"הקורונה גרמה לאובדן של כ-6 מיליארד שקל במכירות לשוק המוסדי שכולל בין היתר בתי קפה, מלונות ואולמות אירועים, דבר שמקזז חלק מהגידול במכירות בסופרים". כך אומר ל-ynet ו"ידיעות אחרונות" אחד מיצרני המזון הגדולים בארץ. לשוק המוסדי נתח של כ-25%-30% משוק המזון, המוערך ב-40 מיליארד שקל.
יצרן אחר אמר כי "מדברים על בהלת הקניות בסופרים, אבל נעלמו לנו המלונות, חדרי אוכל במקומות עבודה, אולמות אירועים, בתי קפה, מסעדות, קייטרינג וכו'. השוק המוסדי עוד רחוק מלחזור לפעולה".
לדברי יצרן מזון אחר, "השוק המוסדי מתרסק. המעבר לעבודה בבית צימצם משמעותית גם את האספקה לחדרי אוכל עובדים".
באחת המחלבות הקטנות אמרו כי "אנחנו מוכרים גם לרשתות, אבל עיקר העסק שלנו הוא בשוק המוסדי. חלק מרשתות הקפה סגרו את הסניפים, וכך גם רשתות שמוכרות שייקים, גלידריות, חדרי אוכל וכל השוק המקצועי. אנחנו בבעיה אדירה".