ישראל נכנסת לסגר כללי שלישי: ריאיון עם בעלי עסקים ומבלים בת"א. צפו
(צילום: נדב אבס, אלכס בורטמן)

90 עד 120 אלף עובדים יישלחו הביתה במהלך הסגר השלישי - ובכך יתקרב שוב מספר מחוסרי העבודה בישראל לכ-900 אלף - כאשר מוכרים בחנויות, עובדי מזכירות ומאבטחים יהיו מהנפגעים העיקריים מהסגר הנוסף. כך מעריכים היום (ראשון) בשירות התעסוקה, שפרסם את תחזיתו באשר למשמעויות התעסוקתיות שצפוי שוק העבודה להתמודד איתן נוכח הסגר השלישי.
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
לפי הערכת חוקרי שירות התעסוקה, מספר דורשי העבודה החדשים שיירשמו במהלך הסגר השלישי צפוי להיות נמוך משמעותית ממספר הנרשמים במהלך הסגר השני, שעמד על 291 אלף דורשי עבודה במהלך סגר חגי תשרי.
1 צפייה בגלריה
לשכת התעסוקה בחולון
לשכת התעסוקה בחולון
לשכת התעסוקה בחולון
(צילום: קובי קואנקס)
בשירות התעסוקה מציינים, כי התחזית מבוססת על ההנחה כי הסגר יימשך חודש, כפי שהעריכו בסוף השבוע גורמים במשרד הבריאות. אולם, מדגישים בשירות, כי ככל והסגר יהיה ארוך יותר כן צפוי מספר הנרשמים כדורשי עבודה חדשים במהלכו לעלות.
להערכת שירות התעסוקה, גם בסגר השלישי משלחי היד שצפויים להיפגע יותר הם המכירות והשירותים; הסוכנים, ההנדסאים והטכנאים; האקדמאים; והפקידים ועובדי המשרדים. באשר למקצועות, אלה שצפויים להיפגע יותר הם עוזרי מכירה בחנויות, עובדי מזכירות ומאבטחים.
ד"ר גל זהר, מנהל יחידת המחקר והמדיניות בשירות התעסוקה, מסביר את התחזית ותולה את הפער ביחס לסגר השני במספר גורמים. ראשית, סגירתה המלאה של מערכת החינוך בסגר השני הביאה לכך שעשרות אלפי תומכי הוראה הפכו לדורשי עבודה, לעומת הסגר השלישי, בו מערכת החינוך צפויה לפעול במתכונת מלאה בכמחצית משכבות הגיל, כך שככל שאכן תהיה פגיעה היא תיעשה בעיקר בתומכי ההוראה.
ד"ר זהר מסביר גם את ההבדל בכך שבין סגר לסגר, שוק העבודה למד להתנהל בצילה של הקורונה, למשל בעבודה מרחוק, כך שבניגוד לסגרים הקודמים, בסגר השלישי יותר מעסיקים צפויים שלא להוציא את עובדיהם לחל"ת.
עם זאת, לאור מגמות החזרה לעבודה לאחר הסגר השני, בשירות התעסוקה מביעים חשש כי עובדים שייצאו לחל"ת במהלך הסגר השלישי יתקשו להשתלב מיידית בתום הסגר. לפיכך, ממליץ שירות התעסוקה לממשלה לקצוב את תקופת החל"ת למי שייצאו אליו במהלך הסגר השלישי ולעודד את החזרתם לעבודה.