החלב הגולמי התייקר ב-10 אגורות למחלבות: מחיר המטרה של החלב עלה ל-2.0983 שקלים לליטר מ-1.9992 שקלים לליטר, התייקרות של 5%.
המחיר מתעדכן אחת לרבעון ולפי רפתנים הסיבה לעלייה היא התייקרות הגרעינים. זאת ההתייקרות השנייה של החלב השנה, כשבינואר הוא התייקר ב-4.5 אגורות.
כרגע, עוד אין השפעה על צרכנים. מחירי המוצרים שמחיריהם מפוקחים על-ידי המדינה, כמו חלב, גבינה לבנה, אשל, שמנת חמוצה ומתוקה - נשארים כשהיו לעת עתה והמחלבות לא ממהרות להעלות מחירים על המוצרים הלא מפוקחים. כיוון שעבור המחלבות מדובר בתוספת עלות של כ-200 מיליון שקל, יתכן שיבקשו העלאת מחירים למוצרים שנמצאים בפיקוח ויפנו לוועדת המחירים הבין משרדית בהמשך.
רפתנים מסבירים כי הסיבה העיקרית להתייקרות היא העלייה הדרמטית של 8.1% במחירי הגרעינים בהם מוזנות הפרות. סיבה זאת תורמת לכ-50% מהעלייה - 4.99 אגורות.
הסיבה העיקרית השנייה להעלאת מחיר המטרה היא "מרכיב זמני להתחשבנות רבעונית". מרכיב זה נובע מההפרש בין המחיר שנקבע לרבעון הראשון ל-2021 לבין העלויות שנרשמו בפועל בשלושת חודשי הרבעון. מרכיב זה חיובי ועומד על 2.534 אגורות לליטר, לעומת מרכיב שלילי של 4.019 אגורות ברבעון הקודם, כלומר עלייה של 6.55 אגורות.
לדברי אחד הרפתנים, "החשש ברפתות הוא מעליית מחירים לצרכן. כולם מחכים שהמדינה תעשה צעד עבור היצרנים ותעלה מחירים של מוצרי חלב שנמצאים תחת צו הפיקוח על המחירים. ואז כל היצרנים בשוק המזון יוכלו להעלות מחירים. זה רע לצרכנים וזה רע לרפתנים כי אנחנו תמיד בפרונט - משרד האוצר רוצה לחנוק אותנו. כי אנחנו החולייה החלשה. הוא לא יכול לפגוע בתנובה או טרה, אז כשהציבור צועק - אנחנו הראשונים שמקבלים את המכה".