לב הסכסוך שהביא לכך שעובדי משרד הביטחון מעכבים מטוס עם מיליארד שקל במזומן באירופה, הוא הדרישה לשמור על תנאי הנופש הנדיבים למשפחות, שמעולם לא אושרו בנציבות שירות המדינה. כך נודע לכלכליסט.
לאוצר נודע כי זה שנים שבמשרד הביטחון קיים נוהג לפיו הם נותנים לכל הפקידים ובני משפחותיהם נופש של מספר לילות במלונות היקרים בישראל, כמו דן אילת או רויאל ביץ'. מדובר בהטבה שמגיעה לאלפי שקלים בשנה (עד 10 אלף שקל), כאשר אותה הטבה לא קיימת עבור יתר עובדי המדינה, כמובן. אולם, ככל הנראה ניתנה ההטבה כמקבילה ל"נופש המבצעי" - נופשים לאנשי הקבע בצבא, בין היתר במלונות היקרים ביותר בישראל.
אלא שכעת, מאחר ואין תקציב מאושר לשנת 2020, הוצאות חריגות נדרשות לקבל את אישור ועדת החריגים, מה שאילץ את משרד הביטחון לבקש תקציב מהחשב הכללי לאותו מהלך. ועדת החריגים של החשב הכללי כוללת נציגים של משרד האוצר ונציבות שירות המדינה.
לכלכליסט נודע כי הוועדה כלל לא הכירה את אותה הטבה נדיבה שניתנת לעובדי משרד הביטחון. לשם השוואה, כלל עובדי המדינה מקבלים על פי הנחיות הנציבות תקציב של כ-2,000-1,500 שקל בשנה לפעילות רווחה. אלא שלוועדה הובהר כי תקציב הנופשים נוסף על תקציב הרווחה שניתן לכלל העובדים.
באותו דיון התברר גם כי לאותה הטבה חריגה כלל אין אישור מנציבות שירות המדינה, מה שלא מאפשר לוועדת החריגים לאשר אותה, לוּ היתה רוצה.
מנגד, יו"ר ועד עובדי משרד הביטחון, ששון פרץ, טוען כי "הטענה אינה נכונה. ועד העובדים נמצא בסכסוך מתמשך מול האוצר בשורה של נושאים שבראשם תנאי שכר ועבודה באגף ההנדסה והבינוי במשרד. כמן כן, על הפרק ישנן סוגיות מורכבות נוספות וחבל שהאוצר שוב בוחר להטעות את הציבור".
בוועד עובדי משרד הביטחון טוענים כי האוצר לא נותן מענה לאנשי הביצוע בשטח בהיבטי תנאי ההעסקה שלהם ובהגדלת מצבת כח האדם, וכן שמהלכי איוש מתמשכים מונעים גיוס או איוש מה שמוביל לעומס. עוד טוענים בוועד כי נעשתה פגיעה קשה בשכרם של שליחי מערכת הביטחון ועוד.