בעלות מניות מאיימות לתבוע את קבוצת פוקס בעקבות חלוקת הדיבידנדים, עליה הכריזה קבוצת האופנה בשבוע שעבר. בעלת מניות פרטית שאיננה מעוניינת להחשף, מבקשת מבית המשפט המחוזי בתל אביב גילוי פרוטוקולים של דירקטוריון הנוגעים לקבלת המענק מהמדינה בשל נזקי הקורונה. אתמול שלחה גם חברת לייטקום ישראל, שהיא בעלת מניות בחברת פוקס, התרעה לפני תביעה בשל אותה פרשת דיבידנדים.
>>לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
פוקס אמורה היתה לקבל מענק בגובה 18-13 מיליון שקל מהמדינה וויתרה עליו לאחר הביקורת הציבורית הקשה על החברה, שהודיעה על חלוקת דיבידנד לבעלי המניות בגובה 49 מיליון שקל.
עוד דורשת בעלת המניות הפרטית, לחשוף פרוטוקולים של דירקטוריון החברה וועדות הדירקטוריון הנוגעים להחלטת החברה לוותר על מענק הקורונה, וכל ההתכתבויות עם משרד האוצר ורשויות המדינה האחרות, אשר נוגעים להליך קבלת מענק הקורונה ולהחלטה על ויתור על מענק מהמדינה.
"נושאי משרה שונים העדיפו את טובתם האישית"
בעלת המניות, המיוצגת על ידי משרד עורכי הדין עמית מנור-יוקי שמש, מציינת בפנייה לבית המשפט כי הגישה את הבקשה מחשש ל"נזקים אשר נגרמו לחברת פוקס כתוצאה ממעשיהם ומחדליהם של נושאי משרה שונים בחברה, אשר במקום להעדיף את טובת החברה בחרו להעדיף את טובתם האישית ואת טובת בעלי השליטה בחברה - והחליטו לוותר על המענק בסכום של כ- 18 מיליון שקל, לו הייתה החברה זכאית במסגרת משבר הקורונה".
"למיותר לציין", כותבת בעלת המניות בפוקס, "כי הנהנים העיקריים מההחלטה על חלוקת דיבידנד הינם מר ויזל ומר פוקס, אשר מחזיקים, בסך הכל, בכ-47% מהון מניות החברה. על פני הדברים נראה כי נושאי המשרה, ובראשם הראל ויזל ואברהם פוקס (דירקטור ובעל מניות), העדיפו את טובת בעלי השליטה בחברה, תחת טובת החברה - עת החליטו על הוויתור על קבלת המענק. זאת ועוד, נושאי המשרה לא פירטו מה עמד לנגד עיניהם עת החליטו על הוויתור על המענק - כאשר בד בבד החליטו על חלוקת הדיבידנד".
לטענת המבקשת, נושאי המשרה כולם, ובהם ויזל ופוקס, הפרו את חובת הזהירות וחובת האמונים אותה הם חבים כלפי החברה, בכך שהחליטו לוותר על המענק. המבקשת טוענת עוד כי בחינת המסמכים הנדרשים תאפשר לה לבחון את ההליך שקיים דירקטוריון החברה ותאפשר לה ולעורכי דינה "לבחון את עילות התביעה העומדות לחברה כנגד נושאי המשרה או בעלי תפקיד וגופים אחרים, בגין הנזק שנגרם לה והשווה לסכום מענק הקורונה שעליו ויתרה החברה".
מפוקס נמסר כי "זו הפעם הראשונה שהחברה שומעת על המכתב, ועד לרגע זה לא הגיעה אלינו שום פנייה בנושא מצד המבקשת".
"ההתנהלות של ויזל גרמה לנזק של 65 מיליון שקל"
אתמול כאמור שלחה גם חברת לייטקום ישראל, שהיא בעלת מניות בחברת פוקס, התרעה לפני תביעה בשל אותה פרשת דיבידנדים. לייטקום הודיעה כי היא מתנגדת לחלוקת הדיבידנד ומסרבת לקבל אותו והורתה שלא לשלוח לה את הדיבידנד "נוכח שמדובר בדבידנד הנוגע בחוסר תום לב, קיצוני והכרוך מהותית בפגיעה בטובת החברה, הן כלכלית והן תדמיתית".
בנוגע לפנייתה של לייטקום, הודיעה פוקס כי קיבלה אתמול פנייה מאת בעלת מניות בחברה שעניינה התראה ודרישה דחופה, והמהווה גם כהתראה טרם הגשת בקשה לאישור הגשת תביעה נגזרת. זאת על מנת שהחברה תפעל באופן מיידי ותבטל את החלטתה מ-25.6 לחלוקת דיבידנד או תגיש באופן מיידי תביעה נגד הראל ויזל בשל נזקים שנגרמו לחברה, וגם נגד דירקטורים אחרים שלקחו עמו חלק בהחלטת החברה לחלוקת דיבידנד.
פוקס הגיבה על טענות לייטקום נגד ויתור המענק מצד החברה, הטענות לגרימת נזק תדמיתי חמור לחברה וחשש לנזק כלכלי משמעותי לחברה, ואמרה כי "צויין כי ההחלטה על חלוקת דיבידנד (בגין רווחי שנת 2019), התקבלה לאחר בחינה מעמיקה בדבר עמידת החברה במבחני החלוקה ולרבות בהתחשב בהשלכות הקורונה, ונעשתה באופן שתואם את מדיניות חלוקת דיבידנדים אותה אימצה החברה, ולטובת החברה וכלל בעלי מניותיה.
"ההחלטה לעניין ויתור על המענק התקבלה אף היא לאחר דיון ובחינת השיקולים הרלוונטיים, ולטובת החברה וכלל בעלי מניותיה. בשלב זה בוחנת את החברה ביחד עם יועציה המשפטיים את הטענות במכתב", מסרה פוקס.