בית המשפט המחוזי ביטל לאחרונה מזונות שאב התחייב לשלם לילדיו בין גיל 18 ל-21, מאחר שהילדים אינם שומרים עימו על קשר. זאת, על אף שבית משפט לענייני משפחה דחה את תביעת האב לביטול מזונות לאחר גיל 18 כפי שסוכם בין בני הזוג לפני שנים. באותו הסכם התחייב האב לשאת במזונות ילדיו עד גיל 21.
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
האב, שמתגורר בישראל, טען באמצעות עו"ד דוד טובול כי השתנו הנסיבות וחל ניתוק בינו, בעוד שהוא מתגורר בישראל, לבין ילדיו המתגוררים בחו"ל. בית המשפט המחוזי קבע כי יש ממש בטענה לפיה חל שינוי נסיבות באשר לשמירת הקשר בין האב לילדיו.
1 צפייה בגלריה
אילוסטרציה עו"ד עורך דין בית משפט
אילוסטרציה עו"ד עורך דין בית משפט
אילוסטרציה עו"ד עורך דין בית משפט
(צילום: shutterstock)
השופטים קבעו כי "לא קיימת חובת מזונות על פי דין לאחר גיל 18, והנוהג לקבוע מזונות בתקופת שירות החובה בצה"ל אינו חל ממקום שבו הקטינים אינם מתגוררים בישראל ואינם משרתים בצבא... בענייננו מדובר בקטינים בוגרים (האחד בן למעלה מגיל 18 והאחר קרוב לגיל הזה). בנסיבות אלו, וכאשר הקטינים אינם שומרים על קשר עם המערער (האב - ל.ד) על אף האמור בהסכם, וכאשר בהסכם נקבע החיוב במזונות מחד, והסכמה על שמירת הקשר מאידך, הרי שלטעמנו אין הם זכאים למזונות".
עו"ד דוד טובולעו"ד דוד טובולצילום: פרטי
במסגרת פסיקתם מביאים השופטים (מיכל ברנט, ורדה פלאוט וצבי ויצמן) ציטוט מפסיקה אחרת שבה נקבע כי "האב אינו כספומט - המנפיק כספים בלי לשאול שאלות וללא קשר להתנהגות ילדיו", והורו על ביטול חיוב המזונות ביחס לכל ילד החל מגיל 18. זכותה של האישה לערער על פסק הדין.