השפעת הסגר ניכרת גם במכירות המזון. ירידה בהיקף הרכישות בכרטיסי אשראי ברשתות המזון במהלך השבוע שלפני ליל הסדר ובערב החג עצמו. כך עולה מנתוני שב"א (שרותי בנק אוטומטיים), המפעילה את מערכת התשלומים בכרטיסי אשראי. הירידה נרשמה בין היתר על רקע מיעוט ימי הפעילות בשבוע שעבר והסגר שצימצם את יציאת הציבור לקניות.
מהנתונים עולה כי הסכום הכולל של הרכישות בכרטיסי אשראי ב-20 רשתות המזון הגדולות עמד השנה בשבוע שלפני חג הפסח (2-8 באפריל) על 791.56 מיליון שקל. מדובר בירידה של 5.6% בסכום ההוצאה של הישראלים לעומת השבוע שלפני ליל הסדר 13-19 באפריל) שבמהלכו סכום הרכישות עמד על 838.96 מיליון שקל.
זינוק באונליין
על רקע משבר הקורונה וההגבלות על כמות הלקוחות בסניפים נרשם השנה זינוק משמעותי בפעילות ברכישות ללא הצגת כרטיס (אונליין) ברשתות המזון והוא הסתכם ב-124.69 מיליון שקל, המהווים 15.8% מסך הרכישות ברשתות המזון. לעומת השבוע שלפני ליל הסדר תשע"ט מדובר על זינוק של 47% בסכום הרכישות אונליין שהגיע בשנה שעברה לסכום של 84.77 מיליון שקל והיווה 10.1% מסך הרכישות.
יום השיא ברכישות בכרטיס אשראי במהלך השבוע שלפני החג היה יום שני שעבר (ה-6 באפריל) ובמהלכו גיהצו הישראלים ברשתות המזון בסכום כולל של 177.66 מיליון שקל. אותו יום גם היה השיא מבחינת רכישות אונליין בענף המזון ובמהלכו ביצעו הישראלים רכישות ללא הצגת כרטיס בסכום כולל של 27.25 מיליון שקל.
בעוד בשבוע שעבר נרשמה האטה בביקוש למזון, הן על רקע ההצטיידות המוקדמת בהיקפים גדולים והן על רקע הסגר שנמשך לאורך החג, אתמול בבוקר חזרו התורים הארוכים לחנויות המזון. זאת לקראת הסגר שהחל אתמול אחר הצהריים עד יום חמישי בבוקר.
המחסור בביצים שנרשם בשבועיים האחרונים התמתן מעט, עם הגעת הביצים שיובאו מחו״ל והועברו למיון וסימון במרכזי המיון של המשווקים. המחסור נרשם למרות פתיחת מכסות יבוא לביצים על רקע העליה הקבועה בביקוש לקראת החג וכן נוכח עליה בהיקף האוכלוסיה הנמצאת בחג השנה בישראל. היבוא התעכב בין היתר בשל הקושי למצוא תוצרת בחו״ל והמדינה אישרה לייבא גם מאוקראינה וכן מימנה הטסת הביצים בערב החג.
פורסם לראשונה: 10:41, 14.04.20