ועדת הכספים של הכנסת אישרה הערב (ג') לאחר דיונים סוערים במשך חמישה ימים, ולמרות הביקורת הנרחבת, את מתווה עידוד התעסוקה שאימץ שר האוצר ישראל כץ. לפי המתווה, מעסיקים שהוציאו עובדים לחל"ת על חשבון המדינה יקבלו מענק של 7,500 שקל בארבע פעימות אם יחזירו את העובד החל מתחילת יוני. עובדים שהוחזרו מה-19 במאי יזכו את המעסיק שלהם במענק של 3,500 שקל (גם כן בארבע פעימות).
בין השינויים שנעשו בוועדה בסופו של דבר, היתה ההחלטה לאפשר לעסקים לבחור את מועד החלת המענק לשם מיקסומו (עבור מצבת העובדים בחודשים יוני עד ספטמבר, או לחילופין לקבל את המענק עבור מצבת העובדים בחודשים יולי עד אוקטובר. כאשר הבדיקה של מצבת העובדים במסגרת המתווה השני, תהייה מול חודש יוני ולא לעומת חודש מאי).
שינוי נוסף הוא הגדלת הזכאות של גופי חינוך וגופי השכלה גבוה למענק על ידי הגדלת תקרת התמיכה מהמדינה המאפשרת לקבל מענק מ-25% ל-40% מהמחזור. כמו כן הרחבת הזכאות למענק גם עבור בני משפחה המועסקים. עוד קבעה הוועדה שתשלום המענק יבוצע תוך 21 יום מאישור הזכאות.
עוד עלה היום כי משרד האוצר יאפשר כפל קצבאות במסגרת הביטוח הלאומי, החל מחודש מרץ, כך שלא יתבצע קיזוז של קצבת דמי האבטלה של זכאי מקצבת קיום, בתקופת משבר הקורונה, וכן יוחזרו הקצבאות הכפולות רטרואקטיבית. במשרד האוצר מציינים כי המהלך קודם בלאו הכי על ידי שר האוצר כץ בשבועות האחרונים אולם בוועדת הכספים סבורים כי לדרישות חברי הוועדה היה יד בעניין.
עוד נקבע בחוק, כי חצי מיליארד השקל הנותרים במסגרת המתווה (לו הוקצו 5.5 מיליארד שקל) יוקצו לטובת מעסיקים שלא פיטרו או הוציאו עובדים לחל"ת בתקופת הקורונה, המתווה שייקבע באוצר יגיע בסופו של דבר לאישור וועדת הכספים.
המתווה שאומץ על ידי כץ הוא כזה שנותן את המענק מהעובד הראשון ולא בוחן כלל פגיעה במחזור של העסק, כך שהמרוויחים הגדולים יהיו רשתות הקמעונאות הגדולות שהוציאו את כל עובדיהם לחל"ת, בעוד עסקים ששמרו על עובדיהם למרות הפגיעה לא יקבלו דבר.
כץ סירב לקבוע כי המענק יינתן רק מעל שיעור העסקה מסוים, מה שהיה הופך את המענקים לאפקטיביים יותר.
השכר המינימלי המזכה במענק נקבע בגובה של 3,300 שקל, למרות דרישת הוועדה להוריד אותו. הצעות מוקדמות יותר שדיברו על להתאים את המענק לשכר הממוצע נדחו על ידי כץ גם כן.