שוב עימות בין המוסד לביטוח לאומי לשירות התעסוקה סביב נתוני מחוסרי העבודה. בעוד ששירות התעסוקה טוען כי מאז 17 במרץ נשללה זמנית קצבת דמי האבטלה של 50 אלף דורשי עבודה והוקפאה לטובת בירור המשך זכאות, בלשכת מנכ"ל הביטוח הלאומי טוענים שהועברו אליהם 500 זהויות בלבד של אנשים שהוצעה להם עבודה והם סרבו לקבלה.
בשירות התעסוקה מסבירים, כי ב-17 במרץ השנה חזר שירות התעסוקה לקיים מבחן תעסוקה לדורשי העבודה. מאז, עברו את מבחן התעסוקה כ-230 אלף דורשי עבודה - מתוכם כ-170 אלף הם דורשי עבודה ותיקים שהוזמנו על ידי שירות התעסוקה ואילו כ-60 אלף מתוכם הם נרשמים חדשים.
מהביטוח הלאומי נמסר כאמור בתגובה: "שירות התעסוקה העביר לביטוח לאומי 500 זהויות בלבד שהוצע להם עבודה, סרבו וניתנה בקשה לבטל להם את דמי האבטלה. כלומר, ל-500 איש התבצע תהליך של הצעת עבודה והאזרח סרב. במרץ - הועברו כ-100 זהויות. אפריל - הועברו כ-400 זהויות. בנוגע ל-50,000 ששירות התעסוקה פירסם, הכוונה, ככל הנראה, לניסיון שלהם ליצור קשר עם אותם אזרחים והם לא נענו. והם (שירות התעסוקה) הפסיקו להעביר לביטוח הלאומי ״מפות התייצבות״ כלומר: לא עדכנו כי הם עדיין מובטלים. לגבי אוכלוסיה זו, ככל הנראה לא בוצע ניסיון לתעסוקה והביטוח הלאומי לא יודע מדוע הופסקה האבטלה, וזה יכול להיות ממציאת עבודה או חוסר התייצבות".
בעקבות הטענה שבגין המשך תשלום דמי האבטלה לשוהים בחופשות ללא תשלום רבים ממחוסרי העבודה מעדיפים לא לחזור לעבודה, הודיע לפני מספר שבועות מנכ"ל שירות התעסוקה כי ינקטו צעדים כדי למנוע תשלום דמי אבטלה לאותם סרבנים. אך כאמור בביטוח לאומי טוענים כי נשללו דמי אבטלה רק מ-500 מובטלים.
נזכיר כי רק אתמול סוכמה במשרד האוצר נוסחה לתשלום דמי האבטלה לשוהים בחל"ת, שעוררה התנגדות רבה בקרב המעסיקים שטוענים כי עובדים רבים ימשיכו להעדיף קבלת דמי אבטלה על פני חזרה לעבודה.
לדברי מנכ"ל שירות התעסוקה, רמי גראור, "עבור שיעור ניכר מדורשי העבודה, דמי האבטלה הפכו מרשת ביטחון לחסם בפני חזרה לעבודה. לשירות התעסוקה תכלית אחת - להחזיר ולשלב כמה שיותר דורשי עבודה למעגל העבודה באופן המיטבי, המשמעותי והמהיר ביותר שניתן. לשם כך, אנו נוקטים במלוא הכלים להסרת כל חסם המקשה על דורשי עבודה לשוב למעגל העבודה, אם בייעוץ והכוונה, אם בשיפור מיומנויות וכישורי עבודה ואם בשלילת הקצבה היכן שנדרש לפי חוק. לא נמהר לשלול קצבה, אך גם לא נהסס - אנחנו מפעילים שיקול דעת ומאמצים את מלוא הרגישות הנדרשת כדי להבטיח את חזרתם המיטבית של דורשי העבודה למעגל העבודה".