מנכ"ל הביטוח הלאומי באולפן ynet
(אורי דוידוביץ)

שיעור המפוטרים מבין כלל המובטלים עלה בשבוע האחרון לשיא של 14%, כמעט פי שלושה מאשר בשבוע הראשון של משבר הקורונה, אז הוא עמד על 5% בלבד. מאז תחילת מרץ נרשמו 946,053 דורשי עבודה חדשים – 88.7% מהם בחל"ת, 6.9% פוטרו.
כיוון שבמקביל לשי נרשמה צניחה גדולה במספר המובטלים ליום בכלל, בהחלט יתכן שהדבר נובע מירידה במספר המוצאים לחל"ת ולאו דווקא מעלייה במספר המובטלים.
1 צפייה בגלריה
שירות התעסוקה
שירות התעסוקה
שירות התעסוקה
(צילום: שירות התעסוקה)
בכל מקרה, נראה שככל שעובר הזמן, כמות משמעותית של מעסיקים מגיעים למסקנה שלא יוכלו להמשיך להעסיק את עובדיהם ולכן מפטרים אותם סופית - כך עולה מנתונים שמפרסם היום (ב') שרות התעסוקה.
בימי השיא של המשבר - 17-19 למרץ - נרשמו 350 אלף איש כמובטלים. מתוכם רק 4% פוטרו ו-94% הוצאו לחל"ת (2% הנותרים הם מתפטרים). בשבוע האחרון ירד אחוז המובטלים שהוצאו לחל"ת ל-75% ואילו מספר המפוטרים הגיע ל-14%. היו אף ימים שבהם התקרב שיעור זה ל-18%. עם זאת במהלך כל השבוע הזה נרשמו 28 אלף מובטלים חדשים, כך שמדובר במספרים נמוכים בהרבה.
מנכ"ל שירות התעסוקה, רמי גראור, אמר ש"כפי שהדברים נראים הערב, אנו צפויים להמשיך לראות עלייה בשיעור המפוטרים בשבועות הקרובים - גם מפני שהגל הגדול של החל"תים עבר, אך גם מפני שחלק מהנרשמים שסווגו כחל"תים עלולים להפוך למפוטרים".
זינוק חל גם בהיקף בהתייצבות בני מיעוטים: מאז החל חודש אפריל, שיעור דורשי העבודה שהינם מוסלמים, דרוזים ונוצרים, קפץ ל-25.5%, לעומת 17.5% בלבד בחודש מרץ. זהו נתון גבוה אף ביחס לחודשים שקדמו למשבר הקורונה.