בשיתוף מרגלית סטארטאפ סיטי
מחר (שני) ייפתח בניו יורק שבוע האקלים 2022, שמציין את שנתו ה 14 כאירוע האקלים העולמי הגדול מסוגו, המתקיים בשיתוף העצרת הכללית של האו"ם ועיריית ניו יורק. משבר האקלים שמשפיע על כל תחומי החיים נמצא בראש סדר היום של מדינות העולם עם מטרה ברורה: לאתר פתרונות, שאפתניים ככל שיהיו, שיתנו מענה להתמודדות עם שינויי האקלים והצלת כדור הארץ.
ביום רביעי האחרון הושק במנהטן מרכז החדשנות "מרגלית סטארטאפ סיטי ניו יורק" - מרכז הקליימטק הבינלאומי בעיר שבראשו עומד היזם אראל מרגלית. מרכז הקליימטק הוקם בשיתוף פעולה ראשון בין MINI מקבוצת BMW, קרן JVP, עיריית ניו יורק ואוניברסיטת קולומביה. באירוע הפתיחה השתתפו ראש עיריית ירושלים משה לאון, סגן נשיא MINI מייק פייטון, מנהל פעילות מיני ביבשת אמריקה יוהאן שווינד ומנכ"לי חברות הפרוטפוליו של JVP.
המרכז מוביל חיבור ייחודי בין סייבר, פינטק, אגריטק ופודטק לבין תחום הקליימט במטרה לפתח אסטרטגיות חדשות להתמודדות עם משבר האקלים העולמי.
לשנות את הפרדיגמה
"צריך לשנות את הפרדיגמה. הדרך היחידה להתמודד עם משבר האקלים היא לאחד כוחות עם טכנולוגיות מתחומים שונים כמו סייבר, פינטק, פוטדק ואגטק ליצירת חומת מגן חדשה שתגן על כדור הארץ ועתיד הערים שלנו", אמר אראל מרגלית, יו"ר ומייסד JVP ו-מרגלית סטראטאפ סיטי.
"אם לא נפתח פתרונות חדשים שיגנו על המשאבים הבסיסיים שלנו - אוויר, מים ואנרגיה" הוסיף מרגלית "אנו עלולים להפסיד בקרב. זו הסיבה שאנחנו משתפים פעולה עם MINI, ועם עיריית ניו יורק ואוניברסיטת קולומביה ושתופים רבים אחרים - כדי לתת הזדמנות עסקית חדשה לחברות והזדמנות אדירה לכוכב שלנו. מרכז הקליימטק הבינלאומי החדש בניו יורק יהיה בית לרעיונות חדשים, ואני די בטוח, שגם עבור כמה מהחברות הגדולות בתחום זה. השותפות הזו מתחילה בניו יורק, אבל היא תתרחב ותשפיע על כל העולם".
לפני כשנתיים השיק מרגלית את מרכז הסייבר הבינלאומי בניו יורק. כחודשיים לאחר ההשקה פרצה הקורונה והעיר ניו יורק חוותה משבר קשה. ולמרות הקשיים המרכז, שהחל את דרכו עם שמונה חברות, הצליח לגדול והיום פעילות בו שלושים וחמש חברות, רובן המכריע ישראליות. מרכז הקליימטק נפתח בצמוד למרכז הסייבר כך שהאינטראקציה בין שני המרכזים מתקיימת הלכה למעשה בשטח.
שיתוף פעולה עם קבוצת BMW
למעלה מחמישים אחוז מאוכלוסיית העולם מתגוררת היום בערים. ערים אחראיות לפליטת כשבעים וחמישה אחוז מכלל פליטת הפחמן הדו חמצני. המרכז, והחברות שתהיינה חלק ממנו, יתמקדו במציאת פתרונות ייחודיים לערים קיימות ולערים עתידיות כדי להפוך אותן למזהמות פחות וירוקות יותר. השילוב בין הטכנולוגיות השונות יאפשר לא רק צמצום של נזקי אקלים אלא גם מניעה מראש של פגיעה בסביבה במקרה של בניית פרויקטים חדשים או הרחבה של פרויקטים קיימים.
מרכז הקליימטק הבינלאומי החדש יתמקד באיתור חברות הטכנולוגיה מהמובילות בעולם ויחד יחברו לנסות לצמצם את נזקי האקלים המתהווים בשנים האחרונות, בהתמקדות על פתרונות לעיר העתידית.
למעלה מ-250 חברות מכל העולם כבר נרשמו וביקשו להפוך חלק מהמרכז. המודל הייחודי שלו הוא בעצם שכפול של המודל המופעל בכל מרכזי החדשנות של "מרגלית סטארטאפ סיטי" בארץ ובעולם, בו החברות הופכות להיות חלק מהמרכז עצמו ומקבלות הדרכה וסיוע מעשי מכלל השותפים.
השותפות האסטרטגית של JVP,BMW ו-MINI תאפשר לחברות לקבל תמיכה והכוונה הן בכל התחומים, מפיתוח המוצר ועד מיתוג החברה. חברה שהופכת להיות חלק מהמרכז עוברת במסלול המהיר של חיבור לגורמים ומשקיעים בינלאומיים, מה שמקל עליה ליצור קשרים, לגייס משקיעים, להתפתח לשווקים חדשים ולהפוך לדבר הגדול הבא.
"ל-MINI יש עבר עשיר בפיתוח פתרונות בעולמות הניידות ושיפור איכות החיים בערים", אומר מייק פייטון, נשיא MINI של אמריקה. "הייתה לנו הזכות לעבוד עם כמה מהחברות המרגשות ביותר שמדמיינות מחדש את חיי העיר ואנו מצפים לבנות על הצלחת URBAN-X במסגרת שותפות חדשה זו עם JVP, בעודנו ממשיכים לקדם פתרונות בתחום הניידות, כגון תשתית EV וניידות חשמלית, ואלה שמעבר למכונית".
ההיטק בחזית הקרב להצלת הכדור
יזמים רבים מישראל ומהעולם שמבינים את הפוטאנציאל העסקי הגדול הגלום בתחום הקליימטק, נרתמים למאמץ העולמי להתמודדת עם משבר האקלים.
בשלב הראשון יחלו לפעול 8 חברות במרכז הקליימטק הבינלאומי החדש:
• CoPilot - מספקת שירותים לאתרי מסחר אלקטרוני הבנה של העדפות הלקוח. בזכות מערכת חכמה קופיילוט מסייעת לצמצם באופן משמעותי החזרות מוצרים, הפחתה של מוצרי האריזה ופתרונות נוספים השומרים על הסביבה.
• Senrcop - חברת מיקרו קליים טכנולוגיה מובילה עם רשת החקלאים הגדולה ביותר באירופה. החברה המבוססת דאטה מסייעת לחקלאים להתמודד עם אתגרי הטבע, לצמצם פחת חקלאי ובכך לייעל את התוצרת החקלאית שלהם.
• GreenEye - חברה הפועלת בתחום החקלאות החכמה אשר פיתחה מערכת מבוססת בינה מלאכותית המאפשרת ריסוס סלקטיבי תוך הפחתת 90% מהיקף השימוש בחומרי הדברה, צמצום הזיהום הסביבתי, הנזקים הבריאותיים ואלמנטים נוספים.
• DirtSat - חברה מבוססת דאטה שפיתחה כלים לפיתוח גגות ירוקים המייצרים תוצרת חקלאית בשטח אורבני.
• Dollaride - מחברת בין עסקים, נהגים ונוסעים באפליקציה נוחה לניידות באזורים בהם הנגישות התחבורתית נמוכה.
• Dynami Air Cooling - פיתחה מערכת קירור תעשייתית חדשנית המפחיתה באופן משמעותי את זיהום האוויר.
• Enerdape - פיתחה מערכת חימום תת קרקעית למבנים המייצרת אנרגיה ירוקה.
• Mimic Systems - מערכת המנהלת את מערכות החימום והקירור של מבנים ובכך מייעלים את הפעילות האנרגטית שלהם.
בנוסף, מספר חברות פורטפוליו בוגרות של קרן JVP הישראלית ישתפו פעולה במרכז החדש במטרה למצוא פתרונות לאתגרי האקלים הנוכחיים, בניהן:
• ThetaRay - חברה טכנולוגית מבוססת AI שיודעת לנטר ולעקוב אחר פעולות העברת כספים והלבנת כספים באופן גלובלי. החברה תדע לעקוב ולנטר את הכספים המיועדים למלחמה במשבר האקלים שיישארו במסלול הנכון ולא יגיעו לידיים הלא נכונות.
• Morphisec - מספקת אבטחת סייבר ירוקה. כיום כל מערכת אבטחת סייבר צורכת בין 5%-15% מהאנרגיה הכללית , המערכת הייחודית שהחברה פיתחה מעניקה אבטחת סייבר מבלי לצרוך אנרגיה כלל.
• Morphisec - מספקת אבטחת סייבר ירוקה. כיום כל מערכת אבטחת סייבר צורכת בין 5%-15% מהאנרגיה הכללית , המערכת הייחודית שהחברה פיתחה מעניקה אבטחת סייבר מבלי לצרוך אנרגיה כלל.
בשיתוף מרגלית סטארטאפ סיטי