לרשימה הגדלה והולכת של קמעונאיות אמריקאיות שפשוטת את הרגל מאז החלה התפשטות נגיף הקורונה מצטרפת גם חברת האופנה ג'יי. קרו (J.Crew). על פי גורמים המעורים בנושא, החברה מתכוונת להגיש בקשה לפשיטת רגל כבר בימים הקרובים. באתר CNBC דיווחו כי החברה, הנמצאת בבעלות פרטית, פועלת להשגת הלוואה של 400 מיליון דולר למימון הפעילות שלה במהלך הליך פשיטת הרגל.
מצבה הפיננסי של ג'יי. קרו התדרדר בשנים האחרונות והיא צברה חובות כבדים לנוכח הירידה במכירות. הביקורת העיקרית כלפיה היא שהחברה לא התאימה עצמה לטעם המשתנה של הלקוחות שלה. הסגר בעקבות התפשטות מגיפת הקורונה, שחייב סגירת חנויות ומרכזי קניות, רק החמיר את המצב.
ב-2011 נרכשה החברה על ידי חברות הפרייבט אקוויטי TPG קפיטל ולאונרד גרין אנד פרטנרס (Leonard Green & Partners), תמורת שלושה מיליארד דולר. היא מפעילה 182 חנויות ועוד 140 חנויות של מותג Madewell לצעירים שהשיקה ב-2006. בשנה הפיסקאלית שהסתיימה בינואר, עמד היקף המכירות על 2.5 מיליארד דולר, אולם בחברת המחקר מודי'ס מעריכים כי יתרת המזומנים שלה עומדת על 93 מיליון דולר ובשנה הבאה מגיע מועד פירעונן של אג"ח. עם זאת, במודי'ס מציינים כי המכירות המקוונות שמאפשרות למותג למכור ישירות ללקוחות עשויות לסייע בשיפור המצב.
ג'יי.קרו מצטרפת, כאמור, לרשתות ותיקות אחרות כמו ניימן מרקוס וג'יי.סי פני, שבעקבות המשבר והשלכותיו על הכלכלה מתכוונות להכריז על פשיטת רגל. ברשימה הזו ניתן להכליל גם את חברת האופנה הוותיקה ברוקס בראדרס (brooks brothers), שלפי הדיווחים מחפשת מוכר. בהתאם לתנאים שיתגבשו, עסקת המכירה עשויה להפוך לחלק מהליך פשיטת רגל. נטל החובות של החברה עומד על 600 מיליון דולר.
החברה, שנוסדה לפני כ-200 שנה ומתמחה בחליפות לגברים, מפעילה 250 חנויות ברחבי ארה"ב ופועלת ב-40 מדינות נוספות. כמו קמעונאיות רבות נוספות, החברה מתמודדת עם ירידה במכירות בשנים האחרונות, אך המעבר לעבודה מהבית בעקבות הקורונה מהווה מכה נוספת וחזקה, שכן הוא מוריד את הצורך ברכישת החליפות שלה.
ברוקס בראדרס נוסדה ב-1818 על ידי בנרי סנדס ברוקס במנהטן. היא מגדירה עצמה כקמעונאית הבגדים הוותיקה ביותר בארה"ב ולאורך ההיסטוריה שלה הלבישה גם נשיאים, ביניהם ג'ון קנדי. ב-1988 נרכשה על ידי מרקס אנד ספנסר הבריטית, שמכרה אותה ב-2002 למיליארדר קלאודיו דל וקיו (Claudio del Vecchio).