שלמה רודב עוזב את בזק. רודב מתפטר מתפקיד יו"ר החברה, ככל הנראה על רקע העימותים מול קרן סרצ'לייט, בעלת השליטה בחברה. לפי הודעת החברה, דירקטוריון בזק יבחר בימים הקרובים יו"ר זמני, ויחל בתהליך מסודר לבחירת יו"ר קבוע שיחליף את רודב בתפקיד.
רודב מונה ליו"ר בזק באפריל 2018, בתקופת הדמדומים של שאול אלוביץ' כיו"ר. הוא מונה למעשה בפעם השנייה, לאחר שבעבר (בשנים 2007 עד 2010), כבר כיהן כיו"ר חברת התקשורת. בנוסף כיהן רודב כיו"ר ענקית המזון הישראלית תנובה. כיום רודב הוא מבעלי השליטה בחברת קרור ומכהן כיו"ר שלה.
רודב ליווה כיו"ר בזק את מכירת השליטה של החברה לקרן סרצ'לייט, שרכשה אותה ממחזיקי האג"ח של החברה האם ביקום ומאינרטנט זהב במסגרת הסדר חוב. הוא נחשב ליו"ר דומיננטי וסירב למספר דרישות של סרצ'לייט בחודשים האחרונים, כולל שינוי תקנון החברה לאור דרישות משרד התקשורת בהיתר השליטה שקיבלה הקרן האמריקנית.
בחודש שעבר הצביעו בעלי המניות של בזק נגד הצעת ביקום שבשליטת סרצ'לייט ודוד פורר השותף הישראלי, לשינוי התקנון באופן שהיה מחייב את הדירקטוריון לקבל אישור ממשרד התקשורת לשינויים בשיטת מינוי הדירקטורים בחברה.
בזק הודיעה כי "רודב פורש מבזק לאחר יותר משנתיים בתפקיד, כשתחתיו הקבוצה פעלה לייצובה ברמה התאגידית, ליצירת תוכנית אסטרטגית כוללת, לבניית ויישום מהלכים עסקיים משמעותיים בכל אחת מהחברות בקבוצה, וכל זאת תוך תהליך מורכב של החלפת בעלות בבזק".
מביקום הנשלטת בידי סרצ'לייט ופורר נמסר: "אנחנו מודים לשלמה על תרומתו לקבוצת בזק ומאחלים לו הצלחה בהמשך דרכו".
עם פרישתו אמר רודב כי "היה לי הכבוד להיות חלק מקבוצת התקשורת הטובה והמובילה בישראל. אני מותיר אחרי קבוצה המנוהלת היטב, עם כיוון אסטרטגי ברור ומנהלים מצוינים, המוכנה לאתגרים של המחר בשוק התקשורת".
ככל הידוע לדארן גלאט, נציג סרצ'לייט בדירקטוריון ומי שהוביל את העסקה אין שאיפות להתמנות ליו"ר, וכך גם לדירקטור רן פורר, בנו של דוד.
שמירת יציבות מבפנים ומבחוץ
האתגר הגדול ביותר של רודב מאז כניסתו של לבזק, היה השגת יציבות לחברה במפנים ומבחוץ לאחר החקירות בפרשת 4000, במסגרתה נאשם הבעלים הקודם אלוביץ' במתן שוחד לראש הממשלה בנימין נתניהו בתמורה להקלות רגולטוריות. הייתה זו משימה קשה עבורו להחזיר את האמון של משרד התקשורת בבזק, שזכתה ליחס קשוח וחשדני עם תחילת הפרשה. לאורך הקדנציה שינה רודב את השיח מול המשרד והפך אותו לפתוח ושקוף יותר - שיח שמעודד הקשבה וויתורים הדדיים, במקום התנצחויות והקשחת עמדות.
מהלך זה של רודב הפריח ניצנים ראשונים בחודשים האחרונים, עם מספר הקלות והטבות שקיבלה בזק מהמשרד. אחד המהלכים הגדולים של רודב הוא איחוד החברות הבנות בבזק - פלאפון, בזק בינלאומי ו-yes - לכדי סינרגיה תפעולית משותפת, תוך שהוא צולח תוכניות פרישה והתייעלות רחבות.
בתחום הנייח, הגיע רודב להבנות מול משרד התקשורת על הקלות במתווה הסיבים האופטיים, לאחר שהחברה השהתה את הפרויקט לפני מספר שנים לאור חוסר כדאיות כלכלית בפריסה אוניברסלית. בתחום הנייד, ליווה רודב את ההכנות לקראת מכרז דור 5 בסלולר, ובתחום השידורים הוביל את החלטתה של yes לעבור מתשתית לוויין לתשתית אינטרנט.
עם זאת, דו"חותיה של בזק מציגים תוצאות לא חיוביות עבור החברה. הקבוצה מאבדת זה מספר רבעונים לקוחות אינטרנט, טלפוניה וטלוויזיה, ומציגה ירידה ב-ARPU (הכנסה ממוצעת חודשית למנוי) בתחום הסלולר. כמו כן הוביל רודב את ניסיון המכירה של אתר וואלה, אך עד עתה ללא הצלחה..