בצל ההתפרעויות באיזורים רבים בארץ ומקרי האלימות הקשים, חברות רבות במשק יצאו בימים האחרונים בקריאה להפסיק את האלימות, את ההסתה ואת הגזענות ולזכור שהחיים בישראל מחייבים אותנו לשמור על כבוד הדדי והתחשבות באחר, כדי שנוכל להמשיך לחיות זה לצד זה.
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
במסגרת קמפיין "חיים ביחד, מתפרנסים ביחד", מספר חברות גדולות במשק המעסיקות יהודים וערבים כאחד, הפיצו סרטון ברשת וקראו לעצור את האלימות ולהמשיך לכבד זה את זה. בין החברות שהשתתפו בקמפיין: בנק הפועלים, ההסתדרות, פוקס, תנובה, שופרסל, אסם, שטראוס, מכבי ונוספים. הסרטון נעשה ביוזמת החברות ובביצוע של משרד הפרסום גיתם.
בנוסף, אראל מרגלית, יו"ר JVP ומרגלית סטארטפ סיטי קומיוניטי, כינס ביחד עם סאלים ג'אבר, ראש מועצת אבו גוש, מפגש יזמי היי-טק ויזמים חברתיים בירושלים למפגן שקרא לחיבור ונגד אלימות, פילוג והסתה.
בין היזמים שהצטרפו למפגש: עדנאן ג'אבר, יזם טכנולוגי ממזרח ירושלים; תומר כהן, שותף מייסד ומנכ"ל משותף של עמותת Tech to peace; נתנאל יאנג, יזם טכנולוגי, בייגל סטודיו; ווארדה, יזמית בתחום החינוך מבאר שבע; איהאב ג'ברין, יזם חברתי מפורדיס, חבר ועדת מנהל של Tech 2 peace; יואב צרויה, שותף כללי, קרן JVP; עומר גבעתי, מנכ"ל המיזם החברתי, מרגלית סטארטפ סיטי קומיוניטי; מוחמד ג'אבר, מנהל המרכז הקהילתי באבו גוש; זהבה, פעילה חברתית מירושלים, ונוספים.
מרגלית: "העתיד של המדינה שלנו, טמון בחיבורים ובשיתופי פעולה. דווקא עכשיו, כשכל הארץ בוערת, נשב יחד, נדבר, נחשוב, נעשה. יחד. כי אי אפשר אחרת". ג'אבר הוסיף: "למרות הקושי, אנחנו צריכים לשמור על מה שיצרנו ולהמשיך להיות דוגמא לדו קיום, לשלום, לחיים משותפים. אסור לנו לתת לקיצוניים להשתלט על השיח. חייבים לעשות הכל כדי לעצור את האלימות".
במקביל, בנק לאומי הפיץ סרטון הקורא לסובלנות, קבלת האחר והפסקת האלימות. בסרטון, בו מכבבים זה לצד זה סאמר חאג' יחיא, יו"ר קבוצת לאומי, וחנן פרידמן, מנכ"ל קבוצת לאומי, קוראים השניים בעברית ובערבית: "בואו נחשוב על הילדים שלנו, על העתיד שלנו, במקום הזה החשוב לכולנו. התמודדנו יחד עם משברים רבים ולאחרונה יחדיו עם מגיפת הקורונה. הביחד שלנו הוא שיאפשר לנו לצלוח גם את המשבר הזה".
גם בחברת קימברלי קלארק ישראל יצאו בקמפיין פנים-ארגוני דומה למען ערבות הדדית ועבודת צוות משותפת, במסגרתו, הצטלמו עובדים ערבים ויהודים זה לצד זה, כאשר הם מחזיקים בשלטים עליהם כתוב "אנחנו ביחד משפחה אחת".