הסערה הציבורית בעקבות הריאיון של שר האוצר ישראל כץ לאולפן ynet, שבו יצא במתקפה חסרת תקדים על מנכ"לית האוצר לשעבר קרן טרנר-אייל, לא איחרה לבוא. בכירים במערכת הפוליטית, ארגונים חברתיים וגולשים לא נשארו אדישים להצהרות השר שטען כי לקח את טרנר-אייל לתפקידים למרות שהייתה בחופשת לידה, ובינתיים זו גרמה לו למבוכה בישיבות. בין השאר אמר השר: "מצער שאחרי כל מה שטרנר-אייל קיבלה ממני, אותן ההזדמנויות, בהתאם לכישוריה - היא באה עכשיו ותוקפת".
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
"בשונה מישראל כץ, טרנר גדלה במשרד האוצר וניהלה את משרד התחבורה ביד רמה", צייצה ח"כ מרב מיכאלי בעקבות הריאיון. "שר אוצר כושל שלא הצליח להעביר תקציב ולנהל צוות בעת משבר כלכלי עצום אומר על אישה דברים שלא היה חולם להגיד על אף אחד מהקולגות הגברים שלה. הטעות היחידה שלה כנראה הייתה שהיא לא חנכה אותו למשרד האוצר".
אבי ניסנקורן, לשעבר שר המשפטים, צייץ: "היא הייתה מצוינת באגף התקציבים וקיבלה שבחים מקיר לקיר כמנכ"לית משרד התחבורה. קרן טרנר-אייל היא מהמרשימות והמוכשרות בשירות הציבורי. אבל היא 'לא התאימה' לכץ במשרד האוצר. למה? כי היא נשארה נאמנה לציבור. כי יש לה עמדה מקצועית עצמאית והיא לא מתיישרת עם השיקולים הפוליטיים של השר".
גם ח"כ יועז הנדל צייץ בתגובה: "לא לוקחים אישה מחופשת לידה. כץ כנראה שר האוצר הגרוע בתולדות המדינה. בשם נתניהו הפך את התקציב לבן ערובה". עוד כתב כי "ישראל זקוקה ליציבות ומקצועיות. לא הורדוס אלא אריסטובולוס ה-2".
בין השאר אמר כץ בריאיון כי "נכון שהיה לי סנטימנט אישי כלפיה, ונכון שראיתי חשיבות רבה בעובדה שקידמתי אישה צעירה, שאגב בנתה את חייה המשפחתיים בעבודה לצידי - התחתנה, ברוך השם ילדה ילדים, הייתי שותף בשמחות, חשתי קשר ממש משפחתי - אבל כשזה היה מול המשימתיות של לעשות את הדברים - הייתי חייב אני לעשות אותם. נתתי לה הזדמנות מגיל צעיר כי חשבתי שראוי לקדם מי שיש לו כישורים".
הוא הוסיף: "פעמיים לקחתי אותה לתפקידים בחופשת לידה, צריך להבין שיש פה השקפת עולם מבחינתי - אני לא מוכן שבניית משפחה תעכב נשים מלעשות קריירה בכירה".
בארגון פוליטיקלי קוראת, גוף תקשורת פמיניסטי, צייצו: "הרשה לנו לפשט לך את זה: אם אתה צריך לציין את זה כדי לקבל עוגיות-קידום-נשים, לא קידמת, לא תרמת, רק הזקת".
יו"ר נעמת, חגית פאר, מסרה בתגובה להתבטאויותיו של כץ: "מדובר באמירות שוביניסטיות קלאסיות שלא ייאמן שמושמעות מפיו של שר בכיר בממשלה במאה ה-21. להזכיר לשר כי החזרה לעבודה אחרי לידה היא חובה על פי חוק ולא מעשה חסד. מדובר במנכ"לית הנחשבת מקצועית ביותר, שהגיעה כזכור ממשרד האוצר וספק אם זקוקה ל'חניכה'. חבל שהשר כץ בחר לגייס את משפחתה, את ילדיה ואת היותה אישה. זה נמוך, זה פטרוני וזה פשוט רע. ספק רב אם היה מעיז לנהוג כך בגבר".
דנה מיטב, מנכ"לית שדולת הנשים, הגיבה גם היא: "עצוב מאוד ששר בישראל מרשה לעצמו להתבטא באופן מביך שכזה כלפי מי שהוא בחר להיות יד ימינו תקופה ממושכת. מי שהובילה בגאון ובמקצועיות משרדים תחת משבר והוכיחה את כישוריה. על מנת להתקיף אותה כעת מאינטרסים פוליטיים ואישיים שלו, הוא משתמש בנושא חופשת הלידה ומנסה לגמד אותה באופן שהוא לא היה מעיז לעשות כלפי מנכ"ל או מי מעמיתיו הגברים. לצערנו שוב עולות הדעות הקדומות, חוסר ההגינות, והפטרנליזם, כלפי נשים, שאנחנו נלחמות נגדם. מצופה ממי שמכהן כשר כה בכיר בממשלת ישראל שיבין שב-2021 אין מקום להתייחסות שוביניסטית שכזו כלפי מנכ"לית וכל אישה בכירה אחרת, רק משום שהחליטה לצאת נגדו".
גם בארגון סופרסונס וקבוצת תשעשר פנו לכץ: "זו תקיפה שוביניסטית, חשוכה ולא מקצועית של מנכ״לית שעבדה תחתיך כל כך הרבה שנים על בסיס שיקולים אישיים ומשפחתיים. זוהי אפליה מגדרית שמתאימה לימי הביניים. אם יש לך טענות כלפי עובדת שחנכת והובלת - דבר לעניין. הצג את הפערים המקצועיים, את ההחלטות האסטרטגיות השגויות. חופשת לידה? היחס של בעלה? לאיזה שיח הדבר הזה תורם חוץ מלצמצם את פועלה של אחת המנהלות החזקות בישראל להיותה אמא צעירה?".
תגובות הגולשים: "ריאיון מביך ומיזוגני"
גם הגולשים כאמור לא נשארו אדישים. אחד מהם כתב בתגובה צינית לריאיון: "נשים, אני מבקש מכולכן לעצור רגע את הבישולים במטבח ולתת מחיאות כפיים חזקות לשר ישראל כץ, שאיפשר למנכ"לית הקודמת שלו להתחתן ואפילו לעשות ילדים, לצאת לחופשת לידה ולחזור מחופשת לידה. כל הכבוד לו שהוא מוכן שאמהות יעשו קריירה, ואני מקווה שהמוח הצנום שלכן מבין את ההקרבה שלו".
"לא שאני מזלזל בשום תואר ובשום הישג לימודי", צייץ אחד הגולשים בנוגע לטענה של כץ כי לא הצליח לחנוך את טרנר-אייל באוצר כפי שהצליח במשרד התחבורה. "ישראל כץ למד מדעי המדינה, קרן טרנר-אייל תואר ראשון בכלכלה בהצטיינות ותואר שני במנהל עסקים. אז מי צריך ללמד את מי?".
שר האוצר, ישראל כץ: "זה לקחת גישה נכונה ולעוות אותה. לא מדובר בחזרה מחופשת לידה לתפקיד, שזו זכות שמעוגנת בחוק, אלא במינוי לתפקיד ניהולי חדש תוך כדי חופשת הלידה, כולל מתן אפשרות לעבודה בפחות שעות, מתוך העיקרון של קידום נשים לתפקידי ניהול תוך כדי הקמת והרחבת משפחה. פעלתי ואמשיך לפעול כדי לאפשר לנשים בעלות כישורים להתמנות לתפקידי ניהול בכירים תוך כדי הקמת משפחה, מבלי שהדבר יהיה מגבלה".