בשיתוף אתר "המקצוענים"
תסתכלו רגע על הכניסה לבית שלכם. האם היא הנקודה הכי מבולגנת בבית? האם זרוקים בה בערבוביה ילקוטים, מעילים מלפני שלוש עונות וקערות מלאות בחפצים מיותרים?
לפני שאתם מכריזים על מהפכה בבית והתנזרות מחפצים, התחילו עם פינה אחת, שיכולה להפוך את הכניסה לבית לנעימה, להקל על ההתארגנות שלכם ולמנוע מראש את הבלגאן ואת המלחמות עם שאר דיירי הבית. איך? לפניכם המדריך עם עשרות רעיונות והשראה.
כל בית צריך מבואה: בין אם היא מרומזת או גרנדיוזית
מבואה מגדירה את הכניסה, ויש לה חשיבות גם מבחינה אסתטית וגם מבחינה פרקטית. זה המקום האחרון שאתם עוברים דרכו כשאתם יוצאים מהבית מדי יום והרגע הראשון שבו אתם חוזרים כששקיות, תיקים, מפתחות ומשקפיים בידיים שלכם.
בנוסף, למרות שזו לא תמיד הנקודה הראשונה שרואים כשפותחים את דלת הכניסה, זו בהחלט נקודה משמעותית מבחינת האורחים שלכם. הכניסה מבולגנת ועמוסה בחפצים? לא נעים. לא רק מפני האורחים, אלא גם בחוויית המגורים שלכם.
לחפץ חפצים מתחת לערימה של מעילים, תיקים, קערות ופיצ'פקעס רק מוסיף מתח מיותר בהתנהלות היומיומית בבית.
גם אם יש לכם חלל קטן יחסית, תמיד תוכלו ליצור באמצעות פתרונות נגרות נסתרת מקומות אחסון יצירתיים. בין אם אתם אוהבים מראה מינימליסטי ומוקפד ובין אם אתם מקסימליסטים שזקוקים לקצת עניין וגיוון של צבעים וחפצים בעיניים – זכרו שאם לא יהיה מקום לחפצים, הם יוגדרו כ"בלגאן".
כמה מגירות, ארון נסתר שיכול להסתיר גם את לוח החשמל וגם לספק לכם פינת תלייה למעילים, ומחבוא לנעליים למטאטא, לשואב האבק ואפילו לקרש הגיהוץ.
השקעה בתכנון שלה, תמנע התרוצצות הלוך וחזור בין החדרים, ותעשה הבדל גדול מאוד גם מבחינת שמירה על הסדר והסטיילינג בחלל הציבורי והבולט ביותר בבית שלכם.
לעתים העיצוב מעצב גם מחדש את ההרגלים, שווה לנסות
אם אתם מכירים את עצמכם ואת אורח החיים של כלל הדיירים בבית, אל תצפו שמעבר לבית חדש יגרום לשינוי בהרגלים.
לכן, כדי למנוע שיירה של חפצים שלא הצליחו להגיע עד לחדרי השינה, דאגו להם ל"מקום מבטחים" סגור בדרך. זה לא חייב להיות ממש במבואה של הבית, זה בהחלט יכול להיות גם באחד המסדרונות.
שם, תיצרו פינה להנחת תיקים, ילקוטים, נעליים, קסדה, רצועה של הכלב וכל פריט שנמאס לכם להתלונן על כך שהוא זרוק על הרצפה בחלל הפתוח של הבית.
מחפשים רעיונות? הנה כמה עשרות אפשרויות לכניסה. החל ממתלה עדין ומדף ועד לחלל שהוא כמעט כמו "מיני סלון" בכניסה לבית. ככל שיש יותר שטח ומרחב, וככל שאתם רוצים שחווית הכניסה תהיה נעימה יותר ומאפשרת שימוש בה גם לדיירי הבית ביומיום, כך תוכלו להגדיר אותה מחדש.
לעתים, בלי להפסיד שום מקום, בשל העובדה שממילא שטחים רבים בבית מוגדרים כשטחים "מתים", ולעתים רק העמדת ריהוט שונה תיצור לכם פינת כניסה שונה לגמרי, שתוכל גם לשמש אתכם למדיטציה כשאתם לבד, לקריאת ספר ולניצול רב-שימושי שלה. היא לא חייבת להיות רק "הוויטרינה" של הבית שלכם.
הדגשה של הקיר שבמבואת הכניסה תגדיר אותו ותסייע בהפרדתו משאר הבית. תוכלו לעשות זאת באמצעות צביעה של חלק מהקיר, הדבקת טפט, תליית מראה או תמונה ואפילו ביצירת קיר גלריה מסוגנן, הכל בהתאם לסגנון של שאר העיצוב בבית. מחפשים מראה מודרני ודרמטי? ניגוד בין גוונים כהים לבהירים יתאים. אוהבים אווירה קז'ואלית? היצמדו לגוונים חמים, לטקסטיל (מקרמה, למשל) ולשימוש בחומרים טבעיים יותר.
גם אם אתם אוהבים להעמיס, היצמדו לקו מסוים
ההבדל בין עיצוב לגיבוב הוא המינון. אל תבחרו ביותר מדי אלמנטים, בייחוד אם אתם פחות מיומנים בכך. לא צריך גם קונסולה, גם מנורה, גם עומס של פסלים וספרים, גם שטיחים, ספסל, מתלים ושידת מגירות לאחסון. אם המראה עמוס מדי, תמיד תוכלו לתלות חלק מהפריטים על הקיר (את גופי התאורה, למשל) ובכך כמו "לדלל" את המראה הכולל המתקבל.
אם אתם טיפוסים מסודרים יחסית (הכוונה לכלל דיירי הבית), תוכלו בהחלט לבחור במתלה פתוח. אחרת, מוטב שלא יהיו יותר מדי אפשרויות לבלגן את הפינה ביומיום. ארון סגור ימנע הרבה מריבות על סדר.
רגע לפני שרצים לקנות רהיטים
מדובר לעתים בחלל צר, וגם אם הוא מספיק רחב, ייתכן שהוא ממוקם בקו מעבר. בכדי שלא תלכו בזיג זג ביומיום, או תיתקלו בפינות של הרהיט, תמדדו את השטח ואל תסתמכו על העין ועל הזיכרון שלכם כשאתם בחנות הרהיטים.
אגב, לעתים רהיט שחשבתם להיפטר ממנו, יכול פשוט לעבור מאחד החדרים אל הכניסה לבית. הכניסה צפופה מדי? ותרו על רהיט גרנדיוזי והסתפקו במדף, מתלה או הגדרה מעודנת יותר של הפינה באמצעות צבע, שטיח, אמנות על הקיר וכן הלאה.
יש לכם מקום והכניסה מספיק מרווחת? הוסיפו כורסה (אפילו עם הדום) ועצבו את הכניסה כמעין 'לובי' או פינת המתנה.
זו לא חייבת להיות פינה במרחק של מטר מדלת הכניסה. תתפלאו כמה חללים 'מתים' יש במרחק של כמה פסיעות מהכניסה. אין לכם דמיון? נסו למקם כל מיני רהיטים באזורים שונים בחלל שליד המטבח והסלון. לא יקרה כלום אם "תזיזו" מעט את הכניסה פנימה.
דייר, שפר הופעתך
רגע לפני שאתם יוצאים מהבית, תשמחו להציץ במראה ולראות שהכל במקום. מראה, תאורה שתלויה לצידה או אפילו מנורת אווירה יהפכו את הטאץ' האחרון לנוח יותר.
ישנם בתים בהם מסדרון הכניסה חשוך. מעבר לכך שזה מקשה על התארגנות ועל מציאת חפצים של הרגע האחרון (מפתח, משקפיים, מקל הליכה או מטען של הנייד), זה גם פספוס של אפשרות ליצירת אווירה בזול. מגוון הלדים ואפשרות ההארה הזולה והחסכונית, יאפשרו לכם ליהנות מאווירה נעימה שיוצרת תאורה שצמודה לקיר או תאורה מעוצבת שמושכת את העין גם כשאתם יושבים בסלון, מבלי לסנוור אתכם.