תחום יירוט הרחפנים, שתופס תאוצה בעולם לאור היכולות שהדגימו שלוחותיה של איראן במפרץ הפרסי תופס תאוצה ומושך אליו בכירים מהקהילה הביטחונית.
יוסי וייס, לשעבר מנכ"ל התעשייה האווירית, מונה ליו"ר הוועדה המייעצת של חברת סקיילוק (SKYLOCK) מקבוצת אבנון, המייצרת ומייצאת מערכות לאיתור, זיהוי, נטרול ויירוט רחפנים וכלי טיס בלתי מאוישים.
1 צפייה בגלריה
יוסי וייס, לשעבר מנכ"ל התעשייה האווירית, תמיר פרדו, לשעבר ראש המוסד
יוסי וייס, לשעבר מנכ"ל התעשייה האווירית, תמיר פרדו, לשעבר ראש המוסד
מימין: יוסי וייס, לשעבר מנכ"ל התעשייה האווירית, תמיר פרדו, לשעבר ראש המוסד
(צילום: עמית שעל, שאול גולן)
בנוסף, תמיר פָּרדוֹ, לשעבר ראש המוסד, יצטרף גם הוא כחבר הוועדה המייעצת לחברה, זאת כחלק מההתרחבות המשמעותית בפעילות בשנה האחרונה. סקיילוק, בניהולו של איציק הובר, בעברו טייס בחיל האוויר, בוחנת מהלך של הנפקת מניותיה בבורסה בתל אביב.
באסיה, בהודו, בארה"ב ובמפרץ הפרסי האיצו בשנתיים האחרונות את ההצטיידות במערכות נגד רחפנים, על רקע האיום הגובר שמציבים הכלים למתקנים אסטרטגים וצבאיים, באיסוף מודיעין ובפגיעה פיזית באמצעות רחפנים חמושים. החות'ים בתימן תקפו מטרות בסעודיה באמצעות רחפנים, כלים כאלה מופעלים במלחמת האזרחים בסוריה, וגם חיזבאללה וחמאס עוסקים בתחום.
באחרונה מכרה סקיילוק מספר מערכות "סקיילוק דום" לאיתור ויירוט רחפנים לאיחוד האמירויות ולמדינה באפריקה. מדובר במערכת שנחשפה בתערוכה הביטחונית איידקס באבו דאבי בפברואר, בפעם הראשונה שבה הציגו תעשיות ביטחוניות ישראליות בפומבי במפרץ.
השווי של כל אחת מהמערכות: כמה מיליוני דולרים. את המערכת באמירויות רכשה חברת אינטרנשיונל גולדן גרופ (IGG) העוסקת בתחום ביטחון הפנים, כדי להשתמש בה להדגמת יכולות לממשל המקומי ולקוחות נוספים במפרץ.
המדינה ממרכז אפריקה רכשה שתי מערכות, האחת סקיילוק דום שמותקנת על נגרר של משאית והאחת על טנדר. המערכת תשמש את הממשלה המקומית לאבטחת גבולות, אבטחת המשמר הנשיאותי, אבטחת אישים, הגנת מתקנים אסטרטגיים ועוד.