הבורסה סיימה את יום המסחר הראשון של השבוע בעליות ביום הרביעי ברציפות, כשהמשקיעים אופטימיים עם תחילת החזרה לשגרה כלשהי וההקלות בסגר שנועד לבלום את התפשטות מגפת הקורונה. מדד ת"א 35 טיפס ב-1.2%, ת"א 125 התחזק ב-1.7%, מדד הבנקים רשם עלייה של 1.5% בהובלת פועלים שעלה ב-2%.
הראל השקעות קפצה ב-5.3% וננעלה בפסגת ת"א 35, טאואר התחזקה ב-5.2% בשל פער ארביטראז' חיובי, פער שלילי הפיל את מניית טבע ב-3.7%. מדד הנפט וגז קפץ ב-2.9% - תמר פטרוליום זינקה ב-19.3%. פלוריסטם התחזקה ב-12.1% ברקע אישור ה-FDA לניסוי שלה לטיפול בחולי קורונה. עוד בלטו - מליסרון טיפסה ב-3.6%, גולף קפצה ב-15%.
ביום חמישי נפרדו המשקיעים משבוע מסחר חיובי, אף שהעליות בסיכום השבוע היו מתונות. ת"א 35 רשם עלייה כוללת של 0.6%, ת"א 125 רשם בראשון-חמישי עלייה של 0.3% - לייברסון הובילה את ת"א 35 עם נסיקה שבועית של 38.5%, בזכות דוחות מפתיעים לטובה.
ברקע למסחר היום, העליות החזקות שנרשמו בשישי בניו יורק: מדד דאו ג'ונס עלה ב-1.9%, נאסד"ק התחזק ב-1.6% ו-S&P 500 ב-1.7%. כל המניות הדואליות הבכירות שבו הבוקר לבורסה עם פערי ארביטראז' חיוביים - למעט טבע שפתח את היום עם פער שלילי של 4.3%. אלה הפערים ביתר הדואליות של ת"א 35: פריגו 0.5%, נייס 2%, אורמת טכנ' 0.7%, לייבפרסון 0.5%, טאואר 5.5%, אלביט מערכות 1.9%, כיל 1.9% איי.אפ.אפ 2%; בת"א 90 בולטת לטובה קומפיוג'ן עם פער חיובי ש ל7.3%.
בהמשך לדיווחים על החלטת המשביר לצרכן לדחות את פתיחת הסניפים עד ה-14 במאי, למרות פתיחה מדורגת של הקניונים, מעדכנת לפני שעה האם משביר 365 בדיווח לבורסה: "להערכת החברה, השהיית הפעילות של החברה גרעה נכון למועד דיווח זה סכום של כ-240 מיליון שקל בהתייחס לפדיון בתקופה המקבילה דאשתקד. אך מאידך, גם להפחתה ניכרת בהוצאות התזרימיות שלה. ועל כן הירידה כאמור בפדיון לא צפויה להוות פגיעה מהותית בתוצאותיה הפיננסיות".
העניין בקבוצת דלק יימשך גם השבוע, לנוכח הקרע בין הנהלת החברה לנציגות האג"ח: פיצוץ המגעים בין הצדדים גררו הודעה של הנציגות על הצבעה ביום שלישי להעמדת החוב של החברה לפירעון מיידי. אם ההצבעה אכן תתקיים וההצעה תעבור, ביום רביעי תפנה הנציגות לבית המשפט בבקשה למינוי מפרק.
פלוריסטם מזנקת לאחר קבלת אישור FDA לניסוי שלב 2 בתאים שמייצרת החברה לטיפול בחולי קורונה במצב חמור.
מנכ"ל כלל ביטוח רם נוה שיגר בשבוע שעבר מכתב לחברי דירקטוריון החברה ובו הוא מטיח האשמות חמורות ביו"ר דני נוה ובבעלי מניות המיעוט, אלפרד אקירוב ואייל לפידות. נוה טוען כי דני נוה החליט להדיח אותו על דעת עצמו וכי מדובר בהחלטה ״המונעת מאינטרס אישי להציל את עורו, וכנראה נדונה במחשכים עם בעלי מניות מיעוט שיש להם עניין בהנהלה שתסייע להם באישור עסקאות שבהן יש להם עניין אישי״. במכתבו מפרט יורם נוה שורה אירועים חמורים בהם מעורבים היו״ר דני נוה ולצדו אלפרד אקירוב ואייל לפידות, שניהם בעלי מניות בחברה אשר מחזיקים ב-4.9% ו-4.2% ממניות כלל בהתאמה.
חברת מגה אור שבשליטת צחי נחמיאס הגיעה לאחזקה של 50 מיליון אגרות חוב מסדרה י"ד של אי.די.בי. "כלכליסט" דיווח בחמישי בערב שמגה אור מחזיקה עתה מעל 6% מהסדרה ונראה שהיא בונה לעצמה פוזיציה לקראת התמודדות אפשרית על רכישת השליטה בדסק"ש במקרה של השתלטות המחזיקים על השעבוד והשליטה באי.די.בי.
כיל הודיעה כי חתמה על שורת חוזי אספקת אשלג לסין בהיקף מצטבר של 910 אלף טון, עם אופציה ל-490 אלף טון נוספים. מחירי העסקאות יעמדו על 220 לטון, נמוך ב-24% מהתמורה בחוזים קודמים של כיל בסין.
חברת הביטוח הפניקס נסוגה מרכישת ההלוואה של 100 מיליון שקל שהעמיד בנק לאומי לקבוצת דלק. בסביבת הפניקס אמרו כי הגיעו למסקנה שעסקה כזו היא מורכבת ולא מתאימה לדנ"א של גוף מוסדי, למרות שהיא מהווה הזדמנות עסקית טובה. מדובר למעשה לא בהלוואה אלא בקו אשראי שהועמד לדלק.
קבוצת עזריאלי מדווחת הבוקר על השלמת העסקה למכירת ג'י.אי.אס לקרן ג'נריישן קפיטל, תמורת 105 מיליון שקל.
רפק מעדכנת שממגעים המתנהלים עם קבוצת דלק על רכישת תחנות הכוח ותחנת ההתפלה של דלק, התמורה בעסקה של הפרק עומדת על 400 מיליון שקל.
הפרויקט של אנלייט אנרגיה בסרביה חוזר לפעילות רגילה, מוקדם מן הצפוי. החברה מעדכנת שחברת החשמל הממשלתית בסרביה, הודיעה על החזרת מחויבותה לתשלום התעריף המלא על ייצור החשמל בפרויקט Blacksmith באופן מיידי, תוך עמידה במלוא תנאי הסכם רכישת החשמל. סטטוס הפרויקט הושב לשגרה מלאה, כאשר בפועל תקופת צו החירום נמשכה למשך 46 ימים במקום 90 ימים - פרק הזמן שנקבע בצו החירום במקור. תקופת ההסכם תוארך בהתאם ב-46 ימים.
פורסם לראשונה: 07:49, 10.05.20