הם בחרו בתחביב והפכו אותו למקצוע. הנה כמה בעלי מקצוע, שהלכו אחרי התשוקה שלהם, ובשילוב עם תזמון מדויק, הצליחו להתפרנס ממנו ולהפוך את העבודה שלהם לכיף. עכשיו הם מלמדים ומעבירים סדנאות, ומנסים לגרום גם לכם להידבק בחיידק. ותתפלאו, אבל הקורונה דווקא עושה טוב לטרנד הקיימות, היצירה, החזרה ל-diy.
הרשת מלאה במדריכים בחומרי יצירה זולים, שחלקם נמצאים מתחת לאף שלכם, בתוך הבית או המחסן. הנה סקירה של כמה סדנאות, טיפים שתוכלו ליישם בבית והמון השראה. מכאן, תמשיכו לבד ואולי תגלו בעצמכם צדדים שלא הכרתם. הסיפוק שבעצם היצירה, מובטח. בלי קשר לתוצאה שתתקבל.
סדנת נגרות: טרנד הקיימות במיטבו
איפה: Molet, בסטודיו בתל-אביב
מה לומדים: איך להשתמש בכלי העבודה הבסיסיים ולהרכיב רהיט מאפס תוך כמה שעות, ללא כל ידע מוקדם.
מהלך הסדנה: חצי השעה הראשונה, דווקא התגלתה כשימושית ביותר לתחזוקת הבית. אם אתם רוצים לחסוך עלויות של הנדימן או נגר לעבודות בסיסיות בבית, זוהי סדנה למתחילים שבהחלט תכניס אתכם לעניינים, ושלב ההדרכה הראשוני, מאוד פרקטי לביצוע תיקונים ושפצורים רבים בבית.
בהתחלה למדנו טכניקה קלה ומהירה להוצאת מסמרים חלודים מקורות עץ ישנים, למדנו איך לקבע מסור חשמלי לשולחן ולנסר בצורה בטוחה (הקצב, הלחץ הנכון שצריך להפעיל והיציבה).
בהמשך, למדנו איך להשתמש במשייפת חשמלית - כלי עבודה זול יחסית (ניתן להשיג גם ב-200 שקל), שיכול לשדרג רהיטי עץ ישנים ורבים בבית. שכחו מניירות שיוף שהעבודה איתם היא סיוט. החלק של השיוף עם משייפת חשמלית הוא דווקא השלב הכיפי, ואפילו תרפויטי, בתהליך הנגרות.
זה הזמן לווידוי: הסיוט שלי בבית-הספר היסודי היה שיעורי נגרות. לכן, הסדנה הזו בהחלט הייתה תיקון עבורי. בדיעבד אני מבינה שכלי העבודה המיושנים שנדרשו לעבוד איתם אי שם בשנות ה-90' המוקדמות (משייף ידני מברזל, למשל), הרעש, הנסורת שהתעופפה בלי שהיו לנו שום אמצעי מיגון (מסכות, משקפת או כפפות), כל אלו הפכו את השיעור הזה לאימה עבורי. הייתי בורחת כמה דקות אחרי שהשיעור התחיל, כי פשוט לא יכולתי לשאת את הנוכחות של העבודה בסטודיו.
ואולם, עם הסבר נכון, עידוד, תמיכה וכלים מתאימים, תוך שעתיים אפשר לצאת עם רהיט ואפילו ליהנות מהתהליך. דווקא העבודה על עץ ישן וממוחזר, ולא על קורות חדשים שבהם לא נשאר לכם יותר מדי מה לעשות, היא הקסם. זה אמנם קצת סיזיפי, אבל בסופו של תהליך, הסיפוק הוא הרבה יותר גדול, ומאפשר לכם לקחת כל רפסודה שתמצאו זרוקה ברחוב, ולהפוך אותה לרהיט. קיימות במיטבה.
בשביל שתמשיכו ליצור גם בבית, תצטרכו לרכוש משייפת חשמלית, מסור חשמלי, מתקן לקיבוע קורות עץ לשולחן, מקדחה (שמתגלה כשימושית מאוד לתיקונים רבים בבית), ברגים וכפפות. ואולם, חוץ מהציוד הבסיסי, תוכלו לשדרג רהיטים ישנים, או להפוך רפסודות עץ ישנות לרהיטים, כך שבחישוב כולל זה גם משתלם וגם תחביב כיפי שמחזיר אתכם לעבודה עם הידיים ולחדווה שבפשטות.
שימו לב שעלות הציוד נמוכה יחסית, בחנויות לחומרי בניין, והמבחר גדול. עבור ציוד עם סוללה נטענת, תצטרכו לשלם הרבה יותר, ולכן לשימוש ביתי בהחלט ניתן להסתפק בציוד עם כבל חשמלי. אחרי שהבנתם את העיקרון, והתנסיתם ביצירת רהיט פשוט יחסית, השמיים הם הגבול. הרשת מלאה בסרטוני הדרכה, כך שאחרי הפעם הראשונה, בהחלט תוכלו להמשיך לבד.
מה צריך: לזכור להביא מהבית אטמי אוזניים נגד רעש, כי הרעש בהחלט בלתי נסבל, כשהמכשירים של כל משתתפי הסדנה עובדים במקביל.
קצת על המקימים: שלושה חברים, חובבי נגרות ו-DIY שהיו בין הראשונים לזהות את התגברות טרנד הקיימות, והתחילו מסטודיו קטן שהלך וגדל. כיום הם מעבירים סדנאות לאנשים פרטיים ולארגונים.
כמה טיפים: מומלץ מאוד להגיע אחרי שאתם כבר יודעים בדיוק איזה רהיט אתם רוצים להכין, כדי לא לבחור מתוך לחץ, ולבזבז זמן יקר, כדי שתספיקו לסיים אותו עד סוף הסדנה.
אם מגיעים בשניים, זהו יתרון משמעותי, שכן ניתן לעבוד ב-4 ידיים, ולהספיק לסיים רהיט גדול יותר. זהו רלוונטי בעיקר לזוגות, שכן אחרת רק אחד מכם יוכל לקחת את הרהיט הביתה.
כמה עולה חידוש רהיטים? למחירון המלא
מה אהבתי: שנתנו לי להתמודד בעצמי, ולמעט כמה הסברים באמת הרגשתי שאת מרבית העבודה הצלחתי לעשות בעצמי, וללא עזרה. זה גרם לי להעריך הרבה יותר מתמיד את הנגרים, והבנתי את כמה זו מיומנות שמצריכה ניסיון, והמון סבלנות. בפעם הבאה שאזמין ריהוט בנגרות אישית, בשמחה אשלם להם. אם לקחו לי 5 שעות לבנות רהיט עקום, הם באמת ראויים לכל שקל ושקל. וגם: זה גרם לי להבין מדוע לא כדאי למהר להיפרד מפרטי עץ מלא, גם אם הם פחות אופנתיים. חידוש בהחלט יכול להעניק להם חיים נוספים.
מה פחות אהבתי: שלא ידעתי שצריך להגיע עם אטמי אוזניים, שלא הייתה מספיק הקפדה על נהלי בטיחות ועל חובת כפפות. חלק מהמשתתפים לא שמו כפפות, ואני למזלי שמתי, וכשהמשייפת זזה תוך כדי עבודה, כמה נחתכתי ממנה. כלומר, ללא כפפות, הנזק שהיה נגרם לי היה יכול להיות גדול. לכן, לא כדאי להתחכם ולהגיד 'לי זה לא יקרה', אלא להקפיד לאורך כל הסדנה להישאר עם ציוד ההגנה: כפפות, אטמים, משקפת עיניים ומסכת פנים (לא רק מטעמי קורונה, אלא גם בשל כמות הנסורת הגדולה בחלל.
מה הכלים שלומדים וניתן ליישם בבית בהמשך: כיצד להוציא מסמרים חלודים בקלות, כיצד לנסר, לשייף, לקדוח ולחבר קורות עץ.
כמה זה עולה: למשתתף יחיד המחיר הוא 560 שקל, לסדנה בת 5 שעות. לזוג עלות הסדנה היא 760 שקל, כשהמחיר כולל חומרים ויוצאים בסיום עם הרהיט. לזוג זה הרבה יותר משתלם, שכן גם המחיר נמוך יותר לכל משתתף, וגם ניתן להספיק לבנות רהיט הרבה יותר גדול, מאשר כשהולכים לבד. יש גם ערכות יצירת נגרות הביתה במחיר של 120-400 שקל, בהתאם לגודל הרהיט שבערכה. החברה עובדת בשיתוף BUYME, ומאפשרת פרט לרכישת סדנאות לאחרים, גם משלוח ערכות נגרות בסיסיות עד הבית, כמתנה לקרובים. עבור רהיטים מורכבים יותר, פשוט השיגו קרשים ורכשו כלי עבודה שישרתו אתכם שנים ארוכות.
פיסול בבטון: מינימום מאמץ, מקסימום אפקט
איפה: Graysh & Co, בסטודיו ברמת-גן
מה לומדים: איך ליצור ממש בקלות ובזול עם בטון.
בטון זה לגמרי הקרמיקה החדשה. לא צריך תנור מיוחד, לא חייבים להירשם לסדנה לשום חוג מחייב. אפשר פשוט לקנות שק בטון בכמה שקלים, לאסוף כל מיני קופסאות וקרטונים, ופשוט ליצור בזול בבית. אם יש לכם את זה, אולי אפילו תוכלו למכור את היצירות שלכם, והרי לכם השלמת הכנסה נחמדה ביותר.
מה צריך: בגדים שלא יהיה אכפת לכם לזרוק בסיום, להגיע מוכנים אחרי שחיפשתם ברשת רעיונות, ואף ניתן להגיע עם קופסאות ישנות משלכם, ליצירת פריט ייחודי.
מה אהבתי: את הקלות והפשטות של היצירה. באמת שלא צריך שום כישרון מיוחד בשביל ליצור מספר פריטים מעוצבים מבטון תוך מספר שעות. בשלב הראשון בוחרים כלי קיבול, בשלב השני שופכים את תערובת הבטון לתוכו, לאחר הייבוש ניתן לצבוע את הפריט בצבעים אקריליים, בכל מיני שיטות: צביעה מדויקת, התזה או טכניקה ייחודית של צביעה אבסטרקטית שמייצרת מין הדפס שיש על הבטון.
מה פחות אהבתי: בסדנה משתמשים בחומר המקשה את הבטון תוך 20 דקות. בבית, יש צורך להמתין 24 שעות לתוצאה, כך שצריך הרבה מאוד סבלנות, והתוצאה לא מיידית. העבודה עם הבטון המקשה מחייבת מיומנות גבוהה יותר, כך שבמקרה זה עדיף באמת ללכת על בטוח ולהמתין לתוצאה.
כמו כן, אם מעוניינים לעשות זאת כהפעלה לילדים, צריך מאוד להיזהר, שכן כשבטון מתייבש הוא מאוד מסוכן, וצריך לעבוד איתו בזהירות מרבית. עבור ילדים קטנים במיוחד, אולי עדיף להישאר עם חוויה של פיסול ועיצוב בגבס. כמו כן, לצורך פיסול הידיים, נדרש שימוש בחומרים ייחודיים ויקרים יחסית, ונדרשת מיומנות גבוהה, כך שאותם ניתן לבצע רק בסדנה עצמה, ולא בבית.
מה הכלים שלומדים וניתן ליישם בבית בהמשך: למעשה, בעלות חומרים אפסית ניתן ליצור בבית בקלות רבה כל-כך הרבה פריטים שימושיים או פרטי נוי. מה למשל? עציצים מבטון, בסיס לנרות, שעונים, פרטי נוי אבסטרקטיים, תחתיות לכלי הגשה, ובעצם כמעט כל מה שתעלו על דעתכם.
כמה טיפים למי שמנסה לפסל בעצמו בבית: כל בד תחרה עבה, כל קופסת פלסטיק ישנה, ועוד כלים רבים שחשבתם שמקומם בפח-האשפה, יכולים להיות בסיס נפלא לכלי מעוצב. גם כלים חד-פעמיים זולים, כך שמדובר באחד התחביבים הזולים שיש. ברגע שתתחילו ליצור, העיניים שלכם יחפשו אוטומטית את כל הקיבול הבא. הקפידו על עבודה עם כפפות, שכן מדובר בחומר שאתם ממש לא רוצים שיתייבש על הידיים שלכם. גם לא על הציפורניים. הרחיקו מהישג ידם של ילדים קטנים ובעלי-חיים, כי ברגע שהחומר מתקשה הוא מסוכן. היו יצירתיים עם הטבעות של כפות ידיים ורגליים, בובות, נעליים ישנות – בקיצור, בדיוק בשביל זה המציאו את הביטוי המאוס "לצאת מהקופסה".
קצת על המקימה: נורית דור-חיים, עבדה במשך שנים כמנהלת שיווק בחברות היי-טק. אחרי לידת הבן הבכור, היא לא הייתה מסוגלת להתייצב יותר במשרד.
"היה לי דחף גדול ליצור עם הידיים, ומכיוון שגדלתי עם סבא שהיה בעל מקצוע שהחזיק חנות בדרום תל-אביב, אפשר לומר שגדלתי עם מקדחה ביד", היא אומרת. "לקח לי שנים להודות שבזה אני רוצה לעסוק, וששם באמת התשוקה שלי. הימרתי בענק, ושכרתי את הסטודיו הזה. את כל הרהיטים שיש כאן בניתי בעצמי, ולמרות משבר הקורונה, אני שמחה על השינוי שעשיתי".
לדבריה, "הקורונה, גרמה לי להשקיע יותר באון-ליין ולייצר סדנאות מרחוק וערכות יצירה שמאפשרות ליצור בבית. הרגע שאני הכי אוהבת בעבודה שלי הוא לראות את הסיפור של אנשים שביומיום לא יוצרים שום דבר, ותוך כמה שעות מגלים צד אחר בעצמם".
כמה זה עולה: סדנה של 3 שעות למשתתף יחיד עולה 320 שקל, סדנת בטון זוגית לעיצוב אקססוריז עולה 640 שקל, במסגרת קבוצתית של 3 זוגות. גם סדנה זו עובדת בשיתוף עם BUYME, ומאפשרת פרט לרכישת סדנאות לאחרים, גם משלוח ערכות יצירה עד הבית, גם עבור אחרים. ערכה לפיסול בבית תעלה החל מ-200 שקל.
אם אתם חוששים מיצירות מבטון, ורוצים בכל זאת להשתמש בהשראה של שיטת העבודה הזו, אבל ליישם אותה עם ילדים קטנים במיוחד, תוכלו לעשות זאת עם גבס. כיום, כשהחופש הגדול מאתגר מתמיד, ומגיע אחרי כמה חודשים של מגבלות וצמצום השהות בשטחים ציבוריים, רבים שוברים את הראש מה לעשות עם הילדים. ללא ג'ימבורי, בריכות ציבוריות, וכאשר רבים נמצאים בבית, ערכות יצירה הכוללות מבחר דמויות ופסלוני גבס מוכנים עם צבעים ומכחולים אשר כלולים בערכה, יכולים להעניק כמה שעות של בילוי איכותי עם הילדים.
כאשר פעילויות פנים הולכות ומתבטלות, וסדנאות היצירה הציבוריות לילדים בקניונים לא רלוונטיות, צריך לגלות יצירתיות, תרתי משמע. ערכות גבס מוכנות לצביעה עם דמויות מעולם הילדים, הם בהחלט רעיון להעברת הזמן עם ילדים קטנים במיוחד. כמה זה עולה? המבחר בשוק גדול. באתר "באקלס" למשל תוכלו לרכוש ערכה בסיסית ב-95 שקל וערכת ג'מבו בכ-300 שקל, עם פסלונים מוכנים, מברשות וצבע. כמובן שתוכלו להכין גם את הפסלונים בעצמכם (לרכוש חומרי גבס, אם יש לכם בבית מברשות וצבע), אבל זה כבר מעט יותר סבלנות, וסביבת עבודה שניתן ללכלך בקלות. מרפסת, גם יכולה להספיק.
להוציא יותר מהמצלמה בנייד
איפה: SmartPic, במתחם התחנה בתל-אביב
מה לומדים: טיפים וטריקים של לימודי צילום ועריכת תמונה.
מה צריך: נייד עם סוללה מלאה.
בואו נודה בזה: ברגע שהמצלמה הפכה להיות פיצ'ר מרכזי בסמארטפון שלנו, כולנו הפכנו לצלמים בפוטנציה. נכון, עדיין יש כאלה שממש לא יודעים מהי קומפוזיציה ומומחים בלהרוס פריימים, אבל רבים התחברו לאמנות הצילום בלי לשים לב.
ולכן, חבל לא להכיר כמה טכניקות ואפשרויות שקיימות לכולנו במכשיר ממילא, ויכולות להפוך את השימוש בו ליותר מקצועי. זה רלוונטי במיוחד גם לאנשים שמתחזקים פרופילים ברשתות חברתיות, לבעלי עסקים שמוכרים מוצרים און-ליין וצריכים להשקיע בצילומי מוצר מושכים, ואין להם תקציב לצלם מקצועי. ובינינו, עם תאורה נכונה, סבלנות וידע טכני, אפשר כיום להוציא מהמצלמה של הנייד תוצאות מרשימות ביותר. בכך, תקטינו גם את התלות שלכם באחרים, תעדו רגעים כיפיים בבית עם קרובי המשפחה ועם חיות המחמד.
מה אהבתי: ירון בן-חורין מעביר את הסדנה בעצמו בימי שישי, וכשמדובר בראשוני העוסקים בתחום בארץ, זה בהחלט ניכר. השליטה שלו בפיצ'רים השונים, יכולת ההדרכה והעברת הידע שלו לכל מי שנמצא בחדר, למרות שלכל לאחד יש מכשיר אחר, בהחלט מוערכת. יש תחושה שהוא יכול להעביר את הסדנה הזו בעצימת עיניים. תשומת לב אישית לכל אחד מהמשתתפים, אווירה קלילה של יום שישי בבוקר, בהחלט מומלץ ושווה את הכסף.
מה פחות אהבתי: שחלק מהסדנה מתקיים בשמש, בשעות חמות יחסית. בהחלט עדיף להשתתף בסדנת צילום בשעות הבוקר המוקדמות או בשעות שלפני השקיעה.
כמה טיפים שימושיים לשימוש במצלמה של הנייד: דווקא הבשורה כאן היא לא בכפתורים נסתרים שיש במצלמה, אלא בדברים פשוטים ביותר, כמו הקפדה על ניקוי העדשה של הנייד לפני כל תמונה ותמונה.
מדוע? כי מדובר במכשיר שמשמש אותנו ביומיום, ואנחנו נוגעים במצלמה הרבה פעמים מבלי לשים לב בכלל. רק הטיפ הזה ישנה משמעותית את איכות התמונות שלכם. עוד כלי מצוין, הוא להשתמש בעדשות השונות הקיימות במצלמות החדשות, ולהתאים אותן לסיטואציה. כשמצלמים בעלי-חיים, כדאי פשוט לצלם הפוך, כשהנייד מופנה לשמיים. מרבית הילדים ובעלי-החיים נמצאים על הרצפה, והטיפ הפשוט הזה, ימנע מכם תנועות אקרובטיות, ויאפשר לכם צילום נוח ללא שטחים מתים בתמונה.
למצלמה קשה להתמודד עם ניגודים גדולים בין אור וצל, לכן אל תקשו עליה. אם אתם יכולים לבחור בתנאי אור שווים, איכות התמונה תשתפר משמעותית.
אל תשכחו פוקוס. נגיעה על המסך, בנקודה שתרצו שתקבל את הפוקוס, תאפשר לא רק תמונה חדה יותר, אלא גם חשיפה נכונה של אור. זה לא חייב להיות במרכז התמונה, אז שחקו עם פוקוס על נקודות שונות בתמונה. עדיף יותר אופציות, כך תוכלו לבחור מתוכן. כמו כן, שימו לב שיש סרגל אור, שמאפשר לכם לבחור את תנאי התאורה באמצעות הסרגל, ולא רק באמצעות נגיעה באובייקט מסוים בתמונה.
בצילום מהנייד, כל תזוזה קטנה משפיעה על אופי התמונה. לכן, התנסו בצילום ממרחקים שונים.
אם אתם רוצים לתפוס מישהו בתנועה, אל תהמרו, בייחוד אם מדובר ברגעים בלתי נשכחים (כיבוי נרות עוגה, למשל). במקרה כזה, העבירו למצב של צילום ברצף, ובהמשך בחרו את הטובה ביותר.
מצלמים בתנאי חושך? אתם צריכים להיות הרבה יותר יציבים מאשר בתנאי אור, כדי למנוע טשטוש. לכן, השעינו את הנייד על רהיט או קיר, או היעזרו בחצובה. התוצאה תהיה עדיפה על פני שימוש בפלאש (מבזק). אם אתם מתלבטים בין תמונה כהה לתמונה בהירה מדי ("שרופה") העדיפו את הכהה, שכן אותה ניתן להבהיר באמצעות תוכנת עריכה. אם התמונה בהירה מדי, כמעט ולא תוכלו לתקן אותה.
אפליקציית העריכה Snapseed תשנה את התמונות שלכם בצורה משמעותית. היא קלה לשימוש, מאפשרת מחיקת פגמים בקלות, והיא ממכרת. בשונה מהעריכה האוטומטית של הנייד, היא מאפשרת הרבה יותר פונקציות, ומאפשרת לשמור את כל שלבי השינויים ב"היסטוריה" של נתונים.
קצת על המקים: אחרי שנים של עבודה בתחום הבימוי בניו-יורק, ירון חזר ארצה. הוא מביא איתו מהשיטוטים בתפוח הגדול, הסתכלות מעניינת על מבנים, על אנשים ועל לכידת רגעים, לצד ידע טכני. לפני 5 שנים הוא זיהה את הצורך של אנשים ללמוד לצלם בצורה מקצועית עם הסמארטפון, והיה בין החלוצים בהדרכה בתחום זה.
כמה זה עולה: עלות סדנה של 3 שעות בשטח היא 200 שקל, וישנה גם אפשרות לסדנאות און-ליין לקבוצות ולארגונים.
עוד כתבות בנושא:
סדנת בישול בריא למתקדמים
איפה: בדירת הפנטהאוז של הילית סביר-צידון בצפון תל-אביב.
מה לומדים: איך לבשל מהר יחסית ארוחה של 8 מנות, כשהדגש הוא על בישול בריא מחומרים טבעיים.
מה צריך: להגיע רעבים, ועם ידע וניסיון בסיסי בבישול.
אם צריך להגדיר את הסדנה הזו בצורה מדויקת, הרי שזהו בעיקר 'מופע בישול' שלה שכולל הסברים, צפייה בכל שלבי הבישול ואכילתם המנות תוך כדי.
מה אהבתי: שזוהי לא עוד סדנת בישול שבה אחד חותך גזר והשני חותך בצל, וכל אחד רואה רק את החלק שלו בסיפור, מבלי לצפות במכלול. צופים כאן מקרוב, בזמן אמת, בכל התהליך מתחילתו ועד סופו (למעט שלב ההכנות של חיתוך החומרים).
מה פחות אהבתי: שאין פן של התנסות מעשית, אלא בעיקר צפייה. ושזו בהחלט לא סדנה למתחילים, אלא לכאלה שגרים במטבח, ומספיק להם להסתכל ולהבין איך לעשות בעצמם בבית.
קצת על המקימה: הילית סביר-צידון היא נטורופתית שעשתה הסבה, מתוך ביקוש של מטופליה ללמוד לבשל בריא. בהתחלה היא שילבה את הוראות הבישול כחלק מתהליך המעבר לתזונה נכונה, ובסופו של דבר הסדנאות כל-כך תפסו, שהיא החליטה להתמקד רק בהן.
גם בלי שלמדה בישול בצורה מסודרת, יום אחד בחייה, היא לגמרי שולטת במלאכה, והתוצאה טעימה במיוחד. היא מתחזקת עמוד אינסטגרם פעיל עם שלל מתכונים וטיפים לבישול בריא.
הסדנה מתקיימת בביתה, סביב אי ענקי במטבח, בדירת פנטהאוז מעוצבת עם נוף אורבני המשקיף על תל-אביב. הכל על טהרת החומרים הטבעיים והגולמיים, עם טכניקות חיתוך, תיבול ובישול. גם אם לא תצאו מפה מאסטר שפים, לפחות בסכום הזה אכלתם ארוחה גדולה והתבשמתם. ישנם סוגים שונים של סדנאות: בישול הודי, בישול ללא פחמימות וללא סוכרים וסדנת בישול בריא לאירוח.
כמה זה עולה: 430 שקל למשתתף, כשהמחיר כולל את הסדנה וארוחה הכוללת 8 מנות ויין ללא הגבלה.
אין לכם כוח לבד? יש לכם פרטי נגרות שמחכים לתיקון? למחירון המלא לחצו כאן
בעקבות הקורונה: התחזקות קטגוריית ההעשרה
"הסדנאות היו קיימות כל הזמן, אך לא בהיקף כזה כמו שבחודשים האחרונים", אומרת אירית גולדברג, סמנכ"לית שיווק ב-BUYME. "אם בעבר היה ביקוש בעיקר לסדנאות בתחום הקולינריה ואימוני הכושר האישיים, לאחרונה יש ביקוש גם לסדנאות נגרות, שיעורים דיגיטליים בנגינה, עיצוב תיקים, סדנאות צילום, סדנאות לזילוף עוגות".
לדבריה, "לאנשים יש יותר שעות-בית, והם עם הילדים יותר, ויש נהירה לפעילויות שמשלבות בין הורים לילדים. מי שלא מגיע לסדנאות פיזיות עובר לאון-ליין, ויש גם מגמת התחזקות של ערכות נגרות ויצירה עד הבית. אמנם יש גם נישות של סדנאות הכנת שוקולד או סדנאות קפה, אבל לא כולם בוחרים ללמוד לעומק איך להתעסק עם חומרי הגלם. אפשר לומר שהמיינסטרים הוא יותר בתחום היצירה, הבישול והאפייה הבסיסיים".
ולא מדובר במתנות ובסדנאות שהם בתחום שהוא לגמרי מותרות, והרי בימים אלו של משבר כלכלי, רבים מהדקים חגורות. כיצד בכל זאת יש ביקוש?
גולדברג: "מתנות ממשיכות להירכש גם בתקופת הקורונה, כשבחודשים האחרונים יש דרישה גוברת למתנות שניתן להעניק מרחוק. אמנם הבנו בירידה בממוצע שווי המתנות, כך שזה אולי זה לא בסכומים של כמה מאות שקלים כמו שהיה בעבר, אבל ממשיכים לקנות".
אז אולי יש התאמות מחיר, אבל בהחלט אפשר לזהות שיח חדש שמתעורר, שסוגד פחות למותגים ולמוצרים, ומקדש יותר את אופן מילוי שעות הפנאי. אנשים שמעדיפים פעילויות חווייתיות או כאלה עם ערך מוסף, שמעניקות כלים להמשיך ליצור, לצבוע, לבנות, לבשל ולאפות.
אתם מעבירים סדנה מעניינת, בתחום ה-DIY במפגש פיזי או באון-ליין ומעוניינים להופיע בערוץ? מוזמנים לפנות אלינו.
צריכים הנדימן? לחצו כאן
ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"
פורסם לראשונה: 08:29, 17.07.20