לבית המשפט המחוזי בתל אביב הוגשה לאחרונה תביעה נגד המרכז הרפואי סורוקה ובעליו, שירותי בריאות כללית, בטענה לרשלנות של הצוות הרפואי שהשתהה ולא פעל לעצירת דליפה מסוכנת לבטן לאחר ניתוח לקיצור קיבה. התובעת, שדורשת פיצוי של מיליוני שקלים, טוענת כי הרשלנות הובילה לכך שמצבה התדרדר עד כדי סכנת החיים והיא נותרה עם נכות של 86%.
בתביעה שהוגשה על ידי עו"ד גיל קלופשטוק ועו"ד מיכאל סימניאן סיפרה התובעת, כיום בת 47, כי ביקשה לשפר את המראה החיצוני ולקדם אורח חיים בריא על ידי ניתוח קיצור קיבה. בתחילת מרץ 2015 היא עברה ניתוח שרוול קיבתי בבית החולים אסותא בבאר שבע ושוחררה לביתה שלושה ימים לאחר מכן.
בסוף אפריל 2015 היא פנתה לחדר המיון בסורוקה והתלוננה על כאבי בטן, חולשה וירידה בתאבון. היא מסרה שבאותו יום היה לה חום גבוה מלווה בצמרמורות ושיעול והועברה להמשך בירור במחלקה כירורגית. יומיים לאחר מכן בוצעה בדיקת CT של הבטן שבה נצפו ממצאים המעידים על דליפה של חומר מזוהם לחלל הבטן.
למרות זאת הוחלט על טיפול שמרני, ורק אחרי שמצבה החמיר היא נלקחה לחדר ניתוח. בניתוח, שארך 53 דקות בלבד, נמצאה מורסה בבטן העליונה, טחול מוגלתי ונקב בקיבה. במהלך הניתוח הטחול נכרת והוכנס קטטר לתוך הנקב בקיבה.
ארבעה ימים לאחר מכן החמיר מצבה והיא נלקחה לניתוח לחקירת חלל הבטן שארך 40 דקות. בשלב זה נמצא דלף מחור נוסף בקו הסיכות שלא זוהה בניתוחים הקודמים. בסך הכל עברה התובעת חמישה ניתוחים ושוחררה אחרי 40 ימים אשפוז.
לטענת התובעת, במהלך הטיפול בה בבית החולים נעשו שתי טעויות קשות, שכל אחת מהן מהווה רשלנות רפואית. מחוות דעת שצירפה עולה לדבריה כי הטעות הראשונה של הצוות הרפואי הייתה ההחלטה על טיפול שמרני לאחר בדיקת ה-CT אף שמצבה חייב ניתוח מיידי כדי לזהות את מקום הדלף מקו הסיכות ולעצור אותו, וכדי לנקז את המורסה שנוצרה ולכרות את הטחול המזוהם.
טעות נוספת הייתה בביצוע רשלני של הניתוח הראשון שכלל בדיקה שטחית של קו הסיכות. התובעת טוענת כי בקו הסיכות היו שני חורים אך המנתח זיהה רק חור אחד והחמיץ את החור השני. מאחר שהניתוח היה קצר מאוד ושבניתוח שבוצע אחרי כן נמצא חור נוסף עם דליפה גדולה לחלל הבטן, המסקנה היא שהניתוח הראשון נעשה בצורה חפוזה ושטחית, וללא בדיקת דקדקנית של קו הסיכות כנדרש.
כתוצאה ישירה מכך נכנסה התובעת לאלח דם ולהלם ספטי עמוק שסיכן את חייה והיה צורך בניתוח חירום ובעוד שני ניתוחים נוספים וכן אשפוז ממושך בטפול נמרץ וצורך בהנשמה ממושכת. כמו כן, התובעת נזקקה לתרופות לשמירת לחץ הדם, אנטיביוטיקה ממושכת והזנה תוך ורידית.
לדברי התובעת, בשל הרשלנות נגרמו לה נזקי גוף קשים והיא סובלת עד היום מכאבים, הפרעות ניכרות בדרכי העיכול, הפרעות נפשיות, ופיברומיאלגיה שהתפתחה אצלה בעקבות האירועים. לטענתה, היא נותרה עם נכות של 86% לצמיתות.
מהמרכז הרפואי סורוקה נמסר בתגובה: "כתב התביעה התקבל בימים אלה. נלמד אותו ונגיב כמקובל, כחלק מההליך המשפטי".