בעוד מגפת הקורונה משתקת את העולם, עשירי ארה"ב מנצלים אותה לטובתם. כמה מהאנשים העשירים ביותר בארה"ב נדחפו לראש התור כאשר הממשל חילק טריליוני דולרים במטרה לאושש את הכלכלה ששותקה על ידי המגפה.
מעמד המיליארדרים האמריקנים הוסיף להונו 308 מיליארד דולר תוך ארבעה שבועות. זאת גם בזמן ששיא של 26 מיליון אנשים איבדו את מקום עבודתם בארה"ב.
על פי דו"ח חדש של המרכז הבריטי למחקרי מדיניות, בין ה-18 במרץ וה-22 באפריל הונם של הפלוטוקרטים האמריקנים - אותם בעלי הון שמשפיעים בפועל על הכוח השלטוני - גדל ב-10.5%. לשם השוואה, לאחר המיתון הקודם ב-2008, עברו יותר משנתיים עד שההון של מעמד המיליארדרים חזר לרמות של לפני 2007.
שמונה מתוך קבוצת המיליארדרים בארה"ב ראו את הונם עולה ביותר ממיליארד דולר כל אחד מאז תחילת המשבר. כולל ג'ף בזוס מאמזון ואשתו לשעבר מקנזי בזוס; אריק יואן, מייסד זום; מנהל מיקרוסופט לשעבר סטיב באלמר; אלון מאסק, מייסד טסלה וספייס X.
חגיגת המיליארדרים מתקיימת גם הודות לפרצות בהגדרות הסיוע של הממשל שהיקפו 349 מיליארד דולר. מטרתו המקורית של הסיוע היתה להציל עסקים קטנים שנפגעו אנושות מהמשבר. אך כ-150 חברות שנסחרות בבורסה הצליחו ללקט יותר מ-600 מיליון דולר בהלוואות בתנאים נוחים במיוחד לפני שכספי הסיוע אזלו. בין החברות האלה גם Shake Shack, חברה שמעסיקה 6,000 עובדים ושוויה מוערך בשני מיליארד דולר, אשר התבלטה בכך שהחזירה את הכספים שלקחה, אך היא גם היחידה שעשתה זאת.
דוגמה הפוכה היא Fisher Island, אתר תענוגות לחברים בלבד במיאמי, שהמשכורת הממוצעת של חבריו היא 2.2 מיליון דולר בשנה, ושחופיו עשויים מחול שיובא במיוחד מאיי הבהאמה. האתר גרף יותר משני מיליון דולר מכספי הסיוע. החודש רכש האתר ערכות לבדיקת קורונה לכל עובדיו וחבריו, בזמן שבכל פלורידה נאבקים התושבים בקורונה ובאבטלה הגואה, ורק כ-1% מהתושבים נבדקו להימצאות הנגיף.
גם הבנקים לקחו חלק בחגיגה, והיו מבין המרוויחים הגדולים של המשבר – עם כ-10 מיליארד דולר בעמלות על הלוואות של הממשל. כך על פי ניתוח של הנשיונל פאבליק רדיו.