פרקליטות מחוז ירושלים הגישה היום (ג') לבית המשפט המחוזי בעיר כתב אישום נגד עדי קוכמן ושגיב יפרח בגין עבירות של קבלת דבר מרמה בנסיבות מחמירות, זיוף, שימוש במסמך מזויף, הלבנת הון ועבירות נוספות. בנוסף, עדי קוכמן נאשם גם בגין עבירות של התחזות לאחר ובהדחה לחקירה.
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
לפי כתב האישום, סך הסכום שקיבלו הנאשמים במרמה עומד על כשמונה מיליון שקלים, כאשר כשני מיליון מתוכם באמצעות מרמה של לקוחות וכשישה מיליון נוספים במרמה של חברות הביטוח.
1 צפייה בגלריה
אילוסטרציה
אילוסטרציה
אילוסטרציה
(צילום: Gettyimages)
בכתב האישום נכתב כי במהלך השנים 2019-2020 השתמשו הנאשמים בפעילות חברת "גלאי הכסף בע"מ" שהייתה בבעלותם והוצגה בתור "המרכז הישראלי לאיתור כספים אבודים", על מנת להוציא כספים במרמה מעשרות אנשים. זאת, באמצעות הצגת מצג שווא לפיו הם מאתרים ומושכים עבור הלקוחות "כספים אבודים", ובפועל הם פדו קרנות וקופות פעילות וגרמו בכך נזקים כלכליים ניכרים בשל ניכויי מס גובהים מאוד וגביית עמלות גבוהות.
עוד נטען כי בעת הפדיון, הנאשים לא אמרו ללקוחות שהם עשו זאת ולא הסבירו את משמעות פתיחת הקופות כשהן פעילות, בכוונת מרמה. בנוסף, גבו הנאשמים עמלה של 15%-20% מהסכום עבור פעילותם זו.
"הנאשמים עשו כן עבור בצע כסף, על מנת למקסם את גובה העמלות אותן גבו, תוך ניצול חוסר הידע של הלקוחות בתחום, ניצול קשיי השפה שכן חלקם של הלקוחות לא ידעו קרוא וכתוב בעברית, ניצול הקשיים הכלכליים בהם היו מצויים הלקוחות וכן ניצול האמון המלא שניתן בהם על בסיס מצגי המרמה", נכתב.
יתרה מכך, על פי כתב האישום הנאשמים אף הונו את חברות הביטוח המנהלות את קרנות הפנסיה, בין היתר באמצעות זיוף מסמכים המעידים על סיום העסקה של לקוחות וזיוף חתימת לקוחות על גבי מסמכים. לאחר שהתקבלו הכספים מחברות הביטוח ומהמתלוננים לידי הנאשמים, ביצעו הנאשמים פעולות שמטרתן להסתיר את מקור הכספים שקיבלו במרמה, ובכך גם עברו עבירות של הלבנת הון.
התיק נחקר ע"י מפלג הונאה בימ"ר ירושלים ונוהל על ידי עורכי הדין שני טביב ואור גבאי מפרקליטות מחוז ירושלים (פלילי).