לאור החלטת הממשלה על אסטרטגיית היציאה שאמורה להסתיים באמצע יוני, מעריכה הכלכלנית הראשית באוצר שירה גרינברג כי הפגיעה בתוצר תעמוד השנה על כ-8%-8.5%, כלומר התוצר ייתכווץ בכ-5%-5.5%. זאת כאשר התחזית המקורית, לפני התפרצות הקורונה דברה על צמיחה של 3%.
לפי ההערכות באוצר, אם אסטרטגיית היציאה לא תיתקל במכשולים בדרך בעקבות ירידה במדדים שנקבעו, הגירעון יוכל להגיע עד ליותר מ-11% ולהביא את היחס בין החוב לתוצר למעל 74%.
במקרה של האטה באסטרטגיית היציאה, הפגיעה בתוצר תגדל גם ב-2%. הפגיעה בישראל כתוצאה מהפעילות הגלובלית צפויה להשתקף בעיקר בירידה ביצוא, בהשקעות ובצריכה הפרטית ודרכן להשפיע על מגוון פרמטרים כלכליים.
החשש במשרד האוצר הוא כי תמרורי האזהרה שנקבעו בסופו של דבר בממשלה, בהתאם לדרישת משרד הבריאות (100 חולים חדשים ביום שאינם מתוך מוקדי ההתפרצות, קצב הדבקה של הכפלה ב-10 ימים או 250 חולים קשים) הם נמוכים מדי ועלולים בקלות רבה לעכב את החזרה לשגרה של המשק.
במסיבת העיתונאים התייחס מנהל רשות המסים ערן יעקב לשתי הפעימות שאמורות להגיע לעצמאים בקרוב שמחזור הפעילות שלהם ירד ביותר מ-25%. הפעימה השנייה שתינתן לעצמאים עם מחזור שנתי של עד מיליון שקל ותעמוד על 70% מההכנסה החייבת החודשית ולא יותר מ-10,500 שקל והפעימה השלישית שתינתן גם לחברות.
את הבקשה למענק הזה, שדרך החישוב שלו משתנה בהתאם לגודל העסק, עסקים עם מחזור של עד 300 אלף שקל יוכלו לבקש כבר מחר (עבורם המענק נע בין 700 שקל ל-3,025 שקל) ויתר הזכאים יוכלו לבקש החל מה-12 במאי (עבורם המענק יוכל להגיע גם עד 400 אלף שקל כתלות בירידה במחזור ובהתאם להוצאות שלא נחסכו כמו למשל שכר לעובדים שלא יצאו לחל"ת).