גם הדגים הטריים מתייקרים: בעקבות חרם ארדואן – יבואנים הודיעו לרשתות שדגים מטורקיה, בין היתר, דניס, בורי ולברק – יתייקרו בכ-20%. היבוא מתעכב וצריך למצוא מדינות יבוא חלופיות. הם מצטרפים להתייקרות המטאורית של דג הסלמון שמחירו עלה בכ-50% בשנה האחרונה.
בורי שלם טרי נמכר בימים אלה ברשתות השיווק בדרך כלל סביב 45 שקל לק"ג עד 50 שקל ובמבצע 40 שקל לק"ג. פילה בורי נמכר ב-95-90 שקל לק"ג. דניס טרי כבר התייקר: נמכר בעבר גם בפחות מ-60 שקל וכעת מוצע לצרכנים ב-80-65 שקל לק"ג ומדי פעם במבצעים ב-45 שקל לק"ג. פילה דניס טרי נמכר בכ-100 שקל לק"ג. לברק נמכר ב-75-90 שקל לק"ג, כשלברק קפוא נמכר בחצי מחיר. פילה לברק טרי נמכר בכ-120 שקל כשלאחרונה מחירו עלה ל-130 שקל.
בנובמבר 2023 מחו מגדלי הדגים על המשך הייבוא מטורקיה. לפי נתוני הארגון, ברגע שהמדינה יזמה החל מהלך בספטמבר 2022 להפחתת המכס מ-7.5 שקלים לק"ג ל-5 שקלים לק"ג - היקף הייבוא לישראל של דג דניס טרי צמח ל-4,000 עד 5,000 טונות בשנה. כל הצריכה בישראל עומדת על 6,000 טונות בשנה, מתוכם כעת כ-700-500 טונות בלבד ייצור מקומי. בינואר הקרוב המכס יצטמק עוד יותר ל-2.5 שקלים לק"ג.
למרות זאת, המחיר לצרכן לפי נתוני הלמ"ס, עד אפריל, לא השתנה בהרבה. המחירים ב-2022 נעו בין 56.3 ל-63 שקלים לק"ג דניס טרי. ב-2023 - עד אפריל - הם הסתכמו ב-62.4-61.4 שקל לק"ג דניס. כלומר, הייבוא לא עזר לצרכן מבחינת מחיר אלא רק מבחינת כמויות.
היקף הצריכה השנתי של דגים טריים עלה בשנים האחרונות וכמעט הכפיל את עצמו, כשמנגד הייצור המקומי הצטמצם, כך שבפועל הפגיעה בחקלאות הישראלית גדולה מאוד. הגידול בצריכה אינו כתוצאה משינוי במחיר, הביקוש לדג הזה פשוט גבוה מאוד, למרות שמחירו לא ירד.
ברשתות השיווק טוענים שהתוצרת הישראלית הטרייה קטנה מכדי לספק את הדרישה של השוק ובטח שלא תוכל לפצות על המחסור הטורקי. יש גם יבוא מיוון וקפריסין אך גם הוא קטן יחסית. ברשתות טוענים: "אפשר לייבא מיוון וקפריסין, אבל ייקח זמן להתארגן".
לפי מגדלי הדגים, מייצור מקומי נמכרים פה כאמור 700-500 טונות דג ישראלי, כשלפני הייבוא השיא היה 3,000 טונות דניס ישראלי. הייצור המקומי של דניס הוא פחות מ-10% מהשוק כרגע.