כלכלת בריטניה ספגה ברבעון השני את ההתכווצות החדה ביותר בהיסטוריה שלה, על רקע הסגר והצעדים שננקטו לבלימת התפשטות הקורונה. בעקבות ההתכווצות נפלה המדינה למיתון, שכן מיתון טכני מוגדר כשני רבעונים רצופים של התכווצות. זו הפעם הראשונה שבריטניה במיתון מאז המשבר הפיננסי ב-2009.
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
לפי נתוני לשכת הסטטיסטיקה המרכזית, כלכלת בריטניה התכווצה בשלושת החודשים בין אפריל ויוני ב-20.4% לעומת שלושת החודשים הראשונים של השנה; צפי האנליסטים היה לירידה של 20.5%. זהו שיעור הירידה הגדול ביותר מאז החל התיעוד ב-1955. יתרה מכך: מאז תחילת השנה הכלכלה התכווצה בשיעור של 22.1%. לשם השוואה, בספרד נרשמה ירידה של 22.47% בששת החודשים הראשונים של השנה, ובארה"ב הכלכלה התכווצה בתקופה הזו ב-10.6%. ההבדל בין הביצועים של בריטניה לאלו של ארה"ב קשורים בין השאר לכך שהסגר בממלכה נמשך תקופה ארוכה יותר.
1 צפייה בגלריה
התמונה של רחוב אוקספורד
התמונה של רחוב אוקספורד
לונדון
(צילום: AFP)
ברבעון הראשון נרשמה התכווצות של 2.2%. עם זאת, לפי ההערכות הכלכלה התאוששה ביוני לאחר שהוסרו מרבית ההגבלות, והתרחבה ב-8.7%.
כל הסקטורים ספגו ירידות, ובראשם סקטור האירוח. בנוסף, גם סקטורי השירותים, הייצור והבנייה ספגו מכות כואבות במיוחד. לפי הנתונים, תפוקת סקטור השירותים צנחה ברבעון ב-19.9%, בסקטור הייצור נרשמה ירידה של 16.9% וסקטור הבנייה צלל ב-35%.