חיכוכים בין הנהלת מזרחי טפחות לוועד העובדים בבנק אגוד, שנמצא בתהליך מיזוג לתוכו. לכלכליסט נודע כי הנהלת מזרחי טפחות מתנערת מההבנות אליהן הגיעו בהנהלת בנק אגוד עם ועד העובדים, בנוגע לתנאי פרישת העובדים טרם המיזוג. כמו כן, בהנהלה מבקשים לפתוח מחדש את השיחות בעניין, שכן הם אינם יכולים לקחת אחריות על דברים שהנהלת בנק אגוד הבטיחה לכאורה.

על רקע זה החליט ועד העובדים לפתוח במחאה בסגנון שביתה איטלקית במסגרתה העובדים מסרבים לבצע מהלכי שימור והסבת לקוחות כפי שהתבקשו.
1 צפייה בגלריה
בנק אגוד ובנק מזרחי טפחות
בנק אגוד ובנק מזרחי טפחות
בנק אגוד ובנק מזרחי טפחות
"לאחרונה התבקשנו לשכנע אתכם להשאיר את חשבונכם בבנק עד אשר יוסב לבנק המזרחי בשל המיזוג", נכתב בשלטים שנתלו אתמול בסניפי בנק אגוד. השלטים פונים ללקוחות הבנק ועליהם חתום ועד העובדים הארצי של אגוד. "אין בכוונתנו לשכנע אתכם, כל לקוח רשאי להסב את חשבונו לכל בנק שיחפוץ".
עוד נכתב כי כרגע, מתוך דאגה ללקוחות לא יפתחו עובדי הבנק בשביתה מלאה, אולם ככל שיחושו עובדי הבנק כי "החרב מונחת על צווארם" ולא תישאר להם ברירה, הם אכן עלולים לפנות למהלך של שביתה מלאה. "אנו מתחייבים להודיע על כך לפני, על מנת למנוע פגיע חמורה בכם ועל מנת שתוכלו למשוך את כספיכם", נכתב.
ממזרחי טפחות נמסר בתגובה: "אנחנו ממליצים לוועדי העובדים באגוד לשוב ולנהל שיח ענייני על תנאי הפרישה לעובדים שלא יצטרפו לבנק הממוזג. על שולחן המו"מ מונחות הצעות לתנאי פרישה מרחיקי לכת, ובוודאי שפגיעה בבנק או חלילה בלקוחותיו, לא תקדם את ענייניהם ולא תסייע להגעה לפתרון מיטבי".
במסגרת תהליך המיזוג, שהחל באופן רשמי לפני כחודשיים וצפוי להימשך עד סוף שנת 2022, מתוכנן מהלך התייעלות אגרסיבי לבנק אגוד, שסובל כיום מיחס יעילות חלש מאד. לאגוד יש כיום 1,000 עובדים, מתוכם 200 זמניים שסביר שחלק גדול מהם יפוטרו.
כמו כן, לפי הערכות, מתוך 800 העובדים הקבועים של הבנק, רק כמחצית ייקלטו לתוך הבנק הממוזג, כך שבסך הכל ההערכה היא שמדובר על קיצוץ של כ-600 משרות. עיקר הקיצוץ צפוי להיות במטה הבנק.