לעתים, נדמה לנו שמכונת הכביסה שלנו מנקה את עצמה לבד, ולא רק את הבגדים שלנו. זו טעות, שכן גם היא מצריכה תחזוקה. ישנם רכיבים שצוברים לכלוך, ושאנו כלל לא מעלים על דעתנו שיש צורך לנקות אותם.
מה למשל? הצטברות עובש על הגומייה שתפקידה לאטום היטב את דלת מכונת הכביסה.
כשהעובש בכמות גדולה יחסית, הלכלוך יכול להכתים את הבגדים שלכם ולגרום לריח מאוד לא נעים שלהם, גם לאחר שכובסו.
לחלק מהחלקים יש לנו גישה וחלקם נמצאים מאחורי תוף המכונה, ומחייבים אותנו להפעיל את המכונה מדי פעם ללא בגדים בתוכה, ולאפשר ניקוי של הצנרת ושל הרכיבים הפנימיים שלה.
מה גורם לעובש להתפתח על גומיית האטם?
"ראשית, גומי האטם בנוי בצורה של 'שרוול', כך שיש שקע שבו באופן טבעי מצטברים מים בסיום הפעלת המכונה", מסביר תומר בסון, טכנאי מדיחי כלים באתר "המקצוענים".
"כל מקור של מים עומדים, בסופו של דבר יעלה ריח של טחב. לאורך זמן, כשהבגדים מתחככים בגומי, זה יכול להשאיר כתמים שחורים של עובש עליהם".
לכן, לדבריו, מומלץ בסיום כל הפעלה והפעלה להניח מטלית יבשה בתוך החלק הקעור של הגומייה, בכדי ששאריות המים שנותרו שם ייספגו במטלית.
"שנית, מומלץ להשאיר את דלת המכונה פתוחה כשהיא אינה בשימוש", מוסיף בסון. "הרי גם בתוך המיכל שמכיל את התוף נשארים מים בסיום ההפעלה, ואם סוגרים את דלת המכונה גם שם מתפתח עובש. זו הסיבה לכך שרבים מתלוננים על ריח רע מתוך המכונה. מי שחושש מהשארת דלת מכונת הכביסה פתוחה, בבתים שבהם ישנם ילדים קטנים, שיקפיד לנעול את דלת חדר השירות".
איך מנקים את גומיית האטם?
בסון: "במקרה שכבר התפתח עובש על הגומייה, מגבונים לחים לא יסירו אותו. יש צורך לעשות שימוש במטלית טבולה באקונומיקה. סביר להניח שתצטרכו לחזור על הפעולה הזו מספר פעמים, עד להסרת כל העובש.
"אגב, גם אם בסופו של דבר נשארים מעט כתמים שחורים, זה לא נורא, ולא מחייב החלפת הגומייה, אלא פשוט לחזור מדי פעם על הפעולה הזו".
מה לא כדאי לעשות, כי זה יגרום לקרעים בגומייה?
בסון: "הימנעו מלהשתמש במברשת לצורך ניקוי יסודי ועמוק יותר, שכן זה בקלות יכול לגרום לקרעים בגומי האטם, ולנזילות מים מהמכונה, בעת הפעלתה".
גם המכונה זקוקה לניקוי יסודי אחת לחודש
ומה עושים אם גם לאחר ניקוי יסודי של גומיית האטם עדיין יש ריח רע מתוך מכונת הכביסה? "במקרה כזה, יש צורך בניקוי עמוק יותר של המכונה", אומר בסון. "אגב, בכל מקרה כפעולת תחזוקה מאוד מומלץ לעשות זאת אחת לחודש".
איך עושים זאת?
בסון: "מוזגים 2 כוסות של מלח לימון לתא של הסבון. עדיף מלח לימון, שכן הוא הרבה יותר מרוכז מחומץ 5%, והחומר הפעיל שבו הרבה יותר אפקטיבי לניקוי עמוק של המכונה.
"בתא של המרכך כדאי לשפוך פקק אחד של חומץ, שכן שם יש בהחלט להימנע ממזיגת אבקה כלשהי, שכן גרגרי האבקה סתומים את פתחי התא של המרכך מה שגורם להצפת מים. ואז, יש להפעיל את המכונה הפעלה מלאה, בתכנית של 90 מעלות".
לדבריו, "פעולה זו מסייעת להסיר את האבנית שבמרווח שבין התוף לדוד של המכונה. במיכל זה מצטברת אבנית ועליה מתפתח עובש. החומץ והמלך אוכלים את האבנית ובכך מסירים גם את העובש מהדופן הפנימית של התוף".
עוד כתבות בנושא:
ניתן לבצע הפעלה חוזרת עם אקונומיקה, אבל לקחת בחשבון שיישאר ריח של אקונומיקה בתוך המכונה למשך מספר ימים. בסון: "אין חשש להכתמת הבגדים, שכן בעת ההפעלה מתבצעות 3 שטיפות יסודיות של המים, מה ששוטף את כל שאריות האקונומיקה מהמכונה, אך הריח עדיין נשאר. בסיום ההפעלה, הקפידו לנגב את החלק הפנימי של הגומייה עד שהוא יהיה יבש לגמרי, והשאירו את דלת המכונה פתוחה".
כל כמה זמן כדאי לבצע את פעולת התחזוקה הזו?
בסון: אני ממליץ לעשות זאת אחת לחודש, אם המכונה נמצאת בשימוש גבוה, שכן זה שומר על המכונה".
פורסם לראשונה: 11:32, 17.02.21