הדיון בין הגורמים הכלכליים בממשלה בנוגע לחבילת הסיוע למשק בעקבות משבר הקורונה הסתיים הערב (שבת) עם סיכום בנוגע לתוכנית בהיקף של 80 מיליארד שקל. פרטי התוכנית עדיין לא מגובשים סופית, ובאוצר מקווים להציגה לממשלה ביומיים הקרובים.
במסגרת הסיכום הוחלט כי יוקצו חמישה מיליארד שקל כמענקים לעסקים קטנים, כאשר טרם נקבע כיצד יחולק הכסף. במשרד אוצר ידרשו לבחון עכשיו מודלים של מדינות אחרות (כך למשל בגרמניה המענק ניתן בהתאם לכמות העובדים ותוך התייחסות לקליטת העובדים בחזרה ביום שאחרי). עוד סוכם כי לצד קרן ההלוואות לעסקים קטנים בערבות מדינה יקומו קרנות נוספות: קרן לעסקים גדולים בהיקף של כשישה מיליראד שקל, וקרן מנוף להלוואות עבור עסקים ממונפים במטרה להתמודד עם מחנק האשראי בהיקף של כמה מיליארדי שקלים. במשרדי הממשלה טרם גיבשו החלטה לגבי קרן לטובת הלוואות למגזר ההייטק והסטארט-אפים.
כמחצית מתוכנית הסיוע (כ-40 מיליארד שקל) מוגדרת כתקציבית, כלומר תילקח מתקציב המדינה, והשאר - הלוואות מגופים פיננסיים שהמדינה ערבה להם, וכן דחיות והחזרי תשלומים שונים.
גורמים שנכחו בדיון ציינו כי ראש הממשלה בנימין נתניהו השווה את ישראל לארה"ב מתוך ניסיון, לדבריהם, להשוות את עצמו לנשיא דונלד טראמפ, שחתם אמש על תוכנית סיוע ענקית בסך 2 טריליון דולר. לפי אותם גורמים, נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון, ביקש להדגיש את ההבדל בין ישראל לארה"ב. מעבר לכך שמרבית הצעדים של טראמפ נעשו כערבויות להלוואות ואינם תקציביים, עבור ארה"ב מגבלת הגירעון אינה נוקשה כמו בישראל, שכן האמריקאים מדפיסים דולרים, בעוד שבישראל הדבר לא אפשרי.
במסגרת התוכנית נלקחת גם בחשבון התוספת התקציבית למערכת הבריאות שמוערכת בכ-10 מיליארד שקל, אולם טרם סוכם האם התוספת התקציבית תבוא בהכרח השנה או תיפרס על פני כמה שנים. עוד נכללים בתוכנית גם דמי האבטלה שכבר אושרו ביום שישי הכוללים תנאי זכאות מקלים יותר וכן מענק של עד 4,000 שקל לעובדים מעל גיל 67.
במסגרת דחיות תשלומי החובה סוכם כי תינתן לעסקים הנחה משמעותית בארנונה בעוד שעד כה דובר על דחיית התשלומים בלבד, לצד דחיית מע"מ. עוד סוכם כי יינתנו מקדמות של מס הכנסה לחברות. כמובן שמדובר בכסף של חברות בפועל, אולם במידה שהעסק ירוויח בסופו של דבר השנה, הדבר יכול להיחשב כאשראי.