דליפת המידע הסתיימה בפשרה: פרשת הפריצה והדלפת פרטיהם של 37 מיליון משתמשים מ"אשלי מדיסון", אתר הכרויות שיועד בעיקר לאנשים נשואים שהתעניינו בקשר מחוץ מסגרת הנישואין שלהם, הגיעה לסיומה המשפטי בארץ.
בית המשפט המחוזי מרכז אישר היום (ג') הסדר פשרה, במסגרת תביעה ייצוגית שהוגשה ע"י אחד מ-170 אלף הישראלים משתמשי האתר, שיועד כאמור בעיקר לאנשים נשואים, שהתעניינו בבן זוג לקשר מחוץ לקשר הזוגי שלהם.
לפי ההסכם, avid life media ו-praecellens, שתי החברות שהפעילו את אתר ההכרויות אשלי מדיסון, יתרמו סכום של כחצי מיליון שקל לקרן מיוחדת, שתיועד לנושאים הקשורים להגנת הפרטיות באינטרנט. השופטת אסתר שטמר קבעה כי ההסדר הוגן וסביר.
המבקש טען באמצעות עורכי הדין עמית מנור וגרגורי פאוסט קואצ׳מני, כי ביולי 2015 הצליחה קבוצת האקרים להעתיק פרטים אישיים של משתמשי האתר, הדליפה אותם לרשת האינטרנט, וגרמה בכך נזקים למשתמשים. עוד טען המבקש כי מפעילות האתר לא עמדו בהתחייבותן לשמור על המידע הפרטי של המשתמשים, פגעו בפרטי המשתמשים ולא עמדו בחובות לשמירה על מאגרי מידע.
החברות טענו שנפלו קורבן
מנגד, טענו החברות כי לא התרשלו וכי העובדה שנפלו קורבן למתקפת האקרים אינה יוצרת להן חבות וכי הן הפעילו אמצעי הגנה בהתאם להתחייבויותיהן.
במהלך המשפט בארץ, החליטו הצדדים לפנות להליך גישור אצל השופטת בדימוס הילה גרסטל, שבסיומו הוגשה בקשה לאישור הסדר פשרה, שכאמור, אושר היום. את החברות שהפעילו האתר ייצגו עוה"ד יואב אסטרייכר ושרון כרמי פנחס.
הפרשה החלה ב-2015, אז קבוצת ההאקרים בשם Impact team העלתה לאתרי הרשת האפלה מידע בנפח 9.7 גיגה-בייט, שכולל שמות משתמשים, התכתבויות, תמונות, נתוני אשראי, היסטוריית תשלומים ונתונים אישיים של חלק מ-37 מיליון גולשי האתר.
לפני כן, ההאקרים,שטענו שהם גונבים את המידע מסיבות אידיאולוגיות, הודיעו ל-Avid Life Media, מפעילת אשלי מדיסון ומספר אתרי היכרויות נוספים, על הפריצה ודרשו ממנה למחוק עצמה מהרשת.
החברה לא עשתה זאת ועל כן ההאקרים, במקביל לפרסום המידע הגנוב, שחררו את ההודעה הבאה: "חברת ALM כשלה בהסרת אתר אשלי מדיסון. הסברנו את ההונאה, ההטעיה והטיפשות של החברה ומשתמשיה. זיכרו שהאתר הוא זיוף, עם אלפי פרופילי נשים פיקטיביים. 95% מהמשתמשים הם גברים. יש סיכוי טוב שבן הזוג שלך נרשם לאתר הבגידות הכי גדול בעולם, אבל לא בגד בפועל - רק ניסה לבגוד, אם יש הבדל בעיניך". ההאקרים הוסיפו שמי שמצא את הפרטים שלו ברשת, מוזמן לתבוע את ALM.
חצי שנה לאחר הפריצה פרצה שערורייה חדשה, כאשר ההאקרים החלו לשלוח לחברים באתר דרישות כופר של אלפי דולרים, ואף פנו לבני זוגם. המכתבים דרשו מהמשתמשים תשלום בסכומים של אלפי דולרים תחת איום שחברותם באתר תפורסם בפומבי אם יסרבו לשלם.
תביעות ייצוגיות נוספות הוגשו בעולם נגד 2 החברות מפעילות האתר, אחת מהן בקנדה, בסכום של 578 מיליון דולר, לבית המשפט העליון של אונטריו.