הצרות של הרשות הפלסטינית: הבנק העולמי מזהיר בדו"ח חדש כי הכלכלה הפלסטינית תזדקק לסיוע מבחוץ כדי להתגבר על המשבר הכלכלי והגירעון התקציבי, שהתרחבו אף יותר בשל הקורונה.
לפי ההערכות הבנק העולמי, הכלכלה הפלסטינית עומדת בפני התכווצות של בין 7.6%-11% בתפוקה, וזאת בהתבסס על המהירות שבה יצליחו להתאושש מהנגיף. התחזית היא כי הגירעון התקציבי של הרשות הפלסטינית יוכפל השנה ליותר מ-1.5 מיליארד דולר, ולכן הם יזדקקו לסיוע משמעותי כדי להחזיר את הצמיחה ולפתור את בעיות התקציב.
"מספר שנים של ירידה בתרומות והכלים הכלכליים המוגבלים שעומדים לרשותם, הפכו את היכולת של הממשלה להגן על הפרנסה למשימה ענקית", הסביר קנתאן שנקאר, מנהל הבנק העולמי לאזור הגדה המערבית ועזה. "תמיכה חיצונית תהיה קריטית כדי לסייע לכלכלה לצמוח בתקופה חסרת התקדים הזו".
לאחר שהצמיחה ברשות הצטמצמה מ-8.9% ב-2016 ל-0.9% בלבד בשנה שעברה, הקורונה גרמה לכך שהבנק העולמי הוריד את התחזית שלו לשנה הנוכחית שעמדה על התרחבות של 2.5%. הגבלות תנועה אמנם עזרו לבלום את התפשטות הקורונה, אך בו זמנית פגעו בפעילות ובהכנסות הממשלה.
עד כה דווח על 430 חולים מאובחנים ושלושה מתים בשטחי הגדה המערבית רצועת עזה. על מנת לפצות על איבוד ההכנסות ממסים, ישראל מלווה לרשות הפלסטינית 800 מיליון שקל לארבעת החודשים הקרובים. העסקה יוצאת הדופן אמורה לספק מימון לבתי חולים ושירותים חשובים אחרים.
בבנק העולמי גם ממליצים לשדרג את סקטור הטלקומניקציה הפלסטיני בשיתוף עם ישראל, וזאת על מנת לפתח את הכלכלה הדיגיטלית באזור.