מוטי קירשנבאום, מבעלי השליטה בחברת הדיור המוגן הציבורית מגדלי הים התיכון, השלים גיוס של 300 מיליון שקל לקרן חדשה שתתמחה בהשבחת נדל"ן, בשם מרתון. הקרן הוקמה על ידי קירשנבאום וכן על ידי יובל גייער, יזם ומנהל פרויקטים להשבחת נדל"ן; ואיתמר גירון, פעיל בתחום מימון עסקאות והשקעות נדל"ן בחו"ל. השניים יכהנו כשותפים מנהלים של הקרן. שלושת השותפים בקרן השקיעו מכספם האישי.
לכלכליסט נודע כי הגיוס הסתיים לפני ראש השנה וכי שני משקיעי העוגן שלה הם לאומי פרטנרס ובית ההשקעות אלטשולר שחם. כמו כן השתתפו בגיוס דוד פתאל, בעל השליטה בחברת המלונות פתאל החזקות, ויאיר סרוסי, יו"ר חברת האנרגיה המתחדשת אנלייט ולשעבר יו"ר בנק הפועלים.
דרכיהם העסקיות של פתאל וקירשנבאום הצטלבו בעבר. לפני כשנה רכש פתאל באופן אישי 4% ממגדלי הים התיכון תמורת 40 מיליון שקל, ובתחילת השנה הזו הפך לבעל עניין בה כשהגדיל את אחזקתו לכמעט 6%. כיום פתאל מופסד במעט על ההשקעה.
קרן מרתון תחפש עסקאות בהיקפי השקעה בינוניים באזורי ביקוש בכל תחומי הנדל"ן – מגורים, מסחר, מרכזים לוגיסיטיים, תעסוקה ותיירות. בכוונת הקרן לנסות לנצל הזדמנויות שיצר משבר הקורונה, בעיקר בין חדרה לגדרה. במצגות שערכו לקראת הגיוס ציינו אנשי הקרן שהם מאמינים כי הניסיון המוכח של השותפים בשוקי הנדל"ן וההון יסייע לקרן להשיא תשואה משמעותית למשקיעים. קרן מרתון מכוונת לתשואה שנתית של 15%, והיא תגבה דמי ניהול של 2% לצד דמי הצלחה.
קירשנבאום אישר את הדברים והוסיף: "העובדה שהצלחנו להשלים את הגיוס לקרן בתוך תקופה קצרה יחסית, כשברקע פוקד את המשק משבר הקורונה, היא הבעת אמון משמעותית בצוות השותפים, באסטרטגיית ההשקעה של הקרן ובפוטנציאל העסקי שלה".
עוד לדברי קירשנבאום, "משבר זה ייצר הזדמנויות לעסקאות רכישה שונות במחירים נוחים. בין היתר, למשל, המעבר לעבודה מהבית מוריד את הביקוש למשרדים, מה שיוצר לחץ על הורדת המחירים, ומכאן גם ההזדמנות להסבת בנייני משרדים לצורכי מגורים, מלונאות ושימושים נוספים. מבדיקות שערכנו, קיימות קרקעות רבות, המצויות בסטטוס של תת־תכנון ותת־שימוש, המהוות פוטנציאל השקעה לקרן. נפעל לאיתור הזדמנויות ייחודיות בהתאם למאפייני ההשקעה התואמים את האסטרטגיה שלנו. מבנה הקרן וצוות ניהולי מצומצם יאפשרו לנו לקבל החלטות השקעה ביעילות ובתוך פרקי זמן קצרים יחסית".