התעשייה האווירית רשמה ברבעון הראשון של 2021 עלייה של 23.5% ברווח הנקי ל-42 מיליון דולר, ושמרה על היקף מכירות דומה לזה שבתקופה המקבילה אשתקד, קצת מעל מיליארד דולר. צבר ההזמנות של החברה קטן ב-2%, ל-12.2 מיליארד דולר.
"בזמן שמערכות התעשייה האווירית משמשות את צה"ל במערכה להגנה על אוכלוסיית ישראל, אנחנו רושמים רבעון תשיעי רצוף של צמיחה ורווחיות, למרות שמדובר ברבעון שנמצא עדיין בשלהי הקורונה", אמר ל-ynet בועז לוי, שמונה בנובמבר האחרון למנכ"ל התעשייה האווירית.
היקף המכירות ברבעון הסתכם ב-1.015 מיליארד דולר, לעומת 1.018 מיליארד דולר ברבעון המקביל אשתקד. החברה רשמה גידול של 17.6% ב-EBITDA לכ-120 מיליון דולר בהשוואה לכ-102 מיליון דולר ברבעון המקביל, ועלייה של כ-10% ברווח התפעולי לכ-67 מיליון דולר (כ-6.6% מהמכירות) בהשוואה לכ-61 מיליון דולר (כ-6% מהמכירות). הרווח הגולמי הסתכם בכ-166 מיליון דולר (כ-16.4% מהמכירות) לעומת כ-170 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד (כ-16.7% מהמכירות).
החברה רשמה ברבעון האחרון תזרים מזומנים חיובי מפעילות שוטפת בסך 167 מיליון דולר, בין השאר בזכות המשך צמצום החוב מצד משרד הביטחון. "תזרים המזומנים שלנו גדל, בין השאר בזכות מאמץ של משרד הביטחון לשמור על רמת חוב נמוכה. אנחנו עובדים בשיתוף פעולה עם מערכת הביטחון ואנחנו מבינים את הנסיבות שבהן היא פועלת, מקבלים תשלומים במנות, בכל פעם שיש להם הם משלמים".
בהתייחסות ראשונה למערכה בעזה אמר לוי, שעסק לאורך הקריירה שלו בתעשייה האווירית בפרויקטי טילים ומערכות נשק מתקדמות, כי "'שומר החומות' נמצא בעיצומו, ועוד מוקדם להפיק לקחים. אנחנו פועלים לשרת את משרד הביטחון בכל כיוון פיתוח והצטיידות שיידרש. יש היום מערכות שנותנות הגנה נקודתית מהירי, ואם מערכת הביטחון תחליט ותקבל לכך את התקציבים הדרושים, אפשר יהיה להרחיב את היכולות להתמודדות עם האיום, יש לכך פתרונות טכניים".
התעשייה האווירית חשופה למשבר בהודו יותר מהתעשיות הביטחוניות הישראליות האחרות, מאחר והודו מהווה כ-15% מהמכירות שלה בשנים האחרונות. בגלל התפרצות הקורונה הקדימה החברה את שובן לחופשת הקיץ של חלק ממשפחות עשרות העובדים שלה ששוהים במדינה.
"היחסים של התעשייה האווירית עם הודו הם ארוכים וותיקים ונסמכים על הקשר החזק בין שתי הממשלות. כחברה ממשלתית אנחנו פועלים עם זרועות הצבא, חברות ממשלתיות ופרטיות. אנחנו ממשיכים להיות בקשר עם כל בעלי התפקידים הנמצאים בפעילות המוגבלת על ידי הקורונה ויש לציין כי רבים נמצאים בבתיהם בסגר. יש לנו שם עשרות רבות של עובדים שלנו ששוהים שם עם המשפחות שלהם, הטסנו אותם בשנה האחרונה לישראל כדי להתחסן והחזרנו אותם. בתקופה האחרונה משפחות שביקשו להקדים את שובן לחופשת הקיץ אישרנו להם לחזור, גם עובדים שכרגע אינם פעילים בשל מגבלות המצב הבריאותי בהודו. רבים מעובדינו עדיין שם כדי להמשיך לתמוך בפעילות שלנו למול הצרכים של הממשל ההודי".
אתמול הסתיים סכסוך העבודה בחברה, לאחר שבתיווך יו"ר ההסתדרות הושגו הסכמות בין הנהלת התע"א, ועד העובדים שבראשו עומד יאיר כץ והממונה על השכר. 3,500 מעובדי החברה יקבלו העלאת שכר של 3.5% שעובדים אחרים במגזר הציבורי לא יזכו לה, ובתמורה יאיצו את המו"מ להשלמת חוזה קיבוצי חדש בחברה, הדרוש לביצוע ההנפקה, שמתוכננת כרגע לרבעון האחרון השנה, דחייה של יותר מחצי שנה מהמועד המקורי באפריל.