מתקן נינג'ה באמצע הסלון או בחדר השינה: יש משפחות שמצאו פתרון יצירתי במיוחד להפיג את השעמום ולשמור על כושר שלהם ושל הילדים בתקופת הקורונה.
ממש כפי שריבוי תוכניות הבישול הכניס רבים למטבח, לראשונה בחייהם, כך גם עם תוכנית הנינג'ה, שגרמה לרבים להפשיל שרוולים ולהיתלות על טבעות וחבלים. הקורונה, הסגרים, תחושת המחנק, היעדר התנועתיות – כל אלו הגבירו את הדחף של רבים להתאמן.
אז מה קרה השנה לעולם הספורט הביתי? יותר ספורט יחידני, הרבה יותר שיעורי כושר וירטואליים באפליקציות, כניסת מכשירים מעולם הפיזיותרפיה לעולם שיפור הביצועים הספורט ומתקני נינג'ה שנכנסו ממש אל תוך הבית. לפניכם הטרנדים, כמה מוצרים מעניינים והחיבור שבין ספורט לטכנולוגיה.
הילדים מטפסים על הקירות בבית? שלפחות יעשו את זה מקצועי
לפני המוצרים שמתממשקים לאפליקציות, ולפני הגאדג'טים, נראה שאין כמו המקור: מתקנים שקיימים כבר עשרות שנים: משקולות, מתקני מתח, חבלי טיפוס. סגירת חדרי הכושר, הקושי להגיע לעתים למתקנים ציבוריים והצורך לשמור על שגרת אימונים, גרמו לאנשים להיות יצירתיים במיוחד.
שלושה סגרים, ואולי עוד אחד בדרך, גרמו לא רק לילדים לטפס על הקירות, אלא גם לחלק מההורים. כדי לנתק אותם מעט מהמסכים, ולשמור על כושר גם בתקופה שבה צוברים יותר מדי 'שעות בית', ישנם הורים שבחרו להתקין מתקני כושר לא רק במרפסת או בחצר, אלא בחדרי השינה של הילדים ואפילו במרכז הסלון.
"לביא, הבן הגדול שלי, מאוד אוהב לטפס על עצים", אומר רם לבנון, בן 43 ואבא לשניים: לביא (בן 10) ונבו (בן 6). "הוא אמר לי שהוא רוצה לטפס על משהו, וכשהבנתי שהקורונה לא הולכת להיעלם, שהולכים לסגור לנו את המדינה, ושעצים זה לא כזה פתרון בטיחותי עבורו, ביררתי על הקמת מתקני טיפוס ביתיים. מאוד חששתי מהתגובה של ליבי, אשתי, אבל להפתעתי היא קיבלה את זה ממש טוב. היא רוב השבוע בבית עם הילדים, והיא הבינה שאם הם לא יטפסו על המתקן, הם יטפסו עליה".
את האמת, עשית את זה בשביל הילדים, או יותר בשביל עצמך?
"גם וגם. תמיד אהבתי ספורט, בצבא הייתי מדריך אימון כושר ובעבר התאמנתי באגרוף תאילנדי. אני בהחלט מתאמן יחד איתם. ילדים לא חווים את זה כאימון, אלא ככיף. הם רואים תוך כדי טלוויזיה, שומעים מוזיקה. ממש כמו שקוף בגן-חיות מטפס כחלק משגרת היום שלנו, ככה זה אצלנו בבית. בני-אדם איבדו את היכולת הזו, אבל אם היא זמינה להם, הם מתאמנים. זה חשוב, זה מחזק את שרירי הליבה".
ואשתך, גם מתאמנת?
"האמת שהיא מדי פעם נתלית על זה, אבל היא פחות חובבת ספורט. היא עושה קצת הליכות עם הכלבים".
ואתה מרגיש שיפור בביצועים שלך ושל הילדים?
"כן, אני מתאמן רק חצי שנה וכבר מרגיש את השיפור. את ההתקדמות של הילדים אני רואה בעיקר כשחברים מגיעים אליהם. הגדול בעבר יכול היה לעשות מתח אחד, היום הוא כבר עושה עשר".
מה לגבי ההיבט הבטיחותי? לא היה לך חשש שהם יפלו על הראש?
"לפני זה הם היו נופלים ונפצעים הרבה יותר. מאז שהמתקן בבית, הם יותר יציבים, יותר חזקים. זה לא גבוה, זה רק 2 מטר, ומתחת יש מזרונים. הסברתי להם שחשוב לרדת מהמתקן בעדינות, והם למדו לשלוט בזה. זו דרך להוציא אנרגיה, לתת להם ביטחון, וזה הרבה פחות מסוכן מלטפס על עצים".
מסתבר שמשפחת לבנון ממש לא חריגה בשנה האחרונה. גם לירי, בת ה-12 מגבעתיים, למשל, היא מתעמלת מקצועית בהתעמלות קרקע במכבי ת"א, שהקורונה קרקעה אותה. "הסגרים, ההימנעות מיציאה החוצה, לא הקלו על המצב", מתאר אביה.
"היא ילדה היפראקטיבית, שחייבת להיות בתנועה כל הזמן. הזמנתי לה מתקן נינג'ה מקצועי, במרפסת, שעליו היא משחררת אנרגיה בין זום אחד לשני".
"אנחנו נמצאים כבר חמש שנים בשוק מתקני הספורט, כשבשנים הראשונות היינו רק במגזר העסקי. האמת היא שלא צפינו את התחזקות השוק הביתי", מתאר יבגני קוטיקוב, הבעלים של חברת אקוסטפ לייצור מתקני ספורט.
"לפני שנתיים זה היה בגלל שידור תוכנית נינג'ה, ובשנה האחרונה זה התגבר משמעותית כי הקורונה השאירה את רובנו בבית, שעות ארוכות עם הילדים, שנמצאים מחוץ למסגרות".
"יש כאלה שמבקשים מתקנים מעל בריכה, אבל בהחלט יש גם אנשים עם חדרי שינה קטנים במיוחד, שהחליטו להפוך אותם למסלול מכשולים לילדים", מוסיף קוטיקוב. "מדי שבוע, אנחנו מתקינים 5-8 מתקני כושר בתוך חדרי שינה של ילדים, זה נהיה דבר לגמרי לגיטימי, להפתעתנו".
כמה זה עולה?
"מתקן בסיסי שכולל כ-5 מכשולים, ומתאים לתוך הבית, עולה החל מ-3,500 שקל, כולל המתקנים, האביזרים הנלווים וההתקנה".
ומי שמעוניין בפתרון זול יותר, כמו מתח?
"אנחנו אישית לא מתעסקים בהתקנות של מוט מתח בודד, למרות שזו בהחלט אפשרות, והיא די זולה. צריך רק להימנע מהתקנה שלו על משקוף, שזה דבר שלא מעט אנשים עושים, אבל הוא מאוד לא בטיחותי".
עד כמה הישראלים לדעתך מקפידים על בטיחות?
"תלוי מי. כבר היו אנשים שביקשו מאיתנו לתלות מתלים שהם לא בטיחותיים וסירבנו. היה אפילו אדם שביקש שמתקן הנינג'ה יגיע ממש עד קצה המרפסת, שהייתה בקומה ה-15. כמובן שסירבנו. כדי שמתקן יהיה בטוח לשימוש צריך לעגן אותו לתקרת בטון (אם זה בתוך הבית), או לחפור עמודים בגינה, ולהכניס בטון בתוכם. כמו כן, אנו מאוד ממליצים שיהיה מתחת מזרון בעובי של 20 ס"מ לפחות. מבחינת גילאים, לא כדאי להתחיל לפני גילאי 5-6".
לסגור את הדלת או לחבר לסורגים בדירה
מי שרוצה לשפר את הכושר שלו, לא חייב חדר-כושר מפואר או מסלול נינג'ה בסלון. אפשר פשוט לחבר רצועות לעץ, לסורגים או לנעול את הדלת (כדי שמישהו לא יפתח אותה בטעות באמצע) ולעשות תרגילי כוח ללא משקולות. אגב, חלק מהתרגילים, תוכלו לעשות כשאתם מחברים את הרצועות לגוף שלכם, בלבד.
את רצועות ה-TRX שהפכו למאוד פופולאריות בקרב הישראלים, שלושה ישראלים צעירים החליטו לשדרג, והקימו סטרט-אפ ישראלי שהתחיל באל-איי וכעת מפותח בארץ. המוצר הוא מכשיר חכם שנקרא Hyfit Gear 1.
"הוא שכולל זוג רצועות התנגדות עם חיישנים מובנים, שמשדרים מידע לאפליקציה, ואוספים את המדדים השונים בזמן האימון", מתאר דן סטריק, אחד משלושת המייסדים. השלושה, חברים מאז גיל 3, שירתו כלוחמים בצבא, ומיד עם שחרורם החלו בפיתוח המיזם. הם גייסו הון ראשוני בפרויקט גיוס המונים, ועשו לא מעט פיתוחים עד שהגיעו למוצר הנוכחי.
מי קהל היעד ומדוע בחרתם לפתח דווקא את המוצר הזה?
"קהל היעד הוא אנשים שעושים אימון פונקציונלי כ-4 פעמים בשבוע, ורוצים להתאמן בצורה מקצועית יותר, שהם גם חובבי טכנולוגיה. זיהינו שיש הרבה אנשים שמגיעים לפארק עם מאמן אישי, לצורך אימון רצועות. הבנו שזה עולה לא מעט, וחיפשנו מכשיר שייתן פידבק למשתמש בזמן אמת. אנחנו מאוד מאמינים בשילוב של מערכות בינה מלאכותית בעולם הכושר, כך שבעצם אנשים ייקנו מכשיר שהוא גם 'מאמן'.
"ניתן לבחור תוכנית אימונים בהתאם ליעד (הורדה במשקל, חיזוק שרירים), ולקבל פידבק על הביצועים, בכדי לשפר אותם. באפליקציה יש מאות תרגילים, וסרטוני וידאו שמדגימים כיצד לבצע אותם. מעין שיעורי כושר מוקלטים, שמאפשרים לכל אחד להתאמן בכל זמן ובכל מקום.
היה חשוב לנו שהמשקל של המכשיר לא יעלה על 2 ק"ג, כדי שיהיה קל לקחת אותו לאימון בחוץ בקלות. בימים אלו אנו משיקים גם אלמנטים לתלייה על הקיר, שיאפשרו ביצוע תרגילים בקלות רבה, תוך חיבור המכשיר בכל מיני גבהים שונים. כמה זה עולה? 750 שקל, ברשת iDigital (איידיגיטל).
ממכשיר מסורבל של פיזיותרפיסטים למכשיר ידני לספורטאים
עוד מכשיר מעניין שהיינו רגילים לראות בעיקר בקליניקות של פיזיותרפיסטים, הוא מכשיר שהגיע מעולמות הטיפול של פציעות הספורט, ונכנס לעולם הכושר לצורך ביצוע שיפורים.
המכשיר השוויצרי הזה נקרא fit 3.0, והוא חלק מסדרת מכשירים של המותג Compex (קומפקס). מי שאי פעם ביקר אצל פיזיותרפיסט, סביר להניח 'נשכח' כ-20 דקות על מיטת הטיפולים, שמודבקות לו מדבקות ששוחות פולסים חשמליים, ומחוברות למכשיר גדול מימדים.
הפיתוח הזה, הפך אותו לקטן במיוחד, פועל על סוללות (שנטענות בחיבור לחשמל), וניתן לנשיאה על החגורה, תוך כדי אימון. הוא קל יחסית לתפעול וכמעט ואינו שוקל.
"היתרון של השימוש במכשיר אלקטרו-תרפיה, שבמקור הגיע מהעולם הטיפולי, וכיום כבר מגיע ללקוח הקצה המתאמן, הוא שינתן להשתמש בו גם תוך כדי עבודה מול מחשב, או צפייה בטלוויזיה", אומר אסף גינוסר, מנהל מחלקת פיזיותרפיה וספורט בחברת דין דיאגנוסטיקה, יבואנית ציוד ספורט ומכשור רפואי.
"מי שממילא מוצא את עצמו לעתים קרובות אצל הפיזיותרפיסט, בין אם לצורכי שיקום או לצורכי מניעת פציעות עתידיות, יכול לחסוך את 20 הדקות שמוקצות במשך הטיפול", מתאר עופר צחר, פיזיותרפיסט המתמחה בפציעות ספורט ופגיעות אורתופדיות.
"הוא יכול להקדיש את שעת הטיפול לתרגילים, במקום לבזבז את זמן הטיפול על פעולה שהוא יכול לבצע בעצמו בבית".
לדבריו, "עבור מאמנים מקצועיים, הדבר מקצר את משך ההתאוששות של השרירים, ומאפשר להם להגיע לאימון הבא, כשהשרירים שלהם במצב טוב יותר, ובכך לא רק לצמצם את המרווח שבין האימונים, אלא גם להקטין את הסיכוי לפציעות ספורט".
כמי שפוגש את המתאמנים, לאחר הפציעות, מה הגורם העיקרי לפציעות?
"יש מגוון סיבות, שחלקן בהחלט נובעות מחוסר הקשבה לגוף. זו לא חוכמה לראות בטלוויזיה מישהו שמתאמן מגיל אפס, ואז לנסות להגיע בתקופה קצרה מאוד לאותם הביצועים. חשוב לבנות את האימונים בהדרגתיות. אני פוגש לא מעט מתאמנים שרוצים להיות נינג'ות מהר מדי, ומתאמנים בצורה לא אחראית וגורמים לעצמם נזקים שמלווים אותם שנים אחר-כך".
איך זה עובד?
גינוסר:" הפולסים מועברים לשריר על ידי אלקטרודות המונחות על הגוף ומחוברות למכשיר באמצעות כבלים. אם משלבים אותו בתוך אימון, הוא גורם לכיווץ שרירי חזק יותר. בנוסף, המכשיר מצויד בטכנולוגיית MI (מאסל אינטליג'נס – אינטלגנציית שריר) ייחודית שהיא פטנט רשום. באמצעות הסריקה של מערכת השרירים, המכשיר מתאים אוטומטית את האימון האופטימלי ביותר".
מי קהל היעד שלכם?
"עד עכשיו הקהל שלנו היה בעיקר הקהל המוסדי, אבל התגברות טרנד הספורט הפונקציונאלי ותקופת הקורונה, פתחה אותנו לשוק של המשתמש הביתי", מתאר שחר שמואל, אחראי מחלקת ספורט בדין דיאגנוסטיקה, יבואנית המותג.
"המכשיר מתאים למי שמתאמנת כ-3 פעמים בשבוע, או למי שסובל מכאבי מפרקים ושרירים. זה קהל, שעד היום לא הגענו אליו, אלא אם הוא נפצע. ניתן לעשות שימוש בגירוי החשמלי לצורך הפחתת כאבי פציעות, אך גם לצורך התאוששות השרירים לאחר אימון אינטנסיבי, וכן לשיפור ביצועים, אם משתמשים בו ממש תוך כדי אימון. כמובן, שלכל שימוש יש להתאים את התוכנית שלו במכשיר, שכן מדובר בגלים חשמליים שונים".
למכשיר יש תשע תוכניות כושר שונות (חיטוב זרועות, ירכיים, חזה, ישבן ועוד), וכן שתי תוכניות התאוששות (מרגיעה וממריצה) ו-8 תוכניות לניהול כאב, בהתאם לסוג השריר. משך הסוללה 15-30 שעות, בהתאם לסוג התוכנית ולעוצמה שבה אתם מפעילים אותו. כמה זה עולה? 1,513 שקל, כולל 4 כבלים, 12 אלקטרודות, כבל MI סוללה נטענת ומטען. נמכר ישירות מהיבואן בחנות האונליין, 'דין סטור'.
אגב, קיימים מכשירים נוספים בסדרה, שהם אלחוטיים, אך מחירם מזנק מעלה בהתאם, ומגיע גם ל-4,350 עבור המכשיר המתקדם ביותר, למכורי הספורט שביניכם.
קיר טיפוס מתגלגל בגובה אינסופי
"רק לאחרונה יש התעוררות בהבנה של החשיבות של אימוני כוח, ולא רק של פעילות אירובית", אומר ניר דנקונה, ניר דנקונה, מייסד ומנכ"ל Smart Gym המשווקת בישראל טכנולוגיות כושר מתקדמות.
"ארגון הבריאות העולמי ממליץ על לפחות 150 דקות של פעילות אירובית בשבוע (או 75 דקות של פעילות אינטנסיבית), וכן על שני אימוני כוח בנוסף. רבים לא מקפידים בעניין אימוני הכוח, משום שלא מבינים מספיק את הערך הבריאותי של זה. חייבים להבין שזו ההשקעה הכי טובה לפנסיה.
מגיל 25, כולנו מאבדים מאסת שריר בגוף, ואם לא נשמור עליה, זה ממש יפגע בנו בגיל 60 ברמה התפקודית של קימה מכיסא, של מניעת נפילות.
ובכל זאת, רבים לא אוהבים לסבול, ואימוני כוח גורמים לכאב תוך כדי.
זה נכון, אבל כדי שאימון יהיה אפקטיבי, צריך להגיע למצב של 'כשל שריר' או קרוב לכשל. כלומר, להגיע לקצה גבהול היכולת, בכדי שרק אז קורה תהליך של פירוק שריר, ובנייתו מחדש.
אני מאוד מבין אנשים שאומרים שספורט זה לא בשבילם, ואני חייב להודות שהייתי אדם מאוד שמן, ושקלתי 110 קילו בעבר. עבדתי כמנכ"ל בהייטק, ולא עשיתי שום פעילות ספורטיבית. לפני שהילדים שלי נולדו, החלטתי שאין היגיון בלהיות מעשן סיגריות כבד ולחיות אורח חיים כזה לא בריא כמו שחייתי, והתחלתי להתאמן.
לקחתי את זה לקצה, ולמדתי בוינגייט, והיום אני מקפיד על כושר ומנהל עסק בתחום ציוד כושר, החל ממוצרים בשווי כמה מאות שקלים, ועד קירות אינטרקטיביים למגזר העסקי, בשווי 40 אלף שקל".
אחד מהם, הוא הקיר הדינאמי, שמאפשר טיפוס ללא הפסקה, ובנוי בצורה הידראולית. זהו לא מוצר לצרכן הסופי, ויש לו יכולת שליטה במהירות הטיפוס ויכולת שינוי זווית הטיפוס. הנפילה מגובה נמוך יחסית (לא יותר מ-2 מטרים), שכן המכשיר כל הזמן בתנועה סיבובית.
ומה יכולים לעשות מתאמנים חובבים, שאין להם זמן וחשק לשיעורי ספורט, אבל בכל זאת רוצים להרגיש שהם עושים משהו? המכשיר אקטיב 5, הוא מכשיר קל וקטן בגודל עכבר מחשב, שמתחבר לאפליקציה ונותן לכם רעיונות לכמות עצומה של תרגילי התנגדות.
התרגילים, נמשכים לא יותר מ-5 דקות, מה שמאפשר לחלק את האימונים לאורך כל היום.
איך זה עובד? המכשיר מאפשר לבצע אימון איזומטרי, ללא משקולות או רצועות כלשהן, אלא תוך שימוש בכוח ההתנגדות של הגוף.
בכל תרגול אוחזים את המכשיר בזווית אחרת. למשל, בישיבה, בכריעה, על מזרן, בהצמדה לקיר או לאיבר מסוים בגוף. באפליקציה יש מאות תרגילים ועשרות תוכניות אימון בעברית ובאנגלית. יש אימונים שמורכבים מסטים של תרגולים לפלג גוף עליון או תחתון, וגם שיעורי יוגה או פילאטיס ואפילו תרגילים שניתן לבצע תוך צפייה בטלוויזיה.
ניתן לבצע את התרגילים גם ללא המכשיר, אך היתרון העיקרי שלו הוא בעיקר ברעיונות לתרגילים ובסיוע במוטיבציה לבצע אותם. זאת, משום שהוא מודד את עוצמת הכוח שמפעילים עליו בכל שלב, וגורם לנו 'לא לחפף' בביצוע, לאור הפידבק.
כשרואים שלא השלמנו את התנועה עד הסוף, בצורה ברורה על גבי המסך, זה גורם לנו לחזור שוב על התרגיל, וכמו משחק 'להגיע לנקודה' שמסומנת על המסך. מאוד אינטראקטיבי וידידותי למשתמש, אבל לא מחליף את כוח הרצון הבסיסי שדרוש כדי להפעיל אותו ובאמת לבצע את התרגילים. כלומר, הוא מספק את המוטיבציה, אבל רק לאחר שכבר התחלתם את האימון. כמה זה עולה? 550 שקל, בחנויות iDigital או באתר activbody.
חדרי הכושר סגורים? רבים מתאמנים באוויר הפתוח
ויש גם פתרונות חינמיים: ברשויות מקומיות רבות יש חדרי כושר פתוחים לרווחת הציבור, וכמובן שהליכה או ריצה נגישים לכולם. מאז סגירת חדרי הכושר, התנועה בהם גדלה, ובהחלט בחודשים האחרונים ניתן היה לראות עלייה בכמות המתאמנים בחוץ. יש כאלה, שהיו מכורים לאימוני משקולות בחדרי הכושר, ומשסגרו להם אותם, פשוט החליטו לרכוש משקולות ולהתאמן בבית.
"להפתעתי, זה התברר לא רק כפשרה, אלא כדבר ששיפר לי משמעותית את הכושר, כי הוא הרבה יותר זמין לי", אומר ארז בנק, משנה למנכ"ל במשרד וולף תקשורת ויחסי ציבור.
"השנה האחרונה, גרמה לי להתאמן הרבה יותר. התחלתי עם משקולות קלות יחסית, והיום אני כבר מתאמן על משקלים הרבה יותר גדולים, והגעתי ל-13 ק"ג בתרגילי כתפיים. המתח שהצטבר מהתקופה, דירבן אותי לצאת 3 פעמים בשבוע לריצה, והצלחתי לשבור שיא של עצמי, ואני כיום רץ 10-13 ק"מ בשעה עד שעה ורבע".
"לא מעניין אותי אם חום של 40 מעלות או אם יורד עלי גשם, אני לא מוותר לעצמי, כי זה תורם לא רק לחוסן הגופני שלי, אלא גם לחוסן הנפשי".
כמה עלה לך הציוד?
"קניתי סטים של משקולות, בשווי כולל של 700 שקל. לגבי הציוד, בחרתי לעודד עסקים קטנים ולרכוש את כל הציוד שלי ממאמני כושר פרטיים, ולא מהרשתות הגדולות. אני חושב שבתקופה כזו, חשוב לתמוך כמה שיותר בעסקים המקומיים הקטנים, בקרבת הבית".
ומי שאין לו תקציב גם לציוד בסיסי?
"מי שרוצה להתאמן, לא יכול להסתתר מאחורי תירוצים", אומרת חלי ממן, שהקורונה תפסה את קבוצות תמיכת ההרזייה שלה תחת מגבלות התאספות, וחייבה אותה לעשות מהפך עסקי, ולעבור למסלולי און-ליין בלבד.
"אפשר להשתמש בבקבוקי מים, בשקיות אורז, במרכך כביסה גדול שמגיע עם ידית אחיזה – באמת שלא צריך כלום, רק להחליט שמתאמנים ולהתמיד בזה לפחות 21 יום, שזה הזמן שלרובנו לוקח לבסס הרגל חדש ולהפוך אותו לחלק מהשגרה שלנו".
"אני מודה שלאורך כל השנים, לא התאמנתי בצורה סדירה ותמיד חיפשתי סיבות להתחמק מאימון", אומרת ממן.
"בחודשים האחרונים, לא ויתרתי לעצמי, הקמתי מיני-אולפן ביתי, יצרתי לעצמי אילוץ שאני לא אוכל להתחמק ממנו. שמתי את עצמי בפרונט וכיום אני מתאמנת בשידור חי עם המאמן האישי שלי, מדי בוקר בשעה 7 וחצי. אין לי לאן לברוח. אני לא יכולה להגיד שהפכתי לחובבת ספורט, אבל אני מחכה בכיליון עיניים לשמונה בבוקר, כשאני אחרי אימון כוח ומרגישה ששיחקתי אותה. אם אני, שתמיד קיבלתי נכשל בשיעורי התעמלות, עושה בגילי (47) ולראשונה בחיי את כל התרגילים האלה, באמת שכל אחד יכול".
גם דליה מנטבר, כוהנת הפילאטיס שהביאה את השיטה לישראל כבר לפני 46 שנה ואחראית על הוראת מורים רבים בתחום בישראל, מצאה את עצמה עם עסק סגור כבר בסגר הראשון. "הייתי חייבת להמציא את עצמי בחדש תוך רגע", היא אומרת. "הייתה לי מחויבות לתלמידים שלי, שרצו לשמור על ההישגים שלהם ולהישאר בכושר. מהר מאוד הסלון הביתי שלי הפך לסטודיו און-ליין, והתחלתי לאמן מרחוק, בלית ברירה. להפתעתי, זה פתח לי פתח גם למתאמנים ישראלים מחו"ל. הבת שלי עודדה אותי להוציא סרטונים, ומצאתי את עצמי מצלמת עשרות סרטונים ומעלה אותם בחינם לרשת, כדי שאנשים יעשו כמה שיותר כושר, ולא יסתגרו וייכנסו לדיכאון".
ולא חששת שזה יפגע במכירות של השיעורים באון-ליין, אם יש שיעורים מוקלטים?
גיליתי שאנשים מקפידים יותר כשיש להם דרייב מהקבוצה ומהמורה. כשמתקנים אותם, כשמישהו רואה שהם התאמצו. אנשים אוהבים חברה, רוצים להיפגש, והווידאו החי הוא הדבר הכי קרוב לזה".
מה צריך בשביל להתאמן בפילאטיס?
"כמעט וכלום: מזרן בעובי של 6 מ"מ, גומיה בחוזק בינוני עם שתי ידיות ושתי משקולות של 1 ק"ג כל אחת. אנשים מתפלאים כמה אפשר לעשות עם הגוף, עם מעט מכשור".
יש בריכה ביתית? הכי קרוב לדבר האמיתי
ויש גם מתקנים למי שאין לו מגבלת תקציב. מי שכבר מתחזק בריכה ביתית בבית, ממילא מוציא סכום כסף לא קטן על תחזוקה. בהיעדר בעיית תקציב, נראה שזה רק טבעי להוסיף לילדים גם סיבה טובה להתאמן. כשמתחת יש בריכה, נראה שזה הדבר הכי קרוב לנינג'ה. מעבר לכך שמדובר בפתרון בטיחותי יותר, זה גם בהחלט שיא הטרנד כרגע.
"מטבע הדברים, בשונה ממרפסת קטנה, הרי שבחצרות פרטיים, יש אפשרות להוסיף מתקנים גדולים ומורכבים יותר", אומר ברק צור, בעלתי חברת סוויץ' אקטיב, שעד הקורונה פעלה בשוק הירידים ומתחמי הענק הגדולים.
כעת, בהיעדר אירועים ובהיעדר אפשרות לערוך כנסים גדולים, הם עשו שינוי והחלט להתמקד רק בקהל הפרטי.
עוד כתבות בנושא:
"יצרנו מתקן קומפקטי יותר מזה שהיינו רגילים להתקין בעבר, שיתאים גם לפינות קטנות יחסית בבית. מדובר בהוצאה של כמה אלפי שקלים, אבל יש הורים, שלאור ביטול החופשות וצמצום הוצאות במספר קטגוריות אחרות, החליטו להשקיע במתקן שכזה".
ומה לגבי אנשים שאין להם תקציב גדול שכזה? תתפלאו, אבל כעת מתחיל גם טרנד בבתים משותפים, שם ההוצאה יכולה להתחלק בין כל דיירי הבניין, ולהפוך להרבה יותר נגישה.
"בימים אלו אנו עובדים על שני מתחמים גדולים יחסית, בבניין של 80 דירות", אומר קוטיקוב. "כשעלות מתקן גדול היא בין 10 ל-15 אלף שקל, מדובר בהוצאה של 125-185 שקל לדירה. אמנם בבניינים זה מאתגר יותר, כי צריך לכנס אסיפת דיירים, ועד הבית צריך לקבל אישור מהרוב, וחייבים לדאוג שיהיה ביטוח מתאים לכל הדיירים, אבל זה בהחלט פתרון שיתופי שמאפשר לכולם ליהנות ממתקן ולחלוק בעלויות".