המרכז לגביית קנסות ברשות האכיפה והגבייה, אשר גובה את קנסות הקורונה שמטילה המשטרה מדווח הבוקר (שני), כי ב-12 הימים האחרונים ניתנו לאזרחי ישראל כ-52 אלף קנסות בסך כספי של כ-42 מיליון שקל. מאז תחילת המשבר ניתנו לאזרחים שהפרו את התקנות כ-510 אלף קנסות, בסך כספי של כ-312 מיליון שקל. מעל ל-90% מהקנסות ניתנו בגין אי עטית מסכה. שליש מהבקשות לביטול דוחות שהגישו אזרחים נגד קנסות קורונה שניתנו על ידי משטרה התקבלו.
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
מאז תחילת שנת 2021 שולמו 12 אלף קנסות בסך כולל של שבעה מיליון שקל, וזאת בהשוואה לתקופה שלפני הסגר האחרון שבה שולמו בממוצע כ-2.5 מיליון שקלים בשבוע, בעבור כ-5,000 קנסות.
1 צפייה בגלריה
שוטרים אוכפים את ההנחיות בירושלים
שוטרים אוכפים את ההנחיות בירושלים
שוטרים אוכפים את ההנחיות בירושלים
(צילום: אלכס קולומיוסקי)
עד תחילת ינואר הוגשו 59,608 בקשות על ידי אזרחים לביטול דו"חות קורונה שניתנו על ידי המשטרה, מתוכן אושרו לביטול 19,246 דו"חות. למעשה, כשליש מהבקשות לביטול דו"חות שהוגשו התקבלו.
מנהל המרכז לגביית קנסות ברשות האכיפה והגבייה, דורון תשתית, ציין כי המרכז נערך לשלוח תזכורות לכל החייבים שלא שילמו עד כה את הקנס, וזאת לפני שהקנס יצבור תוספת פיגורים בגובה של 50% בחלוף המועד הקובע לתשלום.
"אנו עושים כל שביכולתנו להגיע לחייבים ולתזכר אותם לשלם את הקנסות במועד. מפריע לי שבנוסף לקנס יצטרכו לשלם גם תוספת פיגורים. עד כה שילמו כבר 137,211 את הקנסות הללו, (נגבה סך של כ-68 מיליון שקל). אולם, לצערי, כ-133 אלף אזרחים לא שילמו והתווספה לחוב תוספת הפיגורים. רבים מהם פונים אלינו בבקשה לסיוע בהפחתת הפיגורים, ואנו נערכים לטפל במספר הרב של הפניות הללו. פונים שנקלעו למצב כלכלי קשה יכולים לפנות ולבקש הפחתה של הפיגורים ופריסה, ואנו נבחן את בקשתם.
"לצערי, כ-900 חייבים שחלף המועד הקובע לתשלום הקנס שקיבלו, ושלא פנו להסדיר את החוב, שילמו לאחר שעוקל חשבון הבנק שלהם. אנו ממש לא רוצים להגיע לשלבים הללו, אבל כשאין ברירה אז נפעל. קנסות הקורנה הם הכלי העיקרי באכיפת התקנות למאבק בנגיף המשתולל, ואנו נאכוף אותם כמתחייב. ועדיין, הדרך הנכונה להימנע מהקנסות הללו ושמירה על הבריאות היא הקפדה על הנחיות".