיים היצע גדול של סרטונים שמדגימים איך עושים כל שלב מההתחלה ועד הסוף. ובעידן הקורונה, שעבור רבים גם הביא המון זמן פנוי ורצון להתכנסות וליצירה – זה בהחלט הזדמנות להשקיע בסביבת המגורים".
ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"