ימים ספורים לפני שהיועץ המשפטי של משרד האוצר, עו"ד אסי מסינג, יודח מתפקידו, שר האוצר בצלאל סמוטריץ' מסיים את כהונתה של דוברת משרד האוצר שכיהנה בתפקיד בתשע השנים האחרונות ומסרב להאריך את החוזה שהוארך מדי שנה. ההערכות הן שסמוטריץ' ימנה במקום הדוברת לילך ויסמן דובר שיהיה נוח לו ומקורב פוליטית. כך נודע היום (שבת) ל-ynet.
השר סמוטריץ' החליט שלא להאריך את כהונתה של ויסמן על אף שבשירות המדינה לא נאכף סיום קדנציה לבעלי תקני סמנכ"ל זהים. בכך משלים למעשה השר סמוטריץ את החלפת כל בכירי משרד האוצר, שמונו לפני תקופתו, למעט החשב הכללי רו"ח יהלי רוטנברג וראש אגף התקציבים יוגב גרדוס, שמונה במקומו של שאול מרידור שהתפטר בתקופת שר האוצר ישראל כ"ץ. בנוסף, עם סיום כהונתה של ויסמן לא יהיו עוד נשים בצמרת משרד האוצר, לאחר שמיכל רוזנבוים התפטרה מניהול רשות החברות (בתום קרב מתוקשר עם השר דודי אמסלם).
2 צפייה בגלריה
בניין משרד האוצר
בניין משרד האוצר
בניין משרד האוצר
(צילום: עמית שאבי)
למעשה יש בכך, לדברי בכירים במשרד האוצר, עוד שלב בפעולות שר התקשורת שלמה קרעי במהלך ההשתלטות על התקשורת, והפעם גם במשרד האוצר. זאת, כאמור רגע לפני עזיבת היועץ המשפטי, עזיבה נוספת שכפה שר האוצר בצמרת המשרד ושקודמה בחוק לפיטורי היועצים המשפטיים במשרדי הממשלה, שכדברי בכירים במשרדים "מפריעים לממשלה בהפיכה המשטרית".
גורמים במשרד סבורים שגם הממונה על התקציבים, יוגב גרדוס, בדרך החוצה לאחר חיכוכים לא מעטים ביו לבין השר סמוטריץ' ואף חילופי מכתבים ביקורתיים בין השניים. בכך צפויה צמרת האוצר לשנות כמעט כליל את פניה בתוך שנתיים בלבד.
2 צפייה בגלריה
לילך ויסמן, דוברת האוצר
לילך ויסמן, דוברת האוצר
לילך ויסמן, דוברת האוצר
(צילום: אמיר מאירי)

החיכוכים עם סמוטריץ'

דובר משרד האוצר הוא אחד התפקידים הבכירים ביותר מבין הדוברים בישראל, כאשר אגף הדוברות מפרסם מדי שבוע עשרות הודעות לעיתונות ונותן מענה למאות עיתונאים ישראלים וזרים על פעולות המשרד הממשלתי הכלכלי החשוב ביותר.
דוברת משרד האוצר, לילך ויסמן, צפויה בעקבות ההחלטה שלא להאריך את החוזה שלה להודיע מחר (ראשון) על סיום תפקידה בתום תשע שנים. ויסמן מסיימת קדנציה ארוכה במיוחד כראש אגף דוברות והסברה וכדוברת המשרד, תפקיד שבו שימשה לצד ארבעה שרי אוצר - משה כחלון, ישראל כ"ץ, אביגדור ליברמן ובצלאל סמוטריץ'.
ויסמן התאפיינה בהתעקשותה להפריד בין התחום המקצועי לבין הפוליטי, דבר שיצר לעיתים חיכוכים ואי הסכמות עם השרים ובעיקר עם השר סמוטריץ'. היא ראתה את הדוברות כזרוע ביצוע של המשרד בקידום והעברת מהלכים בכנסת ובציבור. במסגרת תפקידה ליוותה ויסמן את הסיקור התקשורתי של שישה תקציבי מדינה לשנים 2017-2018, 2019, 2021 ו-2022, 2023 ו-2024 ו-2025 ובמסגרתם הובילה הדוברות בראשותה קמפיינים לקידום חקיקות ורפורמות נרחבות במשק במסגרת התוכניות הכלכליות לשנים האמורות במגוון רחב של תחומים ("חוק ההסדרים"), ובהם הוזלת מחירי הגז, הוזלת מחירי הדגים, הוזלת חבילות הערוצים, הגדלת סל התרופות, וכן קמפיינים לקידום מהלכים של משרד האוצר ובהם תוכנית חיסכון לכל ילד, מחיר למשתכן, קרן ברירת מחדל, פנסיה לעצמאים ועוד.
בתקופת הקורונה הובילה ויסמן את קמפיין רשת הביטחון לשכירים ולעצמאים שהכנסתם נפגעה בעקבות המשבר, וכן את הפעילות התקשורתית סביב מענקי הקורונה.
מלשכת שר האוצר נמסר בתגובה: "כהונתה הקצובה מראש של הגב' לילך ויסמן בתפקיד דוברת משרד האוצר הסתיימה זה מכבר. אנו מודים לה על שירותה הציבורי ארוך השנים ומאחלים לה הצלחה רבה בהמשך הדרך".