בעקבות הנחיית אגף המשמעת בנציבות שירות המדינה למשרדי הממשלה, החליט משרד הבריאות לבחון את השעייתם של שבעה עובדים ממערכת הבריאות, וזאת לאור התבטאויות פוגעניות שלהם ברשתות החברתיות.
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
מדובר בשישה עובדים ערבים המועסקים בבתי חולים ממשלתיים ובעובדת יהודייה אחת. משרד הבריאות זימן אותם לשימוע לפני קבלת החלטה, כאשר הליכי השימוע החלו ביום שלישי. ל-ynet נודע כי קיימים מקרים דומים נוספים במשרדי ממשלה אחרים שגם בהם החלו בהליכי השעייה.
נציבות שירות המדינה פתחה בימים האחרונים בהליכים משמעתיים נגד עובדי מדינה, שפרסמו התבטאויות גזעניות ותמיכה בגילויי אלימות ברשתות החברתיות. בין השאר, מדובר באנשי צוות רפואי מבתי חולים ממשלתיים שפרסמו בחשבונות שלהם פוסטים גזעניים ומעודדי אלימות. נציבות שירות המדינה הנחתה במקביל את משרד הבריאות לפעול להשעייתם של עובדים אלה.
ארגון קו לעובד והאגודה לזכויות האזרח פנו לנציב שירות המדינה בטענה כי מדובר ב"ציד מכשפות" כלפי עובדים ערבים.
מנהל אגף המשמעת, עו"ד גיא דוד, הבהיר כי חופש הביטוי של עובד מדינה מוגבל מעצם תפקידו והיותו משרת כלל הציבור. זאת בהתאם להוראות החוק, התקשיר ופסיקת בית המשפט העליון. כן הבהיר, כי כל פרסום מסוג זה מצד עובד מדינה יטופל בחומרה, ללא קשר ללאום אליו מתייחס העובד.
אחד העובדים ממערכת הבריאות כתב בפוסט: "הגעתי להרוג בן אדם עם הידיים בזמן שאנחנו צופים!!!! פשוט ככה!!! כל מי שבמסגרת העבודה שלו מציע שירותים ליהודים הוא בן אדם שפל. לא רופאים, לא אחיות, לא ניקיון, לא בניין. לא נשרת אותם. כל ערבי שיוצא לעבוד הוא ערבי בזוי".
עובד אחר פרסם פוסט שבו נראה שוטר מג"ב עוצר מפגין פלסטיני ונכתב: "תחייך כי אתה פלסטיני - הם כובשים רועדים".
בפוסט אחר ששיתף עובד נראים כלי התקשורת הזרים מסקרים בכי של תינוק ישראלי יללן בשעה שילדים פלסטינים נטבחים בעזה והתקשורת העולמית מתעלמת.
עו"ד גיא דוד, מנהל בכיר באגף משמעת בנציבות שירות המדינה, פנה בחוזר להנהלות משרדי הממשלה והבהיר כי לאור המצב הבטחוני הנוכחי יש לטפל בחומרה בעובדי מדינה שיפרסמו התבטאויות מסוג זה.
"בימים אלו מדינת ישראל נמצאת תחת מתקפה צבאית. במקביל, מתרחשות ברחבי הארץ מהומות הכוללות אלימות קשה בין ערבים ליהודים. כולנו תקווה כי הסדר והשלום ישובו לשרור במדינתנו במהרה. על רקע המצב האמור, אנו נתקלים בהתבטאויות פסולות של עובדי מדינה ברשתות החברתיות, לרבות התבטאויות גזעניות והתבטאויות התומכות במעשי אלימות. כידוע, על עובדי מדינה חלות מגבלות שונות, לרבות בכל הנוגע לאופן התבטאותם", כתב דוד.
"הגבלות אלו חלות גם על התבטאויות במסגרת הפרטית וברשתות החברתיות. לאור המצב נבקש להבהיר, כי אנו רואים בחומרה כל התבטאות גזענית וכל עידוד או תמיכה במעשי אלימות וכי לאור המצב הביטחוני הנוכחי בכוונתנו לנקוט ביד קשה ובכל חומרת הדין מול כל התבטאות שכזו מצד עובד\ת מדינה. במסגרת זו, במקרים המתאימים בכוונתנו לפתוח בחקירות משמעת ולפעול להעמדה לדין משמעתי של עובדים אשר יפרו הוראות אלו, ואף לבחון השעייתם".