מגדילים את קרן ההלוואות של המדינה: בשל הימשכות השפעות התפשטותו של נגיף הקורונה על המשק ומספר הבקשות הגדול, נערך החשב הכללי במשרד האוצר, רוני חזקיהו, לניצולה המלא של הקרן אשר צפוי להתממש תוך זמן קצר, לדבריו. משכך, ונוכח היקף העסקים שפנו בבקשה לקבלת הלוואה מהקרן, פנה שר האוצר, ישראל כץ, לקבלת אישורה של ועדת הכספים להרחבת ערבות המדינה על מנת להעמיד הלוואות נוספות בסכום כולל של עד 18 מיליארד שקל.
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
הגדלה זו באה לאחר שבסוף חודש יוני נפתח מסלול ייעודי לעסקים בסיכון מוגבר, במסגרתו מעמידים הגופים המממנים בקרן הלוואות בערבות מדינה בגובה של עד 60%, במטרה לסייע לעסקים שנפגעו באופן חמור מהתפשטות נגיף הקורונה וההגבלות על המשק או משתייכים לענפים בסיכון מוגבר, ועל כן התקשו לקבל אשראי במסלול הכללי בקרן.
מתחילת פעילותה של הקרן אושרו כ-50 אלף בקשות להלוואות במסלול הכללי, בסכום ממוצע של 350 אלף שקל להלוואה, בהיקף כולל של כ-18 מיליארד שקל. במסלול המוגבר אושרו כ-1,600 בקשות להלוואה בסכום ממוצע של 580 אלף ש'ל להלוואה ובסכום כולל של כמיליארד שקל.
שר האוצר, ישראל כץ, מסר כי "הקרן להלוואות לעסקים קטנים ובינוניים בערבות מדינה היא כלי נוסף בארגז הכלים שהעמידה עד כה הלוואות בסכום של כ-18 מיליארד שקלים להתמודדות עם השלכות הקורונה שאיתם מתמודדים עסקים רבים והיא מאפשרת לנו לתת מענה רחב יותר לעסקים. הגדלת קרן ההלוואות תסייע לעסקים נוספים רבים בנוסף לעסקים שכבר כיום מקבלים כספים מקרן זו".
החשב הכללי, רוני חזקיהו, הוסיף כי "בכוונתנו להמשיך ולהגדיל את היקף האשראי במסלולי הקרן השונים בכל שלב שיהיה צורך בכך, ולהסיר חסמים, על מנת לאפשר לעסקים, ובפרט לאלו שהמשבר הנוכחי פגע בהם בעוצמה, לקבל את האשראי שהם זקוקים לו על מנת לצלוח תקופה מורכבת זו".